T.J. a ma reggeli séta során bemutatta: neki is van lelki világa
Amikor lementünk sétálni már lent volt a yorki haverja, akivel minden reggel szabadfogású birkózóbajnokságot rendez (most kb. egy méretben vannak, bár T.J. eggyel magasabb súlycsoportban ) A játék közben megjelent egy szálfatermetű uszkár fiú és beszált a játékba. T.J. felváltva "bírkozott", majd a játék hevében a nála jóval magasabb uszkár lekevert neki egy pofont. Attól a pillanattól kezdve T.J. otthagyta, türelmesen kivárta a "váltást" és csak a yorkival bírkozott (szerintem most gyúr pár hetet, aztán majd a földbedöngöli az uszkárt )
Ez a fajta duzzogás Csikinél is megvan.
Szívesen kergetőzik, birkózik más kutyusokkal, de ha teszem azt egy foxi túl gyorsnak és lelkesnek találtatik, akkor bevágja a durcit és odébb vonul. Ha a blöki mégis utánamegy, akkor már morog. És ha akkor sem tágít akkor tüntetően odabattyog hozzám és a lábamra ül.
Szóval ő sem semmi. _________________ Csiki gazdija = Juci
T.J. a ma reggeli séta során bemutatta: neki is van lelki világa
Amikor lementünk sétálni már lent volt a yorki haverja, akivel minden reggel szabadfogású birkózóbajnokságot rendez (most kb. egy méretben vannak, bár T.J. eggyel magasabb súlycsoportban ) A játék közben megjelent egy szálfatermetű uszkár fiú és beszált a játékba. T.J. felváltva "bírkozott", majd a játék hevében a nála jóval magasabb uszkár lekevert neki egy pofont. Attól a pillanattól kezdve T.J. otthagyta, türelmesen kivárta a "váltást" és csak a yorkival bírkozott (szerintem most gyúr pár hetet, aztán majd a földbedöngöli az uszkárt ) _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Nálunk ezt én csinálom Dzsinivel, és mégis szerintem a férjemre néz úgy,mint az istenre. Pedig aztán a simogatáson kívül mást nem csinál vele.Se kaja,se séta,se semmi.
Lehet, hogy ez a nagy "semmi" az ami miatt ilyen nagy becsben tartja.
Ez embereknél is előfordul. Nálunk esténként és reggelenként apa viszi sétizni, és többet megenged neki mint én. Szerintem érzi, hogy vele aztán azt tehet, amit akar. Nekem meg produkálni kell, mert igaz hogy én etetem, én itatom, én fésülöm stb., de szigorú és következetes vagyok, ha kell (és ha tudok). _________________ Pati - Lili
Lilike esti szotyizását a szponzorálja! Az utazásoknál kényelmét az biztosítja!
Nálunk ezt én csinálom Dzsinivel, és mégis szerintem a férjemre néz úgy,mint az istenre. Pedig aztán a simogatáson kívül mást nem csinál vele.Se kaja,se séta,se semmi.
Ez csodálatos, és milyen igaz. Látszik, hogy nagyon jószívű gazdi szedte pontokba!
Én néha úgy gügyögök Lilivel, mintha egy bébi born lenne. De látszik hogy szereti, egyből jön simulni és nyalogatni a kezemet. A párom mindig azt szokta mondogatni: anya, ez a kutyus úgy néz rád, mint az istenre. Hát, kevés dolog van, amit meg nem tennénk érte. _________________ Pati - Lili
Lilike esti szotyizását a szponzorálja! Az utazásoknál kényelmét az biztosítja!
Most látom, hogy az egészet összekutyultam. ..
Azért ki lehet bogozni?
Persze, sikerült kigobóznom
És csak vicceltem, tudom, hogy Léda nagyon szeret (és persze én is imádom őt). És Yoda is visszajött az Andihoz (úgy 5 perc szólongatás után, úgyhogy gyanus, hogy ő is kötődik a családjához _________________ Ágnes - Léda
Ez nagyon szép volt.
Tényleg látszik a kiskutyám szemében amikor rám néz, hogy csak én vagyok neki
Erről a Yoda jutott eszembe...a hétvégén együtt sétáltunk a Népszigeten....hát én az ő szemében azt láttam, hogy "bárkivel elmegyek akivel kutya van" és ha az Andi nem megy utána akkor talán sosem gondol arra a Yoda, hogy hopi én nem a "foxis" család kutyája vagyok
Tudom ám, hogy csak viccelsz.
Léda imád téged. Grace is hajlandónak mutatkozik elmenni minden helyes kutyussal, meg szinte minden emberhez oda akar menni.
De mégis valamelyik nap amikor kis barátunk akit Grace is nagyon szeret picit sétáltatni akarta (a parkolóban trécseltünk az anyukájával és arrébb akart menni vele a fűre)
kb. 3 métert jutott vele előre amikor Grace teljes erőből húzott vissza hozzám. Akkor mondta a kisfiú, hogy Grészi nagyon szereti a gazdáját. erre az anyukája azt válaszolta, hogy "Persze hogy szereti"
És erre a kicsi:
"Nem, NAGYON SZERETI ! Van különbség!"
Ugye a gyerekszáj
Néha féltékeny vagyok, hogy Grace másokkal is olyan lelkesen játszik mint velem, de igazából én vagyok az akit nagyon szeret.
Azért Lédánál már 3 év után más a helyzet....mert ugye tőlem kapja a vacsorát, és este 7 felé már mindig eszébe jut hol lakik és kivel...és magától elindul haza De megkockáztatom, hogy csak a finom falatok miatt jön utánam
Ez nagyon szép volt.
Tényleg látszik a kiskutyám szemében amikor rám néz, hogy csak én vagyok neki
Erről a Yoda jutott eszembe...a hétvégén együtt sétáltunk a Népszigeten....hát én az ő szemében azt láttam, hogy "bárkivel elmegyek akivel kutya van" és ha az Andi nem megy utána akkor talán sosem gondol arra a Yoda, hogy hopi én nem a "foxis" család kutyája vagyok
Azért Lédánál már 3 év után más a helyzet....mert ugye tőlem kapja a vacsorát, és este 7 felé már mindig eszébe jut hol lakik és kivel...és magától elindul haza De megkockáztatom, hogy csak a finom falatok miatt jön utánam _________________ Ágnes - Léda
Nem tudom ismeritek-e a kutya 10pontját, nekem nagyon tetszik és milyen igaz http://kutyakozmetika.szendiallatosbolt.hu/cikk/tizpont.php _________________ Éva-Frédike
"A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé.
Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket!"
Látod, nagyon megrémültünk ,hogy te ilyen sokat dolgozol!!!
Ha már elég idős a kutyus, akkor ahogy többen írták is, nem gond, hogy egyedül van otthon. Bár a kutyusok még nem reagáltak erre, csak mi gazdik!
Viszont még kicsi tényleg szüksége van arra, hogy felügyeljék!Meg az igazság az, hogy rengeted tündéri dologról maradnál le,ha kevest tudsz vele lenni.
Szívesen látunk itt bármikor!
Én is így kezdtem, hogy előszőr csak olvastam, aztán pár hónap múlva már volt kutyusom.
Azt hiszem meggyőztetek róla, hogy nem döntöttem rosszul. Tényleg jobb ha megvárom amíg elkészül a házunk. Akkor a nagyszüleim közelében fogunk lakni, és akkor ők napközben tudnak vigyázni a kutyusra!
De azért ha nem bánjátok, addig is néha "ellátogatok" hozzátok. Aztán ha én is "westi-mama" leszek, akkor a tanácsokért "jövök".
Üdv.: Mónika
U.I.: A kutyusaitok nagyon helyesek! _________________ Mónika
Iza104 fiatal Neme: Kor: 45 Csatlakozott: 2005.02.15., 15:11 Hozzászólások: 52
Elküldve: 2005 Márc. 10. Csütörtök 13:59 Hozzászólás témája:
Re: Tanács
Frédike írta:
quote="Iza104"] Valahol azt olvastam, hogy a Westi az egyetlen fajta, amelyik jól tűri, ha egyedül hagyják és nem esik kétségbe tőle. Én is ezt tapasztalom.
Szia
Ne haragudj nem akarok Veled vitatkozni, de nem tudom, hogy hol olvashattad a fentieket a Westiről . Általában én is minden Westis cikket, könyvet elolvasok, de én még ilyet sehol sem olvastam. Az lehetséges, hogy a Te kutyusod már megszokta , hogy egyedül van és 8 órát kibir . Sajnos nálunk is van olyan nap amikor a gyerkőc csak később ér haza a suliból igy az én kutyim is 8órát, nagyon-ngyon ritkán előfordul, hogy 9 esetleg 10 órát vagy egyedül. Na de 18 órát
A Westi nagyon szereti, ha foglalkoznak vele nem szabad az emberek társaaságától megfosztani.
Sajnos nem tudom megmondani hogy hol olvastam, de nem én találtam ki elhiheted.
Épp arról van szó, hogy senki sem beszél itt 18 óráról. A kutya reggel 8-tól este 6-ig lenne egyedül. Az 10 óra. A 18 órát azt természetesen én is durvának tartanám, ha valaki 18 órát van távol otthonról, akkor valszeg csak aludni jár haza, annak tényleg felesleges akármilyen kutya is, nemhogy westi!
...de tényleg legalább fél éves koráig az kicsit sok neki!
Nálunk most pont fordítva működnek a dolgok.
Mivel T.J. mellett folyamatosan volt valaki, 2-3 hete kezdtük el tudatosan "magára hagyni" a lakásban. Szvsz ahhoz is ugyanúgy szoktatni kell a kuttyot.
Eleinte az én reggeli munkábajárásom után is "tiltakozott", de azt kb. 1 hét alatt tudomásul vette. Most a nejem hagyja naponta magára a lakásban. Az első napokban ugyanaz volt a helyzet (nyüszögés, ugatás, kaparás), de a jelek szerint kezd benne tudatosulni, hogy a "gazdi hazamegy" és ma már ha lemegy a nejem a boltba nem cirkuszol, tudomásul veszi. Folyamatosan igyekszünk nyújtani a távollét idejét, mert eljön az idő, amikor talán a nejem is munkába áll és akkor bizony neki is több órát kell egyedül otthon maradnia.
Ráadásul ezzel párhuzamosan már a "papírtisztaságról" is kezd leszokni (vagyis szinte semmilyen dolgát nem végzi el fenn a lakásban, lassan már a papírra se - már vagy 2 hónapja kakkantani nem kakkant fenn és pisilni is csak reggel pisil elvétve a papírra, napközben abszolút nem - igaz nap közben már nincs is kint a papír) _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Gyerekek, tényleg félreértettétek szegényt!
A kutya nem 8-18 órát lenne egyedül,
hanem
8-tól 18 óráig! Ami felnôtt kutyának nem gond, de tényleg legalább fél éves koráig az kicsit sok neki! _________________ kami
Elküldve: 2005 Márc. 10. Csütörtök 10:00 Hozzászólás témája:
Re: Tanács
quote="Iza104"] Valahol azt olvastam, hogy a Westi az egyetlen fajta, amelyik jól tűri, ha egyedül hagyják és nem esik kétségbe tőle. Én is ezt tapasztalom.
Szia
Ne haragudj nem akarok Veled vitatkozni, de nem tudom, hogy hol olvashattad a fentieket a Westiről . Általában én is minden Westis cikket, könyvet elolvasok, de én még ilyet sehol sem olvastam. Az lehetséges, hogy a Te kutyusod már megszokta , hogy egyedül van és 8 órát kibir . Sajnos nálunk is van olyan nap amikor a gyerkőc csak később ér haza a suliból igy az én kutyim is 8órát, nagyon-ngyon ritkán előfordul, hogy 9 esetleg 10 órát vagy egyedül. Na de 18 órát
A Westi nagyon szereti, ha foglalkoznak vele nem szabad az emberek társaaságától megfosztani. _________________ Éva-Frédike
"A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé.
Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket!"
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban