Pet.Site.Hu - Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól
Pet.Site.Hu
Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól

Segitség!Segitség! 

RegisztrációRegisztráció BelépésBelépés  GalériaGaléria KeresésKeresés Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned

Pontos idő: 2021 Jan. 23. Szombat 22:12
Időzóna: (GMT +1 óra)
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » Shar-Pei
Ugrás:  
HÍREK...
Moderátorok:  Koy
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 4 oldal [84 H.sz.] Téma megjelölése olvasatlanként :: Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Ugrás az oldalra::  1, 2, 3, 4 Következő
Szerző Üzenet
bristol
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.01.05., 10:18
Hozzászólások: 3134

HozzászólásElküldve: 2008 Okt. 9. Csütörtök 9:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

jadesamurais írta:
Tisztelt MEOE tagság!

2008. október 7. délelőtt jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Ítélőtábla. A Legfelsőbb Ügyészség által a MEOE ellen az egyesület működésének felfüggesztésére és ellenőrzésére felügyelőbiztos kijelölése tárgyában indult perben elutasította a Legfelsőbb Ügyészség keresetét.

Ezzel a MEOE ellen tíz éve folyó ellehetetlenítési hajsza jogerős ítélet által megszűnt.

A bíróság indoklásában egyetértett az alkotmánybíróság döntésével, mely szerint a MEOE nem tartozik az állattenyésztési törvény és a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályáról szóló 64/1998 XII. 31. hatálya alá.


Korózs András
MEOE elnök


integet

Én felteszem a ma megérkezett,hosszabb változatát is. Nagyon Boldog


"""""Tisztelt Sporttársak!

A Fővárosi Ítélőtábla 2008. október 07.-én jogerős ítéletet hirdetett a Legfőbb Ügyészség felperes által, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete alperes ellen az egyesület tevékenységének felfüggesztése és felügyelő biztos kirendelése iránt indult perben.

A Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróság 2007 december 19.-én meghozott, az egyesület tevékenységét három hónapra felfüggesztő, és ellenőrzésére felügyelő biztost kirendelő ítéletét megváltoztatta és a Legfőbb Ügyészség keresetét elutasította.

Emlékeztetőül:

A Legfőbb Ügyészség 2004 szeptemberben pert indított a MEOE ellen. Keresetében követelte , hogy a bíróság oszlassa fel a MEOE-t, tiltsa el a törzskönyvezéstől, a kiállítás rendezéstől, továbbá , hogy kötelezze a MEOE-t arra, hogy adja át az FCI dokumentációt a Magyar Ebtenyésztő Szervezetek Szövetsége nevű szervezetnek. A fentieken túl azt követelte, hogy amennyiben a fenti kérelmek nem teljesíthetők, akkor a bíróság függessze fel az egyesület tevékenységét, ellenőrzésére felügyelő biztost rendeljen ki azzal a feladattal, hogy a felügyelő biztos hívjon össze közgyűlést abból a célból, hogy a közgyűlés törölje a MEOE alapszabályából a kutyakiállítás rendezésére és a törzskönyvezésre feljogosító rendelkezéseket.

Ennek oka az volt, hogy a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól szóló 64/1998 (XII. 31) FVM rendelet szerint ezeket a tevékenységeket csak elismert tenyésztő szervezet végezheti.

Ezt a rendeletet több kutyás szervezet megtámadta még 1999-ben az Alkotmánybíróság előtt .

A Fővárosi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla 2006-ban a Legfőbb Ügyészség valamennyi keresetét elutasította, azonban a Legfelsőbb Bíróság 2007 04.04.-én felülvizsgálati eljárásban a jogerős ítéletet részben hatályon kívül helyezte és arra utasította a Fővárosi Bíróságot, hogy a felfüggesztésre és a felügyelő biztos kirendelésére irányuló keresetet teljesítse.

A MEOE a Legfelsőbb Bíróság Egyezmény 11. cikkelyt sértő ítélete okán pert indított Magyarország ellen a Strassbourgi Emberjogi Bíróság előtt. A nemzetközi bíróság a keresetet befogadta.

Időközben a Legfelsőbb Bíróság részítéletére hivatkozva az FVM és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal összességben 200 millió forint bírságot szabott ki a MEOE kutyakiállításaira. a bírságokat kiszabó határozatokat - miképpen arról korábban beszámoltunk- a Fővárosi Bíróság 3K. Tanácsa megsemmisítette.

Az FVM és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalt eljárásával kapcsolatban Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa két ízben vizsgálatot folytatott le és jelentésében a 64/1998 (XII.31) FVM rendelet hatályon kívül helyezésére tett ajánlást.

Arról korábban beszámoltunk, hogy 2007 december 19.-én a Fővárosi Bíróság , helyt adott a Legfőbb Ügyészség keresetének, nem jogerős ítéletében a MEOE tevékenységét felfüggesztette és Dr. Csiky Ottót felügyelő biztosnak kirendelte azzal, hogy gondoskodjon a közgyűlés összehívásáról, abból a célból, hogy az alapszabályból a hivatkozott rendelkezések kikerüljenek. Ezt követően az egyesület ellenfelei súlyos támadásokat intéztek a még nem is jogerős ítéletre hivatkozva a MEOE ellen az Interneten öt nyelven hirdették az Európa Kiállítás esetleges elmaradását.

A MEOE a Fővárosi Bíróság ítélete ellen fellebbezést jelentett be, arra hivatkozva, hogy nincs jogszabályi lehetőség kényszerközgyűlés összehívatására, továbbá arra, hogy az ítélet jogi indokolást nem tartalmaz. A fellebbezéshez a MEOE csatolta az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának jelentését, később a bírságok ügyében meghozott három ítéletet és az 56/B/1999 számú az Alkotmánybíróság által meghozott ítéletet. Mindhárom fórum úgy foglalt állást, hogy a MEOE Alkotmány és nemzetközi Egyezmények által garantált egyesülési jogát rendelet nem korlátozhatja.

Ezt követően a Magyar Köztársaság Parlamentje is úgy döntött , hogy az Alkotmánybíróság álláspontjának megfelelően módosítja az Állattenyésztési törvény 6.§.-át . A törvény vitáját tartalmazó jegyzőkönyveket a MEOE csatolta a peranyaghoz.

Mindezt vizsgálta október 07.-én a Fővárosi Ítélőtábla és jogerős ítéletében megváltoztatta a Fővárosi Bíróság ítéletét és a Legfőbb Ügyészség keresetét elutasította.

Szóbeli indokolásában a Fővárosi Ítélőtábla arra hivatkozott, hogy osztja az Alkotmánybíróság állásfoglalását, melynek lényege, hogy a rendelet hatálya alá csak az elismert tenyésztő szervezetek tartoznak és semmi akadálya annak, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete az alapszabályának megfelelően FCI által elismert törzskönyvet vezessen, FCI által elismert kutyakiállítást , tenyésszemlét, munkaversenyt stb. rendezzen és végezze mindazt a tevékenységet, amit több, mint 70 éve az FCI-vel kötött nemzetközi szerződés alapján végez.

Ezzel a döntéssel a Fővárosi Ítélőtábla véget vetett a MEOE ellehetetlenítésére irányuló 10 éve tartó tevékenységnek.

Budapest 2008.október 07.

Korózs András
a MEOE Elnöke"""""
_________________
Diamante Estrella
http://www.wix.com/diamanteestrella/kennel
http://gallery.site.hu/u/bristol/bristol/
Nincs is annál rosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul. Mr. Green
Vissza az elejére
bristol jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
jadesamurais
fiatal
fiatal

Neme: Neme:Férfi
Csatlakozott: 2007.06.17., 9:51
Hozzászólások: 69

HozzászólásElküldve: 2008 Okt. 7. Kedd 16:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Tisztelt MEOE tagság!

2008. október 7. délelőtt jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Ítélőtábla. A Legfelsőbb Ügyészség által a MEOE ellen az egyesület működésének felfüggesztésére és ellenőrzésére felügyelőbiztos kijelölése tárgyában indult perben elutasította a Legfelsőbb Ügyészség keresetét.

Ezzel a MEOE ellen tíz éve folyó ellehetetlenítési hajsza jogerős ítélet által megszűnt.

A bíróság indoklásában egyetértett az alkotmánybíróság döntésével, mely szerint a MEOE nem tartozik az állattenyésztési törvény és a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályáról szóló 64/1998 XII. 31. hatálya alá.


Korózs András
MEOE elnök
Vissza az elejére
jadesamurais jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
jadesamurais
fiatal
fiatal

Neme: Neme:Férfi
Csatlakozott: 2007.06.17., 9:51
Hozzászólások: 69

HozzászólásElküldve: 2008 Okt. 7. Kedd 15:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

A MEOE Jogerősen megnyerte a Legfőbb Ügyészség által indított felfüggesztési pert.
Dr.Pozsonyi Anikó
Vissza az elejére
jadesamurais jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
jadesamurais
fiatal
fiatal

Neme: Neme:Férfi
Csatlakozott: 2007.06.17., 9:51
Hozzászólások: 69

HozzászólásElküldve: 2008 Ápr. 17. Csütörtök 19:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Tisztelt Sporttársaink!
Kedves Barátaink!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy az Egyesület életét súlyosan beárnyékoló probléma, 2008. április 17. napján véget ért, mert a Fővárosi Bíróság 3.K. Közigazgatási Tanácsa a közösségi jog elsőbbségére tekintettel megsemmisítette azokat az összességében 200 millió forint összeget kitevő bírságokat, amit részben az OMMI, illetőleg az FVM, részben pedig a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal rótt ki.

A bírságolás ürügyéül szolgáló 64/1998.(XII.31.) FVM rendelet 13.§ /2/, /6/ pontját pedig az Alkotmánybíróság 56/B/1999. számú, 2008. április 15-én kelt határozatával hatályon kívül helyezte.

Az AB hivatkozott határozata – melyet Egyesületünk honlapján közzétettünk – a rendelet több rendelkezését is megsemmisítette, de leglényegesebb, hogy elvi éllel mondta ki az alábbiakat:

Az egyesülési jog alapvetően azt védi, hogy bármely személy más személyekkel együtt meghatározott célra egyesületeket hozzon létre, ahhoz szabadon csatlakozhasson, abból szabadon kiléphessen. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy egy meghatározott – alkotmányos – célra akár több egyesületet is létre lehet hozni, azt a jogalkotó nem zárhatja ki. Amennyiben az állam egy meghatározott tevékenység folytatását olyan jelentőségűnek ítéli, hogy szükségesnek tartja azt közfeladatként is szabályozni, annak szakmai szabályait is megállapíthatja….

Ugyanakkor a jogalkotó e szakmai szabályok megalkotásával nem zárhatja ki, hogy az adott célt államilag nem akkreditált keretek között – vagyis állami elismerés nélkül – egyesületi formában el lehessen érni.

A szakmai szabályok betartása – ami az állami elismerés feltétele – csak az államilag elismert szervezetekkel szemben kérhető számon. A szakmai szabályok megsértése – miután az az állami akkreditáció megszerzésének és nem az egyesülési jog gyakorlásának feltétele – kizárólag az állami elismerésre lehet kihatással. Vagyis még az elismert szervezetek esetében sem járhat az egyesületi formában történő működés korlátozásával.

Az FVMr. egy meghatározott tevékenység – a fajtatiszta ebtenyésztés – folytatásához miniszteri elismerést követel meg. A miniszteri elismerés hiánya – amint azt az FVMr. külön is hangsúlyozza – nincs kihatással az egyesületi formára, csupán az adott tevékenység folytatásával szemben jelent korlátot: vagyis egyesület tevékenységéhez nem kapcsolódik állami elismerés. Egyesületként azonban tovább működhet. Az FVMr. (és az Átv.) alapján az sem kizárt, hogy egy egyesület állami elismerés hiányában folytassa az FVMr.-ben megjelölt állattenyésztéshez kapcsolódó tevékenységet.

Ugyanakkor pusztán az a körülmény, hogy egy adott egyesület az FVMr.-ben meghatározott tevékenységet állami elismerés hiányában (vagy elismert szervezetként a szakmai szabályokat megsértve) folytatja, nem lehet kihatással az egyesület működésére, pusztán emiatt az egyesület nem számolható fel.

Az Alkotmánybíróság határozata tehát várhatóan kihatással lesz a Legfőbb Ügyészség által az Egyesület felfüggesztése iránt indított perére, mely azon alapult, hogy a Legfelsőbb Bíróság állásfoglalása szerint az egyesülési jog a hivatkozott rendelet által korlátozható, ezt az állásfoglalást azonban a mellékelt AB döntés annulálta.

Kívánok minden aktivistánknak sok sikert rendezvényük megtartásához.

Kiállítóinktól, tagjainktól kérem, hogy aktivitással segítsék ez évi rendezvényeink sikerét, különös tekintettel az október Európa Kutyakiállításunkra.

Lezárult az első nevezési határidő, munkatársaink több mint kétezer kutya nevezését regisztrálták, melynek jelentős része külföldi kiállító.

Bízom benne, hogy hazai kiállítóink nevezéseiket nem az utolsó pillanatra hagyják, ezzel is kímélve saját pénztárcájukat, illetve segítve munkatársaink adminisztratív munkáját.

Üdvözlettel

Korózs András
Vissza az elejére
jadesamurais jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
jadesamurais
fiatal
fiatal

Neme: Neme:Férfi
Csatlakozott: 2007.06.17., 9:51
Hozzászólások: 69

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 16. Vasárnap 17:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Pl:Multi Champion
Vissza az elejére
jadesamurais jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felker Károlyné
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 39
Csatlakozott: 2007.06.20., 17:25
Hozzászólások: 701

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 16. Vasárnap 17:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

jadesamurais írta:
Sziasztók
Szeretnék tájékoztatni mindenkit mivel az utobbi időben téves információk
jelentek meg a forumon külömböző elérhető cimekkel kapcsolatban,hogy
kizárólag ezeket a cimeket fogadják el a Nemzetközi kutyás életben és a MEOÉ-nél:
A KIÁLLÍTÁSON ELÉRHETŐ MINŐSÍTÉSEK ÉS CÍMEK

Az egyes osztályokban elérhető minősítések:

- Kitűnő kék szalag, vagy kártya

- Nagyon jó piros szalag, vagy kártya

- Jó sárga szalag, vagy kártya

- Megfelelő zöld szalag, vagy kártya

- Kizárva bírálati lap

- Nem bírálható bírálati lap

KITŰNŐ csak annak a kutyának adható, amely a fajta standard-hez nagyon közel áll, kitűnően mutatja magát, harmonikus, kiegyensúlyozott magatartással és kisugárzással rendelkezik, kitűnő formában és kondícióban van.

