Nagyon köszönöm a kedves fogadtatást! Nagyon örülök Neked!
Sokszor eszembe jutnak a Fórumos percek. (Erre bizonyíték, hogy hívtam Juditot.)
Az idén úgy meglepett advent első vasárnapja, hogy csak na! Nem is tudtam készülni. Persze ma már elővettem a mézeskalács receptjét, hogy hétvégén induljon a sütés.
óvónéni írta:
lotifut írta:
.... azok a régi szép idők.....
Mézeskalácsból adventi koszorú készítés a fórum egyik régi tagjával......
Manapság miből készül az adventi koszorú?
Szia!! Te nagyon-nagyon elveszett!!!
Úgy eltüntél!!!!!
Én már leegyszerűsítettem.Régen még az oviban is csináltunk karácsonyi vásárt.Ott is rengeteget csináltam.Általában fenyőalapra,de volt moha alapon is dekorálva,illetve lehet kapni vesszőből font koszorút Auchanban,és azt is lehet szépen dekorálni szárított gyümölcsökkel,magvakkal,egy kis zölddel,masnival,ízlés szerint.Legjobb a ragasztópisztoly használata.
Régen karácsonyi apró mintás vászonból varrtunk hosszú hurkákat,ezt kitömtük,aztán 3-at összefontunk,került rá egy-két mütyűr,és ebből volt pl. ajtódísz.Nagyon mutatós.
Szóval,ami van otthon abból pikk-pakk!!
De te nagyon ügyes vagy!!!! Örülök,hogy újra "látlak".És még én is élek,ennek külön is örülök!!!!
_________________ Lotifut - Panni
Lehet kutya nélkül élni, de ...
Manapság miből készül az adventi koszorú?
Szia!! Te nagyon-nagyon elveszett!!!
Úgy eltüntél!!!!!
Én már leegyszerűsítettem.Régen még az oviban is csináltunk karácsonyi vásárt.Ott is rengeteget csináltam.Általában fenyőalapra,de volt moha alapon is dekorálva,illetve lehet kapni vesszőből font koszorút Auchanban,és azt is lehet szépen dekorálni szárított gyümölcsökkel,magvakkal,egy kis zölddel,masnival,ízlés szerint.Legjobb a ragasztópisztoly használata.
Régen karácsonyi apró mintás vászonból varrtunk hosszú hurkákat,ezt kitömtük,aztán 3-at összefontunk,került rá egy-két mütyűr,és ebből volt pl. ajtódísz.Nagyon mutatós.
Szóval,ami van otthon abból pikk-pakk!!
De te nagyon ügyes vagy!!!! Örülök,hogy újra "látlak".És még én is élek,ennek külön is örülök!!!!
Manapság miből készül az adventi koszorú? _________________ Lotifut - Panni
Elküldve: 2009 Aug. 7. Péntek 0:47 Hozzászólás témája:
Adri & Spiky írta:
Tegnap kekszes-almásat csináltam, képek a blogomban. A tetejére én két réteg kekszet tettem, azért nem lett olyan egyenletes. Meg kell mondjam első sütinek tökéletes, mindenki oda volt érte.
Hmm Adri, guszta és meg is kívántam az éjszaka közepén! Majd ha megyünk boltba akkor vetetek kekszet és megcsinálom. Már láttam a receptet, de most kedvet kaptam. Köszi! _________________
Elküldve: 2009 Aug. 6. Csütörtök 12:14 Hozzászólás témája:
Kriszta-Fügi írta:
Adri & Spiky írta:
A mai menü:
http://www.rama.hu/suto/index.php?modul=recipe&page=adatlap&rid=57
Kezdve azzal, hogy az élesztő nem futott fel (még szerencse, hogy volt itthon száraz), majd utána azzal, hogy a tej nem volt elég (elpocsékoltam a elfuttatásra), így olyan tejjel kellett csinálom, amiben volt élesztő... végül azzal, hogy kiöntöttem a lisztet, hát most sül az első adag, de nem adok neki valami sok esélyt... ...már most akkorák, mint a kép 5-szöröse és még csak 10 perce van a sütőben
jah azt kifelejtettem, hogy nem volt itthon sütőpapír, így most olajban sül
fúúúúúúúúúúúúúúúúú,de jóóóóóó,ezt is megcsinálom...
Ahhoz képest, ahogy indult, nagyon jó lett!
Mindenki oda volt érte (senki nem tudta milyen körülmények között készült ), nagyon-nagyon finom volt. Legközelebb is ilyet csinálok, csak pizzakrémmel.
Képet nem csináltam, mert rondasági versenyben garantált első lett volna! _________________
Elküldve: 2009 Aug. 5. Szerda 15:41 Hozzászólás témája:
Adri & Spiky írta:
A mai menü:
Kezdve azzal, hogy az élesztő nem futott fel (még szerencse, hogy volt itthon száraz), majd utána azzal, hogy a tej nem volt elég (elpocsékoltam a elfuttatásra), így olyan tejjel kellett csinálom, amiben volt élesztő... végül azzal, hogy kiöntöttem a lisztet, hát most sül az első adag, de nem adok neki valami sok esélyt... ...már most akkorák, mint a kép 5-szöröse és még csak 10 perce van a sütőben
jah azt kifelejtettem, hogy nem volt itthon sütőpapír, így most olajban sül
fúúúúúúúúúúúúúúúúú,de jóóóóóó,ezt is megcsinálom... _________________ Kriszta,Robi, Lili , Fügi
Elküldve: 2009 Aug. 5. Szerda 14:22 Hozzászólás témája:
A mai menü:
jah azt kifelejtettem, hogy nem volt itthon sütőpapír, így most olajban sül _________________
Elküldve: 2009 Aug. 4. Kedd 15:31 Hozzászólás témája:
Mooney írta:
Kriszta-Fügi írta:
Én is megcsinálom,holnap,csak alma nélkül(Robi nem szeret semmilyen gyümit) (lehet,hogy így nagyon érdekesen fog kinézni... ) köszike a receptet
Dehát ennek a receptnek az alapja az alma, anélkül nem is lesz tölteléked, hisz jóformán csak az van benne, az 1 kiló alma......vagy hogy akarod megcsinálni? pudingot főzöl és a háztartási keksz közé kened? nem teljesen értem...
Én tegnap megcsináltam! Nagyon finom lett! Sajnos a tetejére való mázat elrontottam és túl folyós lett...belefolyt a sütibe. de még így is nagyon finom.
IGEN VALAHOGY ÚGY, HOGY ÁLTALÁBAN ABBAN A PERCBEN GONDOLOM KI,HOGY MÉG MI KÉNE BELE-MONDJUK AMITŐL ÖSSZEÁLL (TUDOM FURCSA,HOGY NEM ESZI A GYÜMIT,DE A LECSÓT IS PARADICSOM NÉLKÜL CSINÁLOM MÁR(MIVEL A PARADICSOMOT SEM SZERETI AZ URAM ),ANNAK IS MEGVAN A TRÜKKJE:MAMÁM HÁZI 2X ÁTPASZÍROZOTT PARILEVÉT HASZNÁLOM. ) szóval lelelményesnek kell lennem.. _________________ Kriszta,Robi, Lili , Fügi
Elküldve: 2009 Aug. 4. Kedd 14:58 Hozzászólás témája:
Kriszta-Fügi írta:
Én is megcsinálom,holnap,csak alma nélkül(Robi nem szeret semmilyen gyümit) (lehet,hogy így nagyon érdekesen fog kinézni... ) köszike a receptet
Dehát ennek a receptnek az alapja az alma, anélkül nem is lesz tölteléked, hisz jóformán csak az van benne, az 1 kiló alma......vagy hogy akarod megcsinálni? pudingot főzöl és a háztartási keksz közé kened? nem teljesen értem...
Én tegnap megcsináltam! Nagyon finom lett! Sajnos a tetejére való mázat elrontottam és túl folyós lett...belefolyt a sütibe. de még így is nagyon finom. _________________ Mooney - Forti
„ amíg még nem szerettél egy állatot, lelked egy része mélyen alszik” - Anatole France
Elküldve: 2009 Aug. 4. Kedd 9:46 Hozzászólás témája:
Adri & Spiky írta:
Katka05 írta:
Adri & Spiky írta:
Tegnap kekszes-almásat csináltam, képek a blogomban. A tetejére én két réteg kekszet tettem, azért nem lett olyan egyenletes. Meg kell mondjam első sütinek tökéletes, mindenki oda volt érte.
Hmmm.... ez nagyon fincsi lehet! ))) Azt hiszem meglepem vele a napokban a páromat (meg magamat)
Örülök, hogy mindenkinek tetszik!
Én is megcsinálom,holnap,csak alma nélkül(Robi nem szeret semmilyen gyümit) (lehet,hogy így nagyon érdekesen fog kinézni... ) köszike a receptet _________________ Kriszta,Robi, Lili , Fügi
Elküldve: 2009 Aug. 3. Hétfő 17:49 Hozzászólás témája:
Katka05 írta:
Adri & Spiky írta:
Elküldve: 2009 Aug. 3. Hétfő 17:45 Hozzászólás témája:
Adri & Spiky írta:
Hmmm.... ez nagyon fincsi lehet! ))) Azt hiszem meglepem vele a napokban a páromat (meg magamat) _________________ Katus és a kutyusok: Málna és Zserbó
Elküldve: 2009 Aug. 3. Hétfő 17:03 Hozzászólás témája:
Csajok!
Inkább pihenjetek! Ilyen melegben sütni-főzni. Én Jelenleg főzésben vagyok, de majd megégek énis a húsokkal együtt.
Najó, akinek van energiája, az ne hallgasson rám. _________________ "Egy jó kutyának halála után, a legjobb helye a gazdája szívében van."
Ignác, a kis hős.
Elküldve: 2009 Aug. 3. Hétfő 14:36 Hozzászólás témája:
Adri & Spiky írta:
Nagyon jól néz ki, biztos nagyon fincsi! szerintem én is kipróbálom, mert úgy megkívántam! _________________ Zsera, Marci és Macibébi www.marcopolo.blog.hu www.tapfutar.hu
Elküldve: 2009 Aug. 3. Hétfő 10:12 Hozzászólás témája:
Mooney írta:
Adri & Spiky írta:
Elküldve: 2009 Aug. 3. Hétfő 8:16 Hozzászólás témája:
Adri & Spiky írta:
Hehe, tegnap én is pont ezt a sütit akartam megcsinálni! csak nem volt otthon elég pudingpor..... De a héten mindenképp el fog készülni. _________________ Mooney - Forti
„ amíg még nem szerettél egy állatot, lelked egy része mélyen alszik” - Anatole France
Elküldve: 2009 Aug. 3. Hétfő 7:55 Hozzászólás témája:
Köszi!!!!
Pikk-pakk el is fogyott!!
Az egyik legjobban sikerült gyümi tortám volt,pedig csak úgy este gondoltam egyet.és összedobtam!!
Huhh de guszta ez a torta. Hát hogy nekem nincs tehetségem csak ugy összedobni egy ilyent, ez az én nagy szomoruságom Erzsike gratulálok
Zsuzsa! Hidd el ez annyira egyszerű,azt nem mondom,hogy nem babrás,de tényleg semmi különös.
Megsütöm a piskótát,hagyom kihülni,aztán csinálok egy pudingot fél liter tejből leírás szerint,torta vissza a tortaformába,rá a puding,kicsit hűl,aztán rá a gyümölcsök,és a tetejére egy Dr,Oetker tortazselé,és kész is!
Régebben jobban volt hangulatom,akkor csináltam a gyerekeknek is szines tortákat,meg szívecskéset,igaz akkor még úgy vágtam ki a formákat,mert nem volt ennyi féle tortasütő.
Most már minden flincet-flancot lehet kapni!Csak most meg már nekem nincs ezekhez türelmem nagyon.
Mivel sütni-főzni, enni nagyon szeretek - a tegnapi túrótortát babgulyás után ettük -, de mellette sikerül tartanom a kívánt súlyom, szívesen segítek abban, hogy hogyan teszem mindezt. Persze nem ebben a topicban.
"Ráhangolásként" annyit, hogy tegnap vettem egy szuper futócipőt és már ki is próbáltam. Azért nem kell megijedni!!!
Köszi!!!!
Az egyik legjobban sikerült gyümi tortám volt,pedig csak úgy este gondoltam egyet.és összedobtam!!
Huhh de guszta ez a torta. Hát hogy nekem nincs tehetségem csak ugy összedobni egy ilyent, ez az én nagy szomoruságom Erzsike gratulálok _________________ Bonnie, Ashley és Meggie
Mivel sütni-főzni, enni nagyon szeretek - a tegnapi túrótortát babgulyás után ettük -, de mellette sikerül tartanom a kívánt súlyom, szívesen segítek abban, hogy hogyan teszem mindezt. Persze nem ebben a topicban.
"Ráhangolásként" annyit, hogy tegnap vettem egy szuper futócipőt és már ki is próbáltam. Azért nem kell megijedni!!!
Köszi!!!!
Tejföl lehet meg túró, kefir, joghurt szóval savanyitott tejterméket lehet enni. És igy akkor már kettő receptem is van, az előzővel együtt. Köszi mégegyszer.
Ildi neked is köszi a receptet. Hét végén kipróbálom.
Csak nagyokat nyeldesek itt olvasás közben!!!
Ha már mindenki süt-főz,én is beteszem a multkori gyümölcstortámat.
Na, jó ám!
Máskor ne rakjatok fényképet, mert így csorog az ember nyála, főként hogy most beszéltük meg otthon, hogy fogyózni kellene!!!
A ma délelőtti sütim:
Könnyű túrótorta egyszerűen és gyorsan. (Liszt nem kell bele.)
Ildi légysziiii a receptet . És ha valaki tud tej nélküli goffri receptet azt is nagyon szivesen venném, ui nálunk is nagy kedvenc a goffri de a kisebbik lányom tejcukor allergiás és igy nem eheti. Muffinban már van tej nélküli receptjeim, de goffri még nincs.
Köszönöm előre is.
A két tojást feltöröm, hozzáadom a cukrot, a sót, a sütőport ( + a vaníliás cukrot, ha édes gofrit készítek). Ezeket simára keverem. Részletekben hozzáadom az olajat, mintha majonézt készítenék. Ha az összes olaj benne van, jöhet a fél liter víz + keverés, ezután annyi réteslisztet, adok hozzá, hogy olyan sűrű tészta legyen, mint a nokedlié. Simára keverem és máris süthető! Tölteni lehet pudinggal, lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, de ha csak egyszerűen fahéjas cukrot szórsz rá, akkor is finom. Az első gofri sütése előtt a sütőt kicsit megkenem olajjal, a többinél már nem kell. Nekem szív alakú sütőm van, abba kb. 1 decis merőkanálnyi tészta kell egyszerre, akkor szép formájú lesz a süti. Szerintem ez a legegyszerűbb recept és garantáltan finom, nem ragad a sütőre, sósan és édesen is készíthető és tölthető. Nagy előnye, hogy tej nélkül készül!
Meg én is írtam egyet, tej nélküli bár tejföl van benne, akkor tejtermék se legyen bent?
Ez tegnap este nekem is eszembe jutott, hogy biztosan lehet pótolni a tejet vízzel. A múltkoriban palacsintát sütöttem, és éppen tej nem volt itthon. Megcsináltam anélkül, és nagyon jó lett. _________________ Lotifut - Panni
Tejföl lehet meg túró, kefir, joghurt szóval savanyitott tejterméket lehet enni. És igy akkor már kettő receptem is van, az előzővel együtt. Köszi mégegyszer.
Ildi neked is köszi a receptet. Hét végén kipróbálom.
Csak nagyokat nyeldesek itt olvasás közben!!!
Ha már mindenki süt-főz,én is beteszem a multkori gyümölcstortámat.
Na, jó ám!
Máskor ne rakjatok fényképet, mert így csorog az ember nyála, főként hogy most beszéltük meg otthon, hogy fogyózni kellene!!!
Nagyon gyönyörűséges a gyümölcstorta! Gratulálok!
"Ráhangolásként" annyit, hogy tegnap vettem egy szuper futócipőt és már ki is próbáltam. Azért nem kell megijedni!!! _________________ Lotifut - Panni
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban