Pet.Site.Hu - Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól
Pet.Site.Hu
Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól

Segitség!Segitség! 

RegisztrációRegisztráció BelépésBelépés  GalériaGaléria KeresésKeresés Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned

Pontos idő: 2020 Máj. 26. Kedd 5:27
Időzóna: (GMT +1 óra)
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » Rottweiler
Ugrás:  
Rottweiler Tulajdonságai és igényei
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 1 oldal [1 Hozzászólás] Téma megjelölése olvasatlanként :: Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
Kende
bébi
bébi

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2005.08.04., 14:42
Hozzászólások: 13

HozzászólásElküldve: 2006 Jan. 6. Péntek 20:03    Hozzászólás témája: Rottweiler Tulajdonságai és igényei
Téma leírása: Van kérdésed? Tedd fel!
Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

A rottweiler tulajdonságai és igényei

A rottweiler komoly munkaképességgel rendelkező kutya. Ez azonban támaszt némi követelményt a tulajdonossal szemben. Mint munkakutya, a rottweiler elsorvad, ha nem nyújtunk neki kihívásokat. Töri magát a munkáért, szüksége van elegendő elfoglaltságra. Munkakedvét ki akarja elégíteni. Ha a rottweilert nem szolgálati célra tartjuk, lehetőség van arra, hogy kutyasportot űzzünk vele.

Kitűnő szaglása módot kínál a nyomkövetésre. Ez olyan sportág, amely nagymértékben erősíti a kutya és a természet iránti kötödést. Az egyesületi őrző-védő munka egy további lehetőség, melyhez az engedelmesség mellett szintén hozzátartozik a nyomkövetés.

Itt jegyezzük meg, hogy az őrző-védő megjelölés semmi esetre se keltsen hamis elvárásokat. Még ha az az általános nézet is uralkodik, hogy itt „vadítás” folyik, ki kell jelentenünk, hogy itt sokkal inkább kutyasportról van szó. Semmiképp egy olyan remélt vadítás eléréséről, ami a szolgálati kutyáknál kívánatos és megkövetelt!

Végül, pedig az utóbbi időben lehetőség van egy új sportág, az úgynevezett agility kipróbálására.

Ez a sportág a tömegsportok körébe tartozik. Kutyától és embertől egyaránt magas koncentrációkészséget és remek kondíciót követel.

Felépítését tekintve a rottweiler nem éppen erre rendeltetett. Mégis egész egyszerűen jó szórakozást jelent a kutyánkkal megoldani ezeket a feladatokat, melyek korrekt teljesítése /nyakörv és póráz nélkül/ rendkívüli fegyelmet és engedelmességet követel.

A foglalkozás természetesen hosszú séták során is lehetséges, vagy kerékpártúrákkal- esetleg azzal a céllal, hogy kitartáspróbát teszünk majd az egyesületben. / tíz hónapos kortól, lassan növelve a távot, a növekedési folyamat során fellépő károsodások elkerülése miatt./

A kitartáspróba magában foglalja, hogy a kutyavezető kerékpáron maga mellett vezeti a kutyát 20 km-es távon, egy szövetségi bíró felügyelete mellett. A távon belül két rövid szünet alatt a bíró ellenőrzi a kutya fizikai állapotát/ pl, hogy nem sérültek e a talppárnák/. Ha hiányosságot tapasztal, a kutya egészsége érdekében kizárják a vizsgából. Az értékelés: <kitartáspróbát letette < csak a teljes húsz kilométeres táv teljesítését követően adható ki.

A rottweiler tulajdonságai, melyek annyira, szeretetre méltóvá teszik a következők: nyugodt, kiegyensúlyozott, erős idegzetű, erős egyéniség, ezért megfelelő ”falkavezérre van szüksége”, aki képes a kutya jó tulajdonságait azoknak megfelelően kihasználni. Aki a szükséges következetes kiképzést biztosítja számára, hogy az állat szívesen és készségesen beilleszkedjen az emberi falkába.

Mindig gondoljunk arra, hogy ezeket az állatokat VÉDELEMRE tenyésztették.

A rottweiler feltétel nélkül, teljes önfeladással véd és őriz minden családtagot, legyen az, gyerek vagy kis állat.

Különleges felelőségünk, abban áll, hogy ne éljünk vele vissza, és ne provokáljuk könnyelműen ezt a remek tulajdonságot.

E fajtának egy további kellemes tulajdonsága, hogy a lakásban tartott egyedek is nyugodtan és feltűnés nélkül viselkednek. Semmi felesleges csaholás, semmi zavaró hektikus rohangálás. Nyugodtan és higgadtan élvezi az emberek jelenlétét.

Ami a kiképzését illeti, a rottweilernek <intelligens< megértő kiképzőre van szüksége.

Nem fog ellenállás nélkül végrehajtani számára értelmetlennek látszó parancsokat, sőt néha azt a benyomást kelti mintha nehéz lenne a felfogása. Kiképzést, nem, pedig dresszurát kíván. Néhány más fajtával ellentétben, amit egyszer megtanult, az egész életében megmarad abban a szeretetreméltó, konok fejében.

Kitűnő emlékezőtehetsége azonban szolgáljon figyelmeztetésül mindazok számára, akik valaha is bántották!

Aki egyszer kivívta haragját, soha többé nem szerezheti vissza a bizalmát!
Vissza az elejére
Kende jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 1 oldal [1 Hozzászólás] Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » Rottweiler
Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban


Technikai és egyéb segítség: admin@site.hu
Értékesítés-információ: sales@site.hu


Copyright © 2005-2014 Site.hu