NAGYON JÓ minősítést az a kutya kap, amelyik fajtájának a típusát markánsan képviseli, arányai kiegyensúlyozottak, jól mutatja magát. Néhány apróbb hibát el lehet nézni, de ezt a minősítést csak olyan kutya kaphatja meg, amely fajtájának típusos példánya.

JÓ minősítést az a kutya kap, amelyik fajtájának a jegyeit magán hordozza, de vannak látható hibái.

MEGFELELŐ minősítést az a kutya kap, amelyik fajta jellegének többé-kevésbé megfelel, jelentős, látható hibái vannak, fizikai állapota kívánni valót hagy maga után.

KIZÁRVA – amely kutya a standardnak nem megfelelő típust hordozza, nem a standardnak megfelelően viselkedik, vagy agresszív, vagy here hibás, ill. egy komoly foghibával vagy állkapocs rendellenességgel rendelkezik, amely szín- és/vagy szőrhibás, ill. az albinizmus jegyeit viseli magán. Ezt a minősítést még az a kutya kaphatja, amely az érvényes standard szerinti kizáró hibával rendelkezik.

NEM BÍRÁLHATÓ – azok a kutyák kapják, melyek a fent említett minősítések közül egyik sem adható ki. Ez pl. akkor fordul elő, ha a kutya nem mozog, állandóan a kiállítóra ugrál, vagy a ringből ki akar menni, úgy, hogy a mozgás és járásmód nem megítélhető, vagy amikor a kutya a bíró elől folyton kitér. Sem a fogazatot, sem a testfelépítést, szőrtakarót, farok tartást, vagy a heréket nem engedi megtapintani, vagy pl. a felvezetett kutyán orvosi beavatkozás vagy kezelés nyomai láthatóak, amelyek a bíró megtévesztésére engednek következtetni. Ugyanez vonatkozik azokra a kutyákra, amelyeknél fennáll annak a gyanúja, hogy a tenyésztője (pl. műtéti úton, szemhéj, fül, farok korrekcióval) az eredeti formát megváltoztatta, és ezt a bíró észleli. A bírálati lapon a „minősítés nélkül“ ítéletet a bírónak meg kell indokolnia.

A jelen szabályzatban az egyes kiállítási osztályoknál leírt győztes címek kiadása nem kötelező. Kiadásuk esetén fajtánként és nemenként az FCI előírásainak megfelelően jár el a bíró, különös tekintettel azoknál a fajtáknál, ahol többféle szín, méret és szőrváltozat van. Országos CAC kiállításokon a MEOE Elnöksége által meghatározott fajtáknál színenként történhet a győztes címek kiadása, amely eltérhet a nemzetközi előírásoktól, lásd: 7. számú melléklet.

Egyéb kiadható címek:

CACIB: nemzeti színű zsinór arannyal és kártya, amely igazolja, hogy a kutya az adott kiállításon elnyerte a CACIB várományt. A kártyán fel kell tüntetni „az FCI visszaigazolásának fenntartásával”.

a) CACIB váromány csak olyan kiállításokon adható ki, amelyeken az FCI ezt külön engedélyezte.

b) CACIB cím kizárólag csak akkor viselhető, ha azt az FCI hivatalosan visszaigazolta.

c) CACIB várományt a növendék-, nyílt-, munka- és győztes osztály kitűnő I. győztes (CAC) címet kapott kutyái közül a legjobb kaphatja.

d) CACIB váromány kiadása nemenként történik és fajtákon belül a szín, szőrzet és nagyság tekintetében az FCI előírásai az érvényesek.

e) Ha a kiállításon az adott kutyafajtát több bíró bírálja, akkor minden esetben ki kell jelölni annak a bírónak a személyét, aki a CACIB várományt kiadja. A kijelölt bíró jogosult a CACIB váromány kiadására és egyedül határoz anélkül, hogy ebben a kérdésben valakivel is tanácskozna.

f) A CACIB cím visszaigazolásának feltételeit az FCI előírásai tartalmazzák, ezek meglétét a bíró nem vizsgálhatja a kiállításon.

Reserve CACIB:

nemzeti színű zsinór ezüsttel és kártya.

A bíró a CACIB váromány kiadását követően a bírói körben lévő kutyá(k)hoz behívja a CACIB címet elnyert kutya osztályában kitűnő II. Res. CAC címet kapott kutyát, és ebből a konkurenciából választja ki a Res. CACIB címet. Ez a cím akkor adható ki, ha a bíró meggyőződése, hogy a Res. CACIB címet kapott kutya kapná a CACIB várományt, ha a CACIB várományt kapott kutya nem lenne jelen.

HUNGÁRIA FAJTAGYŐZTES

(HFGY/BOB): sárga zsinór és kártya

A címért csak azok a kutyák konkurálhatnak, amelyek a számukra elérhető legmagasabb címet megkapták a bébi és kölyök osztály kivételével. Nemzeti kiállításon a HPJ és CAC, nemzetközi kiállításon a HPJ, CACIB és Veterán CAC címet nyert kutyák konkurálhatnak ezért a címért.

A cím kiadása nem kötelező.

Ha az adott kutyafajtát több bíró bírálja a kiállításon, akkor minden esetben ki kell jelölni annak a bírónak a személyét, aki a HFGY/BOB címet kiadja.

HUNGÁRIA DERBY GYŐZTES (HDGY):

piros-fehér zsinór és kártya

A MEOE évente egy alkalommal Derby kutyakiállítást rendez. A HDGY címért konkurálhat fajtánként és nemenként minden olyan kutya, amely a 9 hónapos kort legkésőbb a kiállítás előtti napon betöltötte, illetve a 24 hónapos kort a kiállítás előtti napján még nem érte el és kitűnő minősítést kapott a fiatal, növendék, nyílt, munka, vagy győztes osztályban.

A OE egyes fajtáknál nagyság és szín szerint rendelkezhet a HDGY cím kiadásáról.

FIATAL KLUBGYŐZTES

Minden évben egy alkalommal, az adott fajta részére a megrendezett klubkiállításon adható ki, nemenként, a fiatal osztályban kitűnő I. HPJ címet kapott kutya részére. A bírálati lapra a „Fiatal Klubgyőztes” cím mellé az évszámot minden esetben fel kell tüntetni.

KLUBGYŐZTES

Minden évben egy alkalommal, az adott fajta részére megrendezett klubkiállításon adható ki, nemenként a növendék-, nyílt-, munka- és champion osztályban kitűnő I. CAC címet kapott kutyák összevetését követően a bíró által legjobbnak tartott kutya részére.

Azoknál a fajtáknál, ahol több szín és méret létezik, az OE határozata szerint kell eljárni. A bírálati lapra minden esetben a cím mellé fel kell tüntetni az évszámot is.

TENYÉSZTÉSI NAGYDÍJ,

TENYÉSZTÉSI DÍJ

Tenyésztési Nagydíj I-II-III. fokozatát kizárólag nemzetközi CACIB kutyakiállításon lehet kiadni. A csoportok sorolását a tenyésztő által felvezetett egyedek homogenitása szabja meg.

Ha a nevezett kutyák nem a tenyésztő tulajdonában vannak, csak a tenyésztő írásos hozzájárulásával lehet a csoportot nevezni, illetve a nevezést elfogadni.

Nevezési feltétel, hogy a tenyészcsoportban az egy tenyészetből származó legalább két különböző apától, vagy két különböző anyától származó, legalább három és maximum öt azonos fajtájú kutyával lehet indulni. A nevezésnek további feltétele, hogy a felvezetett kutyák az adott kiállításon legalább két kitűnő és egy nagyon jó minősítést kapjanak. A Tenyésztési Nagydíjra helyszíni nevezés lehetséges. A nevezési díjat a 6. sz. melléklet tartalmazza.

Nem CACIB kiállításon ugyanezen feltételekkel lehet ezt a versenyt megrendezni, az elnyerhető címek Tenyésztési Díj I-II-III. fokozata.

Kétnapos kiállításon mindkét napon megrendezhetők ezek a versenyek.

FAJTACSOPORTGYŐZTES

(Best of Group, BOG)

Az FCI mindenkori előírásainak figyelembevételével a fajtacsoport beosztásnak megfelelően a fajtagyőztes kutyák vehetnek részt ebben a konkurenciában.

A vezetőbíró feladata felkérni a fajtacsoportot bíráló bírót, akinek a kiválasztásakor figyelemmel kell lenni az FCI bírói szabályzatában foglaltakra.

A fajtacsoportot bíráló bíró az első és második helyezett kutyát választja ki, akik a fajtacsoportgyőztes (BOG), illetve „Reserve Fajtacsoportgyőztes” (Res. BOG) címet kapják. Fenti címeket a kiállításon a bírálati lapra rá kell vezetni.

A NAP LEGSZEBB KUTYÁJA

(Best of Day, BOD)

2 napos CACIB kiállítás esetén mindkét napon (ha nem kerül BIS cím kiadásra) a vezetőbíró által előre felkért bíró választja ki a megjelent fajtacsoportgyőztes kutyák közül. Az első helyezett a „Nap Legszebb Ksutyája” címet kapja (BOD), míg a második helyezett „reserve napgyőztes” (Res. BOD) címet kapja. Mindkét eredményt az adott kiállításon rá kell vezetni a bírálati lapra.

A KIÁLLÍTÁS LEGSZEBB KUTYÁJA

(Best in Show, BIS)

A vezetőbíró által előre felkért bíró választja ki a megjelent fajtacsoportgyőztes kutyák közül. Az első helyezett a „Kiállítás Legszebb Kutyája” címet kapja (BIS), míg a második helyezett a „Reserve Győztes” (Res.BIS) címet kapja. Mindkét eredményt az adott kiállításon rá kell vezetni a bírálati lapra.

EGYÉB VERSENYEK

A MEOE a kiállításokon egyéb versenyeket is rendezhet helyszíni nevezéssel:

„Gyerek-kutyapár” (9 évnél fiatalabb gyermekek részére)

„Fiatal felvezetők - Junior Handlerek” versenye két kategóriában (9 – 13 éves kor között és 14 - 17 éves kor között).

„Utódcsoportok versenye”: ahol egy kan és utódai, vagy egy szuka és utódai kerülnek bemutatásra.

„Kutyapárok versenye”: ahol azonos fajtájú, azonos tulajdonban lévő két kutya versenyez.

A versenyekre minden esetben a fajtacsoport győztesek kiválasztása előtt kerül sor.

A CACIB kiállítások kivételével egyéb egyéni díjfelajánlásokra is sor kerülhet. Ezeket azonban a kiállítás reggelén a rendező szervezet elnöke köteles bejelenteni a vezetőbírónak.

Champion kiállítás speciális szabályai

A MEOE évente egy alkalommal Champion kiállítást rendez, amelyre nevezni az alábbi címek birtokában lehet:

- valamely FCI ország Junior Championja,

- valamely FCI ország Nemzeti Championja,

- nemzetközi Szépség Champion

Ezen a kiállításon a kutyák nem kapnak részletes bírálati leírást. A champion kiállításon a kutyák csak champion osztályba nevezhetők, koruktól függetlenül, nemenként.

A bíró sorolást végez és az első helyre sorolt kutya megkapja az adott év championja címet. A győztes kan és szuka összevetésével dönt a bíró arról, hogy melyik kutya kapja a Champion Kiállítás Fajtagyőztese (CHHFGY) címet.


Tehát a fentiekből követekezik,hogy
res világ gyöztes , res europa gyöztes, multicampion stb cimek nem léteznek csak kitalálciók.Továbbá a cach.stb cimeket egy másik kizárolagos Magyarországi egyesület használja és nem azonos a fentiekkel!!!


Szia,konkrétan milyen információkra gondolsz itt a fórumon?
_________________
több info:
www.sharpeiek.atw.hu


Mert az ember legjobb barátja a sharpei
képek: http://gallery.site.hu/u/Felker_Karolyne/
Vissza az elejére
Felker Károlyné jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
jadesamurais
fiatal
fiatal

Neme: Neme:Férfi
Csatlakozott: 2007.06.17., 9:51
Hozzászólások: 69

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 16. Vasárnap 16:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Sziasztók
Szeretnék tájékoztatni mindenkit mivel az utobbi időben téves információk
jelentek meg a forumon külömböző elérhető cimekkel kapcsolatban,hogy
kizárólag ezeket a cimeket fogadják el a Nemzetközi kutyás életben és a MEOÉ-nél:
A KIÁLLÍTÁSON ELÉRHETŐ MINŐSÍTÉSEK ÉS CÍMEK

Az egyes osztályokban elérhető minősítések:

- Kitűnő kék szalag, vagy kártya

- Nagyon jó piros szalag, vagy kártya

- Jó sárga szalag, vagy kártya

- Megfelelő zöld szalag, vagy kártya

- Kizárva bírálati lap

- Nem bírálható bírálati lap

KITŰNŐ csak annak a kutyának adható, amely a fajta standard-hez nagyon közel áll, kitűnően mutatja magát, harmonikus, kiegyensúlyozott magatartással és kisugárzással rendelkezik, kitűnő formában és kondícióban van.

NAGYON JÓ minősítést az a kutya kap, amelyik fajtájának a típusát markánsan képviseli, arányai kiegyensúlyozottak, jól mutatja magát. Néhány apróbb hibát el lehet nézni, de ezt a minősítést csak olyan kutya kaphatja meg, amely fajtájának típusos példánya.

JÓ minősítést az a kutya kap, amelyik fajtájának a jegyeit magán hordozza, de vannak látható hibái.

MEGFELELŐ minősítést az a kutya kap, amelyik fajta jellegének többé-kevésbé megfelel, jelentős, látható hibái vannak, fizikai állapota kívánni valót hagy maga után.

KIZÁRVA – amely kutya a standardnak nem megfelelő típust hordozza, nem a standardnak megfelelően viselkedik, vagy agresszív, vagy here hibás, ill. egy komoly foghibával vagy állkapocs rendellenességgel rendelkezik, amely szín- és/vagy szőrhibás, ill. az albinizmus jegyeit viseli magán. Ezt a minősítést még az a kutya kaphatja, amely az érvényes standard szerinti kizáró hibával rendelkezik.

NEM BÍRÁLHATÓ – azok a kutyák kapják, melyek a fent említett minősítések közül egyik sem adható ki. Ez pl. akkor fordul elő, ha a kutya nem mozog, állandóan a kiállítóra ugrál, vagy a ringből ki akar menni, úgy, hogy a mozgás és járásmód nem megítélhető, vagy amikor a kutya a bíró elől folyton kitér. Sem a fogazatot, sem a testfelépítést, szőrtakarót, farok tartást, vagy a heréket nem engedi megtapintani, vagy pl. a felvezetett kutyán orvosi beavatkozás vagy kezelés nyomai láthatóak, amelyek a bíró megtévesztésére engednek következtetni. Ugyanez vonatkozik azokra a kutyákra, amelyeknél fennáll annak a gyanúja, hogy a tenyésztője (pl. műtéti úton, szemhéj, fül, farok korrekcióval) az eredeti formát megváltoztatta, és ezt a bíró észleli. A bírálati lapon a „minősítés nélkül“ ítéletet a bírónak meg kell indokolnia.

A jelen szabályzatban az egyes kiállítási osztályoknál leírt győztes címek kiadása nem kötelező. Kiadásuk esetén fajtánként és nemenként az FCI előírásainak megfelelően jár el a bíró, különös tekintettel azoknál a fajtáknál, ahol többféle szín, méret és szőrváltozat van. Országos CAC kiállításokon a MEOE Elnöksége által meghatározott fajtáknál színenként történhet a győztes címek kiadása, amely eltérhet a nemzetközi előírásoktól, lásd: 7. számú melléklet.

Egyéb kiadható címek:

CACIB: nemzeti színű zsinór arannyal és kártya, amely igazolja, hogy a kutya az adott kiállításon elnyerte a CACIB várományt. A kártyán fel kell tüntetni „az FCI visszaigazolásának fenntartásával”.

a) CACIB váromány csak olyan kiállításokon adható ki, amelyeken az FCI ezt külön engedélyezte.

b) CACIB cím kizárólag csak akkor viselhető, ha azt az FCI hivatalosan visszaigazolta.

c) CACIB várományt a növendék-, nyílt-, munka- és győztes osztály kitűnő I. győztes (CAC) címet kapott kutyái közül a legjobb kaphatja.

d) CACIB váromány kiadása nemenként történik és fajtákon belül a szín, szőrzet és nagyság tekintetében az FCI előírásai az érvényesek.

e) Ha a kiállításon az adott kutyafajtát több bíró bírálja, akkor minden esetben ki kell jelölni annak a bírónak a személyét, aki a CACIB várományt kiadja. A kijelölt bíró jogosult a CACIB váromány kiadására és egyedül határoz anélkül, hogy ebben a kérdésben valakivel is tanácskozna.

f) A CACIB cím visszaigazolásának feltételeit az FCI előírásai tartalmazzák, ezek meglétét a bíró nem vizsgálhatja a kiállításon.

Reserve CACIB:

nemzeti színű zsinór ezüsttel és kártya.

A bíró a CACIB váromány kiadását követően a bírói körben lévő kutyá(k)hoz behívja a CACIB címet elnyert kutya osztályában kitűnő II. Res. CAC címet kapott kutyát, és ebből a konkurenciából választja ki a Res. CACIB címet. Ez a cím akkor adható ki, ha a bíró meggyőződése, hogy a Res. CACIB címet kapott kutya kapná a CACIB várományt, ha a CACIB várományt kapott kutya nem lenne jelen.

HUNGÁRIA FAJTAGYŐZTES

(HFGY/BOB): sárga zsinór és kártya

A címért csak azok a kutyák konkurálhatnak, amelyek a számukra elérhető legmagasabb címet megkapták a bébi és kölyök osztály kivételével. Nemzeti kiállításon a HPJ és CAC, nemzetközi kiállításon a HPJ, CACIB és Veterán CAC címet nyert kutyák konkurálhatnak ezért a címért.

A cím kiadása nem kötelező.

Ha az adott kutyafajtát több bíró bírálja a kiállításon, akkor minden esetben ki kell jelölni annak a bírónak a személyét, aki a HFGY/BOB címet kiadja.

HUNGÁRIA DERBY GYŐZTES (HDGY):

piros-fehér zsinór és kártya

A MEOE évente egy alkalommal Derby kutyakiállítást rendez. A HDGY címért konkurálhat fajtánként és nemenként minden olyan kutya, amely a 9 hónapos kort legkésőbb a kiállítás előtti napon betöltötte, illetve a 24 hónapos kort a kiállítás előtti napján még nem érte el és kitűnő minősítést kapott a fiatal, növendék, nyílt, munka, vagy győztes osztályban.

A OE egyes fajtáknál nagyság és szín szerint rendelkezhet a HDGY cím kiadásáról.

FIATAL KLUBGYŐZTES

Minden évben egy alkalommal, az adott fajta részére a megrendezett klubkiállításon adható ki, nemenként, a fiatal osztályban kitűnő I. HPJ címet kapott kutya részére. A bírálati lapra a „Fiatal Klubgyőztes” cím mellé az évszámot minden esetben fel kell tüntetni.

KLUBGYŐZTES

Minden évben egy alkalommal, az adott fajta részére megrendezett klubkiállításon adható ki, nemenként a növendék-, nyílt-, munka- és champion osztályban kitűnő I. CAC címet kapott kutyák összevetését követően a bíró által legjobbnak tartott kutya részére.

Azoknál a fajtáknál, ahol több szín és méret létezik, az OE határozata szerint kell eljárni. A bírálati lapra minden esetben a cím mellé fel kell tüntetni az évszámot is.

TENYÉSZTÉSI NAGYDÍJ,

TENYÉSZTÉSI DÍJ

Tenyésztési Nagydíj I-II-III. fokozatát kizárólag nemzetközi CACIB kutyakiállításon lehet kiadni. A csoportok sorolását a tenyésztő által felvezetett egyedek homogenitása szabja meg.

Ha a nevezett kutyák nem a tenyésztő tulajdonában vannak, csak a tenyésztő írásos hozzájárulásával lehet a csoportot nevezni, illetve a nevezést elfogadni.

Nevezési feltétel, hogy a tenyészcsoportban az egy tenyészetből származó legalább két különböző apától, vagy két különböző anyától származó, legalább három és maximum öt azonos fajtájú kutyával lehet indulni. A nevezésnek további feltétele, hogy a felvezetett kutyák az adott kiállításon legalább két kitűnő és egy nagyon jó minősítést kapjanak. A Tenyésztési Nagydíjra helyszíni nevezés lehetséges. A nevezési díjat a 6. sz. melléklet tartalmazza.

Nem CACIB kiállításon ugyanezen feltételekkel lehet ezt a versenyt megrendezni, az elnyerhető címek Tenyésztési Díj I-II-III. fokozata.

Kétnapos kiállításon mindkét napon megrendezhetők ezek a versenyek.

FAJTACSOPORTGYŐZTES

(Best of Group, BOG)

Az FCI mindenkori előírásainak figyelembevételével a fajtacsoport beosztásnak megfelelően a fajtagyőztes kutyák vehetnek részt ebben a konkurenciában.

A vezetőbíró feladata felkérni a fajtacsoportot bíráló bírót, akinek a kiválasztásakor figyelemmel kell lenni az FCI bírói szabályzatában foglaltakra.

A fajtacsoportot bíráló bíró az első és második helyezett kutyát választja ki, akik a fajtacsoportgyőztes (BOG), illetve „Reserve Fajtacsoportgyőztes” (Res. BOG) címet kapják. Fenti címeket a kiállításon a bírálati lapra rá kell vezetni.

A NAP LEGSZEBB KUTYÁJA

(Best of Day, BOD)

2 napos CACIB kiállítás esetén mindkét napon (ha nem kerül BIS cím kiadásra) a vezetőbíró által előre felkért bíró választja ki a megjelent fajtacsoportgyőztes kutyák közül. Az első helyezett a „Nap Legszebb Ksutyája” címet kapja (BOD), míg a második helyezett „reserve napgyőztes” (Res. BOD) címet kapja. Mindkét eredményt az adott kiállításon rá kell vezetni a bírálati lapra.

A KIÁLLÍTÁS LEGSZEBB KUTYÁJA

(Best in Show, BIS)

A vezetőbíró által előre felkért bíró választja ki a megjelent fajtacsoportgyőztes kutyák közül. Az első helyezett a „Kiállítás Legszebb Kutyája” címet kapja (BIS), míg a második helyezett a „Reserve Győztes” (Res.BIS) címet kapja. Mindkét eredményt az adott kiállításon rá kell vezetni a bírálati lapra.

EGYÉB VERSENYEK

A MEOE a kiállításokon egyéb versenyeket is rendezhet helyszíni nevezéssel:

„Gyerek-kutyapár” (9 évnél fiatalabb gyermekek részére)

„Fiatal felvezetők - Junior Handlerek” versenye két kategóriában (9 – 13 éves kor között és 14 - 17 éves kor között).

„Utódcsoportok versenye”: ahol egy kan és utódai, vagy egy szuka és utódai kerülnek bemutatásra.

„Kutyapárok versenye”: ahol azonos fajtájú, azonos tulajdonban lévő két kutya versenyez.

A versenyekre minden esetben a fajtacsoport győztesek kiválasztása előtt kerül sor.

A CACIB kiállítások kivételével egyéb egyéni díjfelajánlásokra is sor kerülhet. Ezeket azonban a kiállítás reggelén a rendező szervezet elnöke köteles bejelenteni a vezetőbírónak.

Champion kiállítás speciális szabályai

A MEOE évente egy alkalommal Champion kiállítást rendez, amelyre nevezni az alábbi címek birtokában lehet:

- valamely FCI ország Junior Championja,

- valamely FCI ország Nemzeti Championja,

- nemzetközi Szépség Champion

Ezen a kiállításon a kutyák nem kapnak részletes bírálati leírást. A champion kiállításon a kutyák csak champion osztályba nevezhetők, koruktól függetlenül, nemenként.

A bíró sorolást végez és az első helyre sorolt kutya megkapja az adott év championja címet. A győztes kan és szuka összevetésével dönt a bíró arról, hogy melyik kutya kapja a Champion Kiállítás Fajtagyőztese (CHHFGY) címet.


Tehát a fentiekből követekezik,hogy
res világ gyöztes , res europa gyöztes, multicampion stb cimek nem léteznek csak kitalálciók.Továbbá a cach.stb cimeket egy másik kizárolagos Magyarországi egyesület használja és nem azonos a fentiekkel!!!
Vissza az elejére
jadesamurais jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Shiraviki
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 39
Csatlakozott: 2007.01.10., 13:56
Hozzászólások: 267

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 10. Hétfő 22:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

jadesamurais írta:
A Magyar birói névsor akik birálhatnak egyaltalán Magyarországon !
Természetessen a fajta csoportók és azon belül a Shar-peire rendelkezniük kell jogositvánnyal a birálathoz!
http://www.kennelclub.hu/bt/kbb_hu.html
Az első tenyészszemle időpontja:
www.meoe-atk.hu


Szia!
Igen, feltette már Bristol multkor a köremail után, amit sokan megkaptunk, hogy lesz vasárnap tenyésszemle, de én például ringtitkári tanfolyamon leszek, amit ugyancsak a meoe rendez, így nem fogok tudni elmenni, ezért mentem el szombaton az mksz-es tenyésszemlére, amit a meoe elfogad fenntartások nélkül.
_________________
www.shiravictory.mindenkilapja.hu
Vissza az elejére
Shiraviki jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
jadesamurais
fiatal
fiatal

Neme: Neme:Férfi
Csatlakozott: 2007.06.17., 9:51
Hozzászólások: 69

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 10. Hétfő 18:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

A Magyar birói névsor akik birálhatnak egyaltalán Magyarországon !
Természetessen a fajta csoportók és azon belül a Shar-peire rendelkezniük kell jogositvánnyal a birálathoz!
http://www.kennelclub.hu/bt/kbb_hu.html
Az első tenyészszemle időpontja:
www.meoe-atk.hu
Vissza az elejére
jadesamurais jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Koy
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Férfi Kor: 45
Csatlakozott: 2006.06.13., 7:16
Hozzászólások: 2626

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 10. Hétfő 18:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

jadesamurais írta:
ATenyészszemléhez egy pár gondolat:
http://www.kennelclub.hu/info/tenyszemszab_hu.html
Nem tudom,hogy az MKSZ tenyészszemle azonkivül,hogy szertzödéses
partner miben felel meg ennek a szabályzatnak.
Továbbá a tavaly itt ezzen a furumon agyon szidott biró most hogyan felelt
meg úgy hirtelen.
Az állitolagos Fajtagondózó szervezett,hogy fogadhatja el ezeket az eredményeket ha " minöségi tenyésztés" a cél.

Vannak érdekes dolgok bandzsal
Vissza az elejére
Koy jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
bristol
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.01.05., 10:18
Hozzászólások: 3134

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 10. Hétfő 10:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

jadesamurais írta:
ATenyészszemléhez egy pár gondolat:
http://www.kennelclub.hu/info/tenyszemszab_hu.html
Nem tudom,hogy az MKSZ tenyészszemle azonkivül,hogy szertzödéses
partner miben felel meg ennek a szabályzatnak.
Továbbá a tavaly itt ezzen a furumon agyon szidott biró most hogyan felelt
meg úgy hirtelen.
Az állitolagos Fajtagondózó szervezett,hogy fogadhatja el ezeket az eredményeket ha " minöségi tenyésztés" a cél.


integet

nagy vigyor pattog
_________________
Diamante Estrella
http://www.wix.com/diamanteestrella/kennel
http://gallery.site.hu/u/bristol/bristol/
Nincs is annál rosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul. Mr. Green
Vissza az elejére
bristol jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
jadesamurais
fiatal
fiatal

Neme: Neme:Férfi
Csatlakozott: 2007.06.17., 9:51
Hozzászólások: 69

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 10. Hétfő 7:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

ATenyészszemléhez egy pár gondolat:
http://www.kennelclub.hu/info/tenyszemszab_hu.html
Nem tudom,hogy az MKSZ tenyészszemle azonkivül,hogy szertzödéses
partner miben felel meg ennek a szabályzatnak.
Továbbá a tavaly itt ezzen a furumon agyon szidott biró most hogyan felelt
meg úgy hirtelen.
Az állitolagos Fajtagondózó szervezett,hogy fogadhatja el ezeket az eredményeket ha " minöségi tenyésztés" a cél.
Vissza az elejére
jadesamurais jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szabó Leontina
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 27
Csatlakozott: 2007.12.28., 14:52
Hozzászólások: 458

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 21:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Felker Károlyné írta:
Szabó Leontina írta:
Kb. Hány éves kortol lehet vinni a kutyit tenyészszemlére?? vagy hány lves kortól érdemes?? fejvakar Döbbent pirul


sztem,hiába már egy éves kortól lehet,sztem ráér,mert fedeztetni úgyse lehet 18 hónapos kora előtt úgyhogy addig,még legalább egy kicsit megnyukszik,és addigra bele tanul,főleg ha előtte már vettél részt kiállításokon.De igazából sztem az ember maga ismeri saját kutyáját,természetét és adottságait,így el tudja dönteni,lehet-e vinni,és ha igen mikor érdemes. Cool

Hát modnjuk igen...!!! Én úgy gondolom,h érdmes lesz vinni!!! Mosoly
Vissza az elejére
Szabó Leontina jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Lüssz
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.03.25., 1:30
Hozzászólások: 285

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 19:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Alpokalja írta:
Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Egy-két kép a mai teny.szemléről, Piekáról Mosoly Alig látszik a pocója Mosoly
Pie,nagyon cépike nagy vigyor

Valóban nem igazán látszik hogy kismama,de azért mintha picit hízott volna,gömbölyűbb lett sztem. Mosoly


Vizesedik, meg a cickói-bár a szőrtől nem látszik duzzadnak, tegnap az UH egyenlőre 2 babut saccolt.


Gratulálunk neki a papával együtt Mosoly


Mosoly Nagyon Boldog Köszike, puszi Dödi dudájára Mosoly))
_________________
www.peppenero.atw.hu
mert mindenem a kutya, a SHARPEI
Vissza az elejére
Lüssz jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Alpokalja
fiatal
fiatal


Csatlakozott: 2008.01.18., 12:58
Hozzászólások: 83

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 15:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Egy-két kép a mai teny.szemléről, Piekáról Mosoly Alig látszik a pocója Mosoly
Pie,nagyon cépike nagy vigyor

Valóban nem igazán látszik hogy kismama,de azért mintha picit hízott volna,gömbölyűbb lett sztem. Mosoly


Vizesedik, meg a cickói-bár a szőrtől nem látszik duzzadnak, tegnap az UH egyenlőre 2 babut saccolt.


Gratulálunk neki a papával együtt Mosoly
_________________
Erika
www.alpokalja-szepe.atw.hu
Vissza az elejére
Alpokalja jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Felker Károlyné
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 39
Csatlakozott: 2007.06.20., 17:25
Hozzászólások: 701

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 14:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Egy-két kép a mai teny.szemléről, Piekáról Mosoly Alig látszik a pocója Mosoly
Pie,nagyon cépike nagy vigyor

Valóban nem igazán látszik hogy kismama,de azért mintha picit hízott volna,gömbölyűbb lett sztem. Mosoly


Vizesedik, meg a cickói-bár a szőrtől nem látszik duzzadnak, tegnap az UH egyenlőre 2 babut saccolt.


Folyt köv. társalgás.és írtam neked püt.
_________________
több info:
www.sharpeiek.atw.hu


Mert az ember legjobb barátja a sharpei
képek: http://gallery.site.hu/u/Felker_Karolyne/
Vissza az elejére
Felker Károlyné jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lüssz
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.03.25., 1:30
Hozzászólások: 285

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 14:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Egy-két kép a mai teny.szemléről, Piekáról Mosoly Alig látszik a pocója Mosoly
Pie,nagyon cépike nagy vigyor

Valóban nem igazán látszik hogy kismama,de azért mintha picit hízott volna,gömbölyűbb lett sztem. Mosoly


Vizesedik, meg a cickói-bár a szőrtől nem látszik duzzadnak, tegnap az UH egyenlőre 2 babut saccolt.
_________________
www.peppenero.atw.hu
mert mindenem a kutya, a SHARPEI
Vissza az elejére
Lüssz jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Felker Károlyné
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 39
Csatlakozott: 2007.06.20., 17:25
Hozzászólások: 701

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 14:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Lüssz írta:
Egy-két kép a mai teny.szemléről, Piekáról Mosoly Alig látszik a pocója Mosoly
Pie,nagyon cépike nagy vigyor

Valóban nem igazán látszik hogy kismama,de azért mintha picit hízott volna,gömbölyűbb lett sztem. Mosoly
_________________
több info:
www.sharpeiek.atw.hu


Mert az ember legjobb barátja a sharpei
képek: http://gallery.site.hu/u/Felker_Karolyne/
Vissza az elejére
Felker Károlyné jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lüssz
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.03.25., 1:30
Hozzászólások: 285

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 14:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Egy-két kép a mai teny.szemléről, Piekáról Mosoly Alig látszik a pocója Mosoly_________________
www.peppenero.atw.hu
mert mindenem a kutya, a SHARPEI
Vissza az elejére
Lüssz jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Felker Károlyné
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 39
Csatlakozott: 2007.06.20., 17:25
Hozzászólások: 701

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 14:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Féla írta:
Sziasztok!

Egy videó, amit érdemes megnézni, a 16. perctől lesz érdekes a műsor.

http://www.mtv.hu/videotar/?id=19251

Sajnos sokkal nem lettünk okosabbak Összezavart


Szia Féla,üdv a ráncosok szűk kis táborában itt a topicban.Tegyél infót magadról.Minket minden érdekel.És képeket is hozhatsz nyugodtan nagy vigyor


Féla=Walnut Pie kennel, fennt vannak a www.shar-pei.lap.hu-n Wink, többen ismerjük személyesen is Mosoly


Hát én nem,remélem nem baj.De azért van a fórum hogy megismerjünk másokat.


Persze, hogy nem, csak szólok, hogy ott megnézheted őket Mosoly
Bocsi a tenyészszemlén nem tudtam veled beszélni semmit csak sikeresen otthon hagytuk a tagságit és mire visszaértünk, már nem voltatok ott. Pedig vittem fényképezőt is, de így csak Piekáról lett kép :S Mosoly később feldobom


Én mondtam Vikinek is hogy sietünk,csak jövünk és már szaladunk is,mert a páromnak ma munkanap van,csak eljött a kedvemért Cool
Vittem egyébként én is gépet,de így is eleget szerencsétlenkedtem a sok papírral a kezemben,és akkor még Wickre is figyuszoltam nehogy megint kibújjön a kis szökevény Nagyon Boldog
Nem volt egyszerű Cool
Idegességemben még ráadásul rossz irányba mentem a kört,de nagyon ari volt a bírónő,nem is érdekelte.
Meg tudnád nekem mondani hogy hogyan értékeljem azt a lapot amit adtak?mert én nem igazán értek belőle semmit,csak amit elmondott,de a lapokon csupa betűk vagy nem is tudom,irkafirkák vannak,elég olvashatatlanul írt sajnos.Némelyik 4-esre hasonlít,vagy k betűre-nemtom bandzsal


Ja, hát igen, majd máskor.
Azok a betűk "k" betűk, elvileg azt jelentik minden ahová írva vannak korrekt.
Egy ÁTK-s teny.szemle nem ilyen, kapsz leíró bírálatot, személyre szabottan és percízebben megnézik a kutyát. Én nagyon nem voltam most ezzel megelégedve...


Nekem is ez a véleményem egyébként,főleg amiket úgy általában véve olvasgattam,meg hallottam a dolgokról.Ez más volt.Értem most már akkor a különbséget. Összezavart
_________________
több info:
www.sharpeiek.atw.hu


Mert az ember legjobb barátja a sharpei
képek: http://gallery.site.hu/u/Felker_Karolyne/
Vissza az elejére
Felker Károlyné jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lüssz
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.03.25., 1:30
Hozzászólások: 285

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 14:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Féla írta:
Sziasztok!

Egy videó, amit érdemes megnézni, a 16. perctől lesz érdekes a műsor.

http://www.mtv.hu/videotar/?id=19251

Sajnos sokkal nem lettünk okosabbak Összezavart


Szia Féla,üdv a ráncosok szűk kis táborában itt a topicban.Tegyél infót magadról.Minket minden érdekel.És képeket is hozhatsz nyugodtan nagy vigyor


Féla=Walnut Pie kennel, fennt vannak a www.shar-pei.lap.hu-n Wink, többen ismerjük személyesen is Mosoly


Hát én nem,remélem nem baj.De azért van a fórum hogy megismerjünk másokat.


Persze, hogy nem, csak szólok, hogy ott megnézheted őket Mosoly
Bocsi a tenyészszemlén nem tudtam veled beszélni semmit csak sikeresen otthon hagytuk a tagságit és mire visszaértünk, már nem voltatok ott. Pedig vittem fényképezőt is, de így csak Piekáról lett kép :S Mosoly később feldobom


Én mondtam Vikinek is hogy sietünk,csak jövünk és már szaladunk is,mert a páromnak ma munkanap van,csak eljött a kedvemért Cool
Vittem egyébként én is gépet,de így is eleget szerencsétlenkedtem a sok papírral a kezemben,és akkor még Wickre is figyuszoltam nehogy megint kibújjön a kis szökevény Nagyon Boldog
Nem volt egyszerű Cool
Idegességemben még ráadásul rossz irányba mentem a kört,de nagyon ari volt a bírónő,nem is érdekelte.
Meg tudnád nekem mondani hogy hogyan értékeljem azt a lapot amit adtak?mert én nem igazán értek belőle semmit,csak amit elmondott,de a lapokon csupa betűk vagy nem is tudom,irkafirkák vannak,elég olvashatatlanul írt sajnos.Némelyik 4-esre hasonlít,vagy k betűre-nemtom bandzsal


Ja, hát igen, majd máskor.
Azok a betűk "k" betűk, elvileg azt jelentik minden ahová írva vannak korrekt.
Egy ÁTK-s teny.szemle nem ilyen, kapsz leíró bírálatot, személyre szabottan és percízebben megnézik a kutyát. Én nagyon nem voltam most ezzel megelégedve...
_________________
www.peppenero.atw.hu
mert mindenem a kutya, a SHARPEI
Vissza az elejére
Lüssz jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Felker Károlyné
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 39
Csatlakozott: 2007.06.20., 17:25
Hozzászólások: 701

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 13:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Féla írta:
Sziasztok!

Egy videó, amit érdemes megnézni, a 16. perctől lesz érdekes a műsor.

http://www.mtv.hu/videotar/?id=19251

Sajnos sokkal nem lettünk okosabbak Összezavart


Szia Féla,üdv a ráncosok szűk kis táborában itt a topicban.Tegyél infót magadról.Minket minden érdekel.És képeket is hozhatsz nyugodtan nagy vigyor


Féla=Walnut Pie kennel, fennt vannak a www.shar-pei.lap.hu-n Wink, többen ismerjük személyesen is Mosoly


Hát én nem,remélem nem baj.De azért van a fórum hogy megismerjünk másokat.


Persze, hogy nem, csak szólok, hogy ott megnézheted őket Mosoly
Bocsi a tenyészszemlén nem tudtam veled beszélni semmit csak sikeresen otthon hagytuk a tagságit és mire visszaértünk, már nem voltatok ott. Pedig vittem fényképezőt is, de így csak Piekáról lett kép :S Mosoly később feldobom


Én mondtam Vikinek is hogy sietünk,csak jövünk és már szaladunk is,mert a páromnak ma munkanap van,csak eljött a kedvemért Cool
Vittem egyébként én is gépet,de így is eleget szerencsétlenkedtem a sok papírral a kezemben,és akkor még Wickre is figyuszoltam nehogy megint kibújjön a kis szökevény Nagyon Boldog
Nem volt egyszerű Cool
Idegességemben még ráadásul rossz irányba mentem a kört,de nagyon ari volt a bírónő,nem is érdekelte.
Meg tudnád nekem mondani hogy hogyan értékeljem azt a lapot amit adtak?mert én nem igazán értek belőle semmit,csak amit elmondott,de a lapokon csupa betűk vagy nem is tudom,irkafirkák vannak,elég olvashatatlanul írt sajnos.Némelyik 4-esre hasonlít,vagy k betűre-nemtom bandzsal
_________________
több info:
www.sharpeiek.atw.hu


Mert az ember legjobb barátja a sharpei
képek: http://gallery.site.hu/u/Felker_Karolyne/
Vissza az elejére
Felker Károlyné jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lüssz
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.03.25., 1:30
Hozzászólások: 285

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 13:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Felker Károlyné írta:
Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Féla írta:
Sziasztok!

Egy videó, amit érdemes megnézni, a 16. perctől lesz érdekes a műsor.

http://www.mtv.hu/videotar/?id=19251

Sajnos sokkal nem lettünk okosabbak Összezavart


Szia Féla,üdv a ráncosok szűk kis táborában itt a topicban.Tegyél infót magadról.Minket minden érdekel.És képeket is hozhatsz nyugodtan nagy vigyor


Féla=Walnut Pie kennel, fennt vannak a www.shar-pei.lap.hu-n Wink, többen ismerjük személyesen is Mosoly


Hát én nem,remélem nem baj.De azért van a fórum hogy megismerjünk másokat.


Persze, hogy nem, csak szólok, hogy ott megnézheted őket Mosoly
Bocsi a tenyészszemlén nem tudtam veled beszélni semmit csak sikeresen otthon hagytuk a tagságit és mire visszaértünk, már nem voltatok ott. Pedig vittem fényképezőt is, de így csak Piekáról lett kép :S Mosoly később feldobom
_________________
www.peppenero.atw.hu
mert mindenem a kutya, a SHARPEI
Vissza az elejére
Lüssz jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Felker Károlyné
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 39
Csatlakozott: 2007.06.20., 17:25
Hozzászólások: 701

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 13:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Lüssz írta:
Felker Károlyné írta:
Féla írta:
Sziasztok!

Egy videó, amit érdemes megnézni, a 16. perctől lesz érdekes a műsor.

http://www.mtv.hu/videotar/?id=19251

Sajnos sokkal nem lettünk okosabbak Összezavart


Szia Féla,üdv a ráncosok szűk kis táborában itt a topicban.Tegyél infót magadról.Minket minden érdekel.És képeket is hozhatsz nyugodtan nagy vigyor


Féla=Walnut Pie kennel, fennt vannak a www.shar-pei.lap.hu-n Wink, többen ismerjük személyesen is Mosoly


Hát én nem,remélem nem baj.De azért van a fórum hogy megismerjünk másokat.
_________________
több info:
www.sharpeiek.atw.hu


Mert az ember legjobb barátja a sharpei
képek: http://gallery.site.hu/u/Felker_Karolyne/
Vissza az elejére
Felker Károlyné jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lüssz
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.03.25., 1:30
Hozzászólások: 285

HozzászólásElküldve: 2008 Márc. 8. Szombat 13:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Felker Károlyné írta:
Féla írta:
Sziasztok!

Egy videó, amit érdemes megnézni, a 16. perctől lesz érdekes a műsor.

http://www.mtv.hu/videotar/?id=19251

Sajnos sokkal nem lettünk okosabbak Összezavart


Szia Féla,üdv a ráncosok szűk kis táborában itt a topicban.Tegyél infót magadról.Minket minden érdekel.És képeket is hozhatsz nyugodtan nagy vigyor


Féla=Walnut Pie kennel, fennt vannak a www.shar-pei.lap.hu-n Wink, többen ismerjük személyesen is Mosoly
_________________
www.peppenero.atw.hu
mert mindenem a kutya, a SHARPEI
Vissza az elejére
Lüssz jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 4 oldal [84 H.sz.] Ugrás az oldalra::  1, 2, 3, 4 Következő
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » Shar-Pei
Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban


Technikai és egyéb segítség: admin@site.hu
Értékesítés-információ: sales@site.hu


Copyright © 2005-2014 Site.hu