Sziasztok, Paul kutyusunknak csak az egyik heregolyója szállt le a herezacskójába, a másikat tapintani lehet lennt a hasa aljában, szeretném a tanácsotokat kérni, van még esély arra hogy a helyére kerüljön? Mi ilyenkor a megoldás? Operáció? Paul most 9 hónapos. Válaszotokat előre is köszönjük.
Szia!
szerintem egy éves koráig még várjatok és addig lefele kéne masszírozni a hasát egyenletes mozgással a heréi felé. ha nem jönne le ez által se, akkor érdemes kivetetni a heréit, mert elrákosodhat a hasüregbe a here, egyik bnőmnek az 5 éves vizslája most lett rákos a heréje miatt, mert neki sem jött le szegény drágámnak kihullott a szőre és csupasz, de mostmár hála az orvosuknak jobban van
Sziasztok, Paul kutyusunknak csak az egyik heregolyója szállt le a herezacskójába, a másikat tapintani lehet lennt a hasa aljában, szeretném a tanácsotokat kérni, van még esély arra hogy a helyére kerüljön? Mi ilyenkor a megoldás? Operáció? Paul most 9 hónapos. Válaszotokat előre is köszönjük. _________________ Orsi, Gyuri, Patrik és Paul Viti a kutyus:)
Tegnap voltunk az éves veszettségi oltáson.
A rendelőbe épp műtöttek ezért a váróhelyiségbe kaptuk meg a szurit.
Wendy jól tűrte. Végre.
Ezért alig tudtam kérdezősködni meg ilyenek. Megnézte a fülét még nem az igazi így jövőhéten megyünk vissza. Akkor legalább megmondom amit akartam. Megmondom a fogkővet és szeretnék a télre vitamint.
Ti milyet is használtok? Már kérdeztem, csak hát elfelejtettem.
Mindig mondtam, hogy veszek, de soha nem jött össze...de most már tényleg veszek!!!
A Béresnek van kutyák részére csepp, ezt télen adhatod a kutyusnak, ha gondolod. Az étvágya nőni fog tőle, ezért vigyázz, nehogy elhízzon.
Itt van róla kép: BÉRES CSEPP KUTYÁKNAK _________________ Mooney - Forti
„ amíg még nem szerettél egy állatot, lelked egy része mélyen alszik” - Anatole France
Nézesd meg a bűzmirigyét!! Előfordul,hogy nem ürül automatikusan a széklettel,ezért begyulladhat,besürüsödhet,és ha ezzel gond van,az a füllel is összefüggésben lehet.Ilyenkor sajnos ki kell nyomatni a dokival.
Mi nem szedünk külön vitamint,Maszatnak adtam,amikor idekerült,mert eléggé lerobbant állapotban volt,de már nem emlékszem,hogy mit adott a doki,de Állatpatikában tudnak segíteni.
Tegnap voltunk az éves veszettségi oltáson.
A rendelőbe épp műtöttek ezért a váróhelyiségbe kaptuk meg a szurit.
Wendy jól tűrte. Végre.
Ezért alig tudtam kérdezősködni meg ilyenek. Megnézte a fülét még nem az igazi így jövőhéten megyünk vissza. Akkor legalább megmondom amit akartam. Megmondom a fogkővet és szeretnék a télre vitamint.
Ti milyet is használtok? Már kérdeztem, csak hát elfelejtettem.
Mindig mondtam, hogy veszek, de soha nem jött össze...de most már tényleg veszek!!! _________________
Ma volt 8 hetes a kis drága, holnap visszük a 2. oltásra.
Az első oltása ez volt(még a tenyésztőnél kapta): Vanguard Plus CPV EU vakcina
Ez, ha jól értelmezem csak parvo ellen volt.
Még szeretnék neki kalciumot is venni az orvosnál.
Ide visszük, remélem jól választottunk.
Kb pénzben mennyire lehet számítani? Remélem, hogy az oltás 5 ezer alatt lesz és a kalcium olyan 2 ezer körül. Mást esetleg még érdemes az orvossal csináltatni? _________________ 2008. 05. 28-a óta boldog Westie tulaj Magic+Adri+Tomi (L)
http://www.magic.fotoalbum.hu/
Ma ofSurprise "találkozó" volt a dokinál
4 weszti futott össze, abból 3 Surprise baba volt. Kettő oltásra jött, VérFarkast kontrollra vittük (a füle gyulladt be, nem vészes, nem fáj neki, de jobb megelőzni a komolyabb bajokat ), és szerencsére a 4.-ről is kiderült, hogy semmi komoly baja.
Érdekes tapasztalat volt viszont - legalábbis nekünk -, hogy VérFarkas (aki ugye minden pasit meg akar enni, vagy legalábbis úgy csinál) a herélt wesztire rá sem mordult, gyönyörűen elvolt vele. Azért jó ezt is tudni. _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
sziasztok. tegnapelött kapta meg Arthur a 4. oltását, a kombináltat. rá kb 2 percre olyan rosszul lett, hogy lefeküdt, teljesen elsápadt, hirtelen bágyadt lett. az állatorvos adott neki egy vérnyomásemelő injekciót. utána jobban lett. adott egy gyógyszert, calciumot tartalmaz, hogyha még aznap rosszul lenne, bedagadna a szeme, orra vagy hányna, akkor abból kell neki adni. nem volt semmi baja, tegnap is játszott egsz nap ugyanúgy mint szokott..csak egész nap ment a hasa:s adtam neki 1 szén tablettát(olvastam hogy azt lehet nkeik ilyenkor) hát nem nagyon használt. aztán éjszaka hányt 3x, és ment a hasa akkor is. aztán még ma is, és msot mikor lent voltam vele, kicsit véresett kakált...de nagyon kicsit, éppenhogy csak látni lehetett. szóval..ez amiatt volt, hogy 2 napja megy a hasa..vagy vmi komolyabb baja van sztetek? meg ez is, hogy hányt, és megy a hasa a szuri miatt lenne?? de ezen kivül semmi baja nincs, ugyanolyan mint mindig, eszik is normálisan. jah és ugyanúgy adhatom neki a tápot? csak mert szegénykémnek úgy össze van törve a pocija:S írjatok lécci.köszi
Remélem, már jobban vagytok!!! Amikor nálunk volt napokon át tartó hasmenés, mivel hétvégén tetőzött, csak az ügyelettel tudtam beszélni, és a telefonos gyorssegély egy SMECTA nevű por volt hasmenés ellen.(Ez embereknek van) Vízzel kell hígítani, nekünk bevállt, rendbejött a kis gyomruk, meg persze mellette a diéta. Gyógyulást, írj majd, hogy vagytok!!!
sziasztok. tegnapelött kapta meg Arthur a 4. oltását, a kombináltat. rá kb 2 percre olyan rosszul lett, hogy lefeküdt, teljesen elsápadt, hirtelen bágyadt lett. az állatorvos adott neki egy vérnyomásemelő injekciót. utána jobban lett. adott egy gyógyszert, calciumot tartalmaz, hogyha még aznap rosszul lenne, bedagadna a szeme, orra vagy hányna, akkor abból kell neki adni. nem volt semmi baja, tegnap is játszott egsz nap ugyanúgy mint szokott..csak egész nap ment a hasa:s adtam neki 1 szén tablettát(olvastam hogy azt lehet nkeik ilyenkor) hát nem nagyon használt. aztán éjszaka hányt 3x, és ment a hasa akkor is. aztán még ma is, és msot mikor lent voltam vele, kicsit véresett kakált...de nagyon kicsit, éppenhogy csak látni lehetett. szóval..ez amiatt volt, hogy 2 napja megy a hasa..vagy vmi komolyabb baja van sztetek? meg ez is, hogy hányt, és megy a hasa a szuri miatt lenne?? de ezen kivül semmi baja nincs, ugyanolyan mint mindig, eszik is normálisan. jah és ugyanúgy adhatom neki a tápot? csak mert szegénykémnek úgy össze van törve a pocija:S írjatok lécci.köszi
Remélem, már jobban vagytok!!! Amikor nálunk volt napokon át tartó hasmenés, mivel hétvégén tetőzött, csak az ügyelettel tudtam beszélni, és a telefonos gyorssegély egy SMECTA nevű por volt hasmenés ellen.(Ez embereknek van) Vízzel kell hígítani, nekünk bevállt, rendbejött a kis gyomruk, meg persze mellette a diéta. Gyógyulást, írj majd, hogy vagytok!!!
Szia Timi ! Elég ilyesztő amit leirtál, én még nem tapasztaltam ezt . De! Annakidején a tenyésztőnk a lelkemre kötötte, hogy ragaszkodjak az oltások beadásakor a NOBIVAC gyártmányú vakcinákhoz, mert a westie sajnos allergiás lehet egyes oltóanyagokra. A mi dokink mindig ezzel a Nobivac szérummal olt. Szerintem a jövőben Te is ehhez ragaszkodjál. Hogy most mit kell tenni sajnos nem tudom, de biztosan lesz valaki a tagok között, aki tud majd hasznos tanácsot adni. Ha hány a kutyus, mindenképpen diétáztasd, ne a rendes tápot add neki, hanem főtt répa, főtt rizs, csirkehusi, főtt krumplival. Ha már leáll a hasmenés és a hányás, a diétát nem szabad nagyhirtelen abbahagyni, hanem csak lassan 2-3 nap alatt fokozatosan visszaállni a rendes tápra. _________________ Bonnie, Ashley és Meggie
sziasztok. tegnapelött kapta meg Arthur a 4. oltását, a kombináltat. rá kb 2 percre olyan rosszul lett, hogy lefeküdt, teljesen elsápadt, hirtelen bágyadt lett. az állatorvos adott neki egy vérnyomásemelő injekciót. utána jobban lett. adott egy gyógyszert, calciumot tartalmaz, hogyha még aznap rosszul lenne, bedagadna a szeme, orra vagy hányna, akkor abból kell neki adni. nem volt semmi baja, tegnap is játszott egsz nap ugyanúgy mint szokott..csak egész nap ment a hasa:s adtam neki 1 szén tablettát(olvastam hogy azt lehet nkeik ilyenkor) hát nem nagyon használt. aztán éjszaka hányt 3x, és ment a hasa akkor is. aztán még ma is, és msot mikor lent voltam vele, kicsit véresett kakált...de nagyon kicsit, éppenhogy csak látni lehetett. szóval..ez amiatt volt, hogy 2 napja megy a hasa..vagy vmi komolyabb baja van sztetek? meg ez is, hogy hányt, és megy a hasa a szuri miatt lenne?? de ezen kivül semmi baja nincs, ugyanolyan mint mindig, eszik is normálisan. jah és ugyanúgy adhatom neki a tápot? csak mert szegénykémnek úgy össze van törve a pocija:S írjatok lécci.köszi _________________ Timy & Arthur & Digi
Fúúú ma voltunk a csipet-csapattal az első oltáson. Annyira kis ügyesen viselkedtek. Meg megmutattuk a doki néninek a kispasik golyciajait is. Szerencsére mindenkinek megvan mind a kettő. Szóval tökös kis csapat lett belőlük.
Édes babócák. Képeket nem kapunk?
de hozok majd csak egyenlőre még nem volt időm feltölteni őket képtárba, a honlapra meg csak standar képeket tettem az meg nem olyan érdekes.
Szuper!
Minél előbb rakd fel őket, nagyon várom! _________________
Fúúú ma voltunk a csipet-csapattal az első oltáson. Annyira kis ügyesen viselkedtek. Meg megmutattuk a doki néninek a kispasik golyciajait is. Szerencsére mindenkinek megvan mind a kettő. Szóval tökös kis csapat lett belőlük.
de hozok majd csak egyenlőre még nem volt időm feltölteni őket képtárba, a honlapra meg csak standar képeket tettem az meg nem olyan érdekes.
Kicsi szíveim!
Akkor várjuk a képeket! _________________
de hozok majd csak egyenlőre még nem volt időm feltölteni őket képtárba, a honlapra meg csak standar képeket tettem az meg nem olyan érdekes. _________________ A westie nem kutya, a westie az westie!
Tamda Dee KASE Future Hope kennel
Édes babócák. Képeket nem kapunk? _________________
Fúúú ma voltunk a csipet-csapattal az első oltáson. Annyira kis ügyesen viselkedtek. Meg megmutattuk a doki néninek a kispasik golyciajait is. Szerencsére mindenkinek megvan mind a kettő. Szóval tökös kis csapat lett belőlük. _________________ A westie nem kutya, a westie az westie!
Tamda Dee KASE Future Hope kennel
Mi sötétrózsaszínű bilétát kaptunk veszettségelleni oltásnál. Igaz, Dugó nem hordja...
Én tuti, hogy nem fogom ráadni...
Én egyébként sem adom rá, nem szeretném elveszíteni. (Mindjárt jövök a képpel.)
A bilétánk:
Ez nagyon jól néz ki!
Nekünk miért nincs ilyen?
Tavaly milyen volt?
Tavaly lila vt
Szerintem a kérdés nekem szól, hogy a mi állatorvosunk milyet csináltatott tavaly.
Zöld harang alakú volt; de sajnos olyan lelkesen eltettem,hogy azóta sem tudom hol van. (Majd kunyizok máskat..Hátha maradt.)
De jó Nektek!... Bizti szupi volt a tavalyi is.
Mi meg szenvedjünk a rózsaszínnel
Ma beadattuk a veszettség ellenit, és szerencsére NEM rózsaszín , hanem piros
Mi sötétrózsaszínű bilétát kaptunk veszettségelleni oltásnál. Igaz, Dugó nem hordja...
Én tuti, hogy nem fogom ráadni...
Én egyébként sem adom rá, nem szeretném elveszíteni. (Mindjárt jövök a képpel.)
A bilétánk:
Ez nagyon jól néz ki!
Nekünk miért nincs ilyen?
Tavaly milyen volt?
Tavaly lila vt
Szerintem a kérdés nekem szól, hogy a mi állatorvosunk milyet csináltatott tavaly.
Zöld harang alakú volt; de sajnos olyan lelkesen eltettem,hogy azóta sem tudom hol van. (Majd kunyizok máskat..Hátha maradt.)
De jó Nektek!... Bizti szupi volt a tavalyi is.
Mi meg szenvedjünk a rózsaszínnel
Ma beadattuk a veszettség ellenit, és szerencsére NEM rózsaszín , hanem piros _________________
Mi tegnap voltunk oltáson, ez volt a 3. Olyan szépen tűrte, megse nyikkant...csak akkor, mikor vágta le a doki a körmét, és szegénykémnek belevágott kicsit vérzett is neki Amúgy, az előző oltásnál a doktornő azt mondta, hogy ezt megkapja és mehet utcára..de aki most volt, kérdeztem tőle hogy akkor vihetem e már, és azt mondta hogy nem, csak a következő kombinált után..nah msot akkor melyik az igaz? vihetem már? amúgy úgy bírom hogy mást mondanak..
Nem fáj neki olyan sokáig, és az a lényeg,hogy levágta. Holnapra már el is felejti!
Mindenképpