Hát tudjátok,most hogy így vissza olvasom a dolgokat,azért el kell hogy mondjam,sok bántót írtatok,de senkit nem hibáztatok hiszen,amiket ez a Krisztina leírt,nem is igaz,kivéve hogy egy 9 hetes kutya tud agresszióból harapni.A többi elképesztő hazugság,és az a nő tutira nem normális!
Senki nem bántotta a kutyát,és senki nem akart ráfeküdni,a kislányom csak fel akarta venni az ölébe..
tudjátok hogy akkor már Niké rég velünk volt,így tudták rég mit szabad és mit nem,és sose bánották őt sem.
Mellesleg az elmúlt év eseményeiről annyit szeretnék írni,hogy a kutyának azóta sincs törzskönyve,mert a drágalátos Krisztina,annak ellenére hogy ki lett fizetve a törzskönyv,azt mondta a chippeltető állatorvosnak hogy nem lett kifizetve a kutya,és megmondta az állatorvosnak hogy ne adja át a törzskönyvet a gazdának.
Sajnos ez egy el nem feledett ügy lessz,mert azóta is engem hivogatnak,mert tőlem várják a törkönyvet,hiába mondom el százszor hogy ez nem az én dolgom,és nem tudok segíteni,velem a Krisztina ugyanezt csinálta.
Lementem az orvoshoz érte,mire közölte az orvos,szólt neki a nő,hogy ne adja nekem oda törzskönyvet.
És még ami nagyon szívszagattó,és eddig nem mondtam,de azóta még három gyereket megharapott,közülük egy kórházba került,ebből kifolyólag ma is kaptam egy telefont,hogy adjam át a törzskönyvet,mert kell ehhez az ügyhöz.
Szal ezek után ,mondja nekem valaki hogy a kutya nem agresszív!és nem öröklötten az,hiszen már picinek is úgy támadott mint egy vadállat!
és ezt lehet szó szerint érteni,mert a kislányom sérüléséről orvosi jegyzőkönyv készült,az ügyeleten,mivel hogy ömlött a nyakáből a vér!!!
Ha akarja hinni valaki,ha nem ez volt az igazság!
És aki kórházba került?tán az is kamu?kedves Krisztina?az a szegény kislány,és NEM bántotta a kutyát,nehogy valaki azt hidje!
egyszerűen csak meg akarta simogatni,és az ekkor történt,mikor a kutya majdnem egy éves volt már!
Nekem mindig csak nevetve mesélték hogy mennyire jó házörző,és mindenki messzire elkerüli a kertet,hát ez lett a vége..
Három harapás,melyből egy kórház,úgy tudom elég súlyos sérülései lettek,szegény kislánynak.
Szóval kedves Hazug Krisztina,sztem a kórházi eset kapcsán elő leszel véve!
Mert igenis terhel velelősség,hiába írták neked hogy nem.
A feljelentés meg van téve!!
Igaz nem én tettem,bár már akkor is akartam,mire te meg akartál veretni minket,
De tudod,ami késik nem múlik! _________________ több info:
www.sharpeiek.atw.hu
Triniti is és Nanda is nagyon szépek.! Triniti szépen áll. gyakoroltok vele?
Szia!
Köszi szépen! Hát igen Nandáról ez nem oylan tökéletes kép, csak ez frissebb!
Nállam ez alap, lehet hogy más felesleges tartja, mivel hobby kutyák( törzskönyv sincs), és így én is gyakorolok hogy hogyan kell be állítani 1 kutyát, mivel ha egyszer lesz rá lóvém, akkor szeretnék 1 kiállítási kutyát...!
Ez asszem jobb be állítás!
Cash is nagyon gyönyörű kutya!
Szia!
A gyakorlás soha sem fölösleges! A lényeg hogy addíg is a kutyáddal vagy. Erősíti a kapcsolatotokat és nem utolsó sorban egy kis önuralmat is tanít neki:-) Nem lehet könnyű percekig mozdulatlanul állni, Főleg ha még a gép kattanását is meg kell várni
Köszi a dicséretet!
Hogyan kell képet feltölteni? Segítség!
szerkesztette: koy 2008.11.07. _________________ honlap: www.summernight.mlap.hu
Triniti is és Nanda is nagyon szépek.! Triniti szépen áll. gyakoroltok vele?
Szia!
Köszi szépen! Hát igen Nandáról ez nem oylan tökéletes kép, csak ez frissebb!
Nállam ez alap, lehet hogy más felesleges tartja, mivel hobby kutyák( törzskönyv sincs), és így én is gyakorolok hogy hogyan kell be állítani 1 kutyát, mivel ha egyszer lesz rá lóvém, akkor szeretnék 1 kiállítási kutyát...!
Örülök hogy végül nem kellett császározni és hogy egészségesek mindannyian.
Szuper élmény világra segíteni a kis csöppöket!
Rendesen szopiznak, mami kipihente már magát?
Sharpos szép napot mindenkinek!
Szia!
Igen,minden okés! Nőnek mint a gomba. _________________ több info:
www.sharpeiek.atw.hu
Örülök hogy végül nem kellett császározni és hogy egészségesek mindannyian.
Szuper élmény világra segíteni a kis csöppöket!
Rendesen szopiznak, mami kipihente már magát?
Nem tudja valaki h elletőládát hol lehet szerezni?
köszi a segítséget....
Úgy látszik a fórum kissé elhalálozott!
Én sajnos nem tudom hol lehet elletőládát szerezni,de én egy régebbi kisebb szekrényről levettem az ajtókat,és letettem a földre a hátával aztán nagyon jó kis elletőláda lett belőle. De láttam már ágyneműtartót is erre a célra kialakítva,vagy pedig egy jó kézügyességű valaki csinálja meg osb lapból,vagy valami ilyesmiből.
Gondolom nem túl nagy segítség,de ki tudja!
Szia
a készítésen túl vagyok,az nem jött össze,gondoltam veszek,de sehol nem találtam.
Így maradt a harmadik megoldás,otthoni házi praktikák.Szal megoldódott a probléma.
És egyébként 37,5 fok 38 közötti az jelent egy várható babázást?mondjuk 24 órán belül??
annyit olvastam már,de mindegyik mást ír,a lényeg a tapasztalat nekem még hiányzik,válaszokat meg tapasztaltabbaktól,valamiért nem kapok.
Szal az ezzel kapcsolatos dolgokban,írhatnál röviden.
Tejci még nincs..
Jah,és ez az 59-dik napunk.
Köszi a segítséget.
A tejci az nem feltétlenül jön már ellés előtt!
A hőmérséklet szerint sem fog még most elleni.
Az én tapasztalatom,hogy amikor már nem találja a helyét,rengeteget próbál pisilni,kakilni.Olyankor már nagyon figyelem,nehogy kakilás helyett egy kölköt nyomizzon ki... Leül,liheg,nézegeti a hasát,elbambul,lefekszik.Kaja nem kell,inni hááát arra nincs pontos adatom,mert volt amelyik ivott volt aki nem.Aztán már amikor túlzásba viszi a pisilést,már nem engedem ki,az előbb leírtak miatt.Be a helyére,és általában nálunk olyan egy-két órán belül megindul/t.
De beteszem neked ide azt,amit már jó régen bemásolt SMN.
"""Az ellés várható időpontját a szuka testhőmérsékletének változásából állapíthatjuk meg a legbiztonságosabban. A normális testhőmérséklet 38-38,5oC (végbélben mérve). A vemhesség 57. napjától kezdve ez az érték fokozatosan csökken, és 18-24 órával az ellés előtt 36,8-37,2oC körül alakul. Amennyiben rendszeresen hőmérőzzük a szukát idejében felkészülhetünk az ellésre. A testhőmérséklet mérése egyébként más okokból is ajánlatos, tudniillik, ha az állat hőmérséklete 36,6oC alá csökken vagy 39oC fölé emelkedik komplikált ellés várható.
A gazda mindenekelőtt egy, esetleg 8 óra hosszat is eltartó fokozódó, nyugtalanságot észlel a szukáján. A fialást közvetlenül megelőzően az állat ellustul, leheveredik a helyén, fészkelődik, fel-alá járkál, majd megint visszatér, a táplálékot visszautasítja, és a séta iránt is teljesen közömbös marad. Az ellési görcsök alatt arckifejezése furcsa, pontosabban igen jellegzetes lesz: tekintetét állhatatosan látszólag valami közeli tárgyra szegezi.
Az ellés lefolyása meglehetősen egyéni: azonos számú kölyköt az egyik szuka néhány óra, a másik esetleg egy teljes nap alatt hoz világra.
A tolófájások megkezdésével a szuka testhőmérséklete ismét normálissá válik. A fájások megnyitják a szülőutakat, és megindul az ellés. Rendes körülmények között a kiskutyák fejjel vagy farral jönnek a világra. Komplikálja a szülést, ha a magzat keresztben fekszik, természetesen más hibás fekvés is előfordulhat.
1-1 újszülött világrajövetele között rendszerint elegendő idő van arra, hogy a szuka az éppen megszületett kölyköt a következő apróság megérkezése előtt megtisztogassa. Olykor azonban a kiskutyák olyan viharos gyorsasággal követik egymást, hogy a szukának nem marad ideje a tisztogatásukra. Ilyenkor a gazda maga szabadítsa ki minél gyorsabban a magzatot a burokból. A köldökzsinórt a hasfaltól 4-5cm távolságra kell elvágni. Abban a pillanatban, amikor a kölyök a magzatburokba zártan napvilágot lát, a szuka magához húzza ezt a csomagot, felharapja a burkot, felfalja azt, és az újszülöttet gyorsan, erőteljesen tisztára nyalja, hogy a bőr megkezdhesse működését, és a lélegzés meginduljon. Ugyanakkor elharapja a köldökzsinórt is. A kölyöknek csupán annyi a teendője, hogy megtalálja az utat az anyja emlőjéhez. A megteendő út meglehetősen rövid, hiszen a szuka a kölykök rendszerint saját hasához közel tisztítja meg, hogy a kiskutya a veleszületett reflexei segítségével könnyen, gyorsan odaférkőzhessen az emlőkhöz. Az ellési folyamat vége felé az anyaállat elfárad és rendszerint elalszik.
Arra mindenképpen ügyelni kell, hogy az újszülöttek mielőbb anyatejhez jussanak, miután ez vezeti le a bélszurkot, és ez adja meg a kölyök „vitaminlökését”. Egyben biztosítja számukra a szükséges védőanyagokat is. Ezért ellés közben egymás után napvilágra kerülő újszülötteket ne rakjuk félre, hagyjuk őket az anyjuknál. A kiskutyák általában 30-45 perces időközönként születnek. Ha ez az időpont túlságosan elhúzódik, forduljunk állatorvoshoz!
Ellés után rakjuk tisztába az almot, az anyakutyát pedig kínáljuk meg húslevessel, vízzel vagy teával. Kis idő múlva vegyük pórázra és sétáltassuk meg, hogy a dolgát elvégezhesse.
Az ellés úgynevezett harmadik szakasza a placenta távozása, a méh pihenése. Ebben a periódusban általában a szuka nyugodtan fekszik és gondozza a kölykeit. Normális körülmények között a magzatburok az újszülöttekkel vagy azok napvilágra kerülése után hamarosan eltávoznak. Az elővigyázatosság kedvéért azonban jó, ha megszámoljuk a magzatburkokat és meggyőződünk róla, hogy mind eltávozott-e. Ha egyetlenegy is bent marad könnyen méhgyulladást okozhat.""""
Ha van még valami amiben esetleg segíthetek,akkor írj!
köszönöm
továbbra is hőmérőzés,aztán írok ha történik valami,és esetleg valami kérdés felmerülne,vagy probléma,persze ami nem sürgős beavatkozást igényelne
várom a babákat...
Okés!
Jó várakozást,probléma mentes babázást,és írj nyugodtan,amiben tudok segítek!
lihegés,pisilés..
jönnek a babák!
nemsokára..
Olvastam az indexen,hogy még nincsenek babákok,meg,hogy mentek dokihoz. Az jó ha írsz az indexre,mert ott általában mindig van valaki,és Shai pedig rögtön tud tanácsot adni.
Igen,shai sokat segített!főleg a biztatás kellett nagyon!mert ha nekem nem megy akkor a mamának is nehezebb lessz!
Kettő babuci burok nélkül jött és fulladtak,de sikerült megoldanom!
nagyon rossz volt,vagyis inkább félelmetes h egyedül vagyok,az első babu mikor jött annyira remegett a kezem h alig bírtam fogni!nagyon izgultam!azután,elmúlt,és minden csináltam úgy ahogy azt olvastam,vagy tanácsoltak!
Úgyhogy mindenkinek nagyon köszönöm a bíztatást!tényleg!! _________________ több info:
www.sharpeiek.atw.hu
Köszi!
igen jól van,sajnos a két napos vajúdásban eléggé kimerült.De megcsinálta,csak egy órán múlt,h ne vigyem császárra! _________________ több info:
www.sharpeiek.atw.hu
köszi a segítséget....
Én sajnos nem tudom hol lehet elletőládát szerezni,de én egy régebbi kisebb szekrényről levettem az ajtókat,és letettem a földre a hátával aztán nagyon jó kis elletőláda lett belőle. De láttam már ágyneműtartót is erre a célra kialakítva,vagy pedig egy jó kézügyességű valaki csinálja meg osb lapból,vagy valami ilyesmiből.
Szia
a készítésen túl vagyok,az nem jött össze,gondoltam veszek,de sehol nem találtam.
Így maradt a harmadik megoldás,otthoni házi praktikák.Szal megoldódott a probléma.
És egyébként 37,5 fok 38 közötti az jelent egy várható babázást?mondjuk 24 órán belül??
annyit olvastam már,de mindegyik mást ír,a lényeg a tapasztalat nekem még hiányzik,válaszokat meg tapasztaltabbaktól,valamiért nem kapok.
Tejci még nincs..
Köszi a segítséget.
Az én tapasztalatom,hogy amikor már nem találja a helyét,rengeteget próbál pisilni,kakilni.Olyankor már nagyon figyelem,nehogy kakilás helyett egy kölköt nyomizzon ki... Leül,liheg,nézegeti a hasát,elbambul,lefekszik.Kaja nem kell,inni hááát arra nincs pontos adatom,mert volt amelyik ivott volt aki nem.Aztán már amikor túlzásba viszi a pisilést,már nem engedem ki,az előbb leírtak miatt.Be a helyére,és általában nálunk olyan egy-két órán belül megindul/t.
"""Az ellés várható időpontját a szuka testhőmérsékletének változásából állapíthatjuk meg a legbiztonságosabban. A normális testhőmérséklet 38-38,5oC (végbélben mérve). A vemhesség 57. napjától kezdve ez az érték fokozatosan csökken, és 18-24 órával az ellés előtt 36,8-37,2oC körül alakul. Amennyiben rendszeresen hőmérőzzük a szukát idejében felkészülhetünk az ellésre. A testhőmérséklet mérése egyébként más okokból is ajánlatos, tudniillik, ha az állat hőmérséklete 36,6oC alá csökken vagy 39oC fölé emelkedik komplikált ellés várható.
A gazda mindenekelőtt egy, esetleg 8 óra hosszat is eltartó fokozódó, nyugtalanságot észlel a szukáján. A fialást közvetlenül megelőzően az állat ellustul, leheveredik a helyén, fészkelődik, fel-alá járkál, majd megint visszatér, a táplálékot visszautasítja, és a séta iránt is teljesen közömbös marad. Az ellési görcsök alatt arckifejezése furcsa, pontosabban igen jellegzetes lesz: tekintetét állhatatosan látszólag valami közeli tárgyra szegezi.
Az ellés lefolyása meglehetősen egyéni: azonos számú kölyköt az egyik szuka néhány óra, a másik esetleg egy teljes nap alatt hoz világra.
A tolófájások megkezdésével a szuka testhőmérséklete ismét normálissá válik. A fájások megnyitják a szülőutakat, és megindul az ellés. Rendes körülmények között a kiskutyák fejjel vagy farral jönnek a világra. Komplikálja a szülést, ha a magzat keresztben fekszik, természetesen más hibás fekvés is előfordulhat.
1-1 újszülött világrajövetele között rendszerint elegendő idő van arra, hogy a szuka az éppen megszületett kölyköt a következő apróság megérkezése előtt megtisztogassa. Olykor azonban a kiskutyák olyan viharos gyorsasággal követik egymást, hogy a szukának nem marad ideje a tisztogatásukra. Ilyenkor a gazda maga szabadítsa ki minél gyorsabban a magzatot a burokból. A köldökzsinórt a hasfaltól 4-5cm távolságra kell elvágni. Abban a pillanatban, amikor a kölyök a magzatburokba zártan napvilágot lát, a szuka magához húzza ezt a csomagot, felharapja a burkot, felfalja azt, és az újszülöttet gyorsan, erőteljesen tisztára nyalja, hogy a bőr megkezdhesse működését, és a lélegzés meginduljon. Ugyanakkor elharapja a köldökzsinórt is. A kölyöknek csupán annyi a teendője, hogy megtalálja az utat az anyja emlőjéhez. A megteendő út meglehetősen rövid, hiszen a szuka a kölykök rendszerint saját hasához közel tisztítja meg, hogy a kiskutya a veleszületett reflexei segítségével könnyen, gyorsan odaférkőzhessen az emlőkhöz. Az ellési folyamat vége felé az anyaállat elfárad és rendszerint elalszik.
Arra mindenképpen ügyelni kell, hogy az újszülöttek mielőbb anyatejhez jussanak, miután ez vezeti le a bélszurkot, és ez adja meg a kölyök „vitaminlökését”. Egyben biztosítja számukra a szükséges védőanyagokat is. Ezért ellés közben egymás után napvilágra kerülő újszülötteket ne rakjuk félre, hagyjuk őket az anyjuknál. A kiskutyák általában 30-45 perces időközönként születnek. Ha ez az időpont túlságosan elhúzódik, forduljunk állatorvoshoz!
Ellés után rakjuk tisztába az almot, az anyakutyát pedig kínáljuk meg húslevessel, vízzel vagy teával. Kis idő múlva vegyük pórázra és sétáltassuk meg, hogy a dolgát elvégezhesse.
Az ellés úgynevezett harmadik szakasza a placenta távozása, a méh pihenése. Ebben a periódusban általában a szuka nyugodtan fekszik és gondozza a kölykeit. Normális körülmények között a magzatburok az újszülöttekkel vagy azok napvilágra kerülése után hamarosan eltávoznak. Az elővigyázatosság kedvéért azonban jó, ha megszámoljuk a magzatburkokat és meggyőződünk róla, hogy mind eltávozott-e. Ha egyetlenegy is bent marad könnyen méhgyulladást okozhat.""""
köszönöm
továbbra is hőmérőzés,aztán írok ha történik valami,és esetleg valami kérdés felmerülne,vagy probléma,persze ami nem sürgős beavatkozást igényelne
várom a babákat...
Okés!
lihegés,pisilés..
jönnek a babák!
nemsokára..
Olvastam az indexen,hogy még nincsenek babákok,meg,hogy mentek dokihoz. Az jó ha írsz az indexre,mert ott általában mindig van valaki,és Shai pedig rögtön tud tanácsot adni. _________________ Diamante Estrella
http://www.wix.com/diamanteestrella/kennel http://gallery.site.hu/u/bristol/bristol/
Nincs is annál rosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul.
köszi a segítséget....
Szia
Tejci még nincs..
Köszi a segítséget.
köszönöm
várom a babákat...
Okés!
lihegés,pisilés..
jönnek a babák!
nemsokára.. _________________ több info:
www.sharpeiek.atw.hu
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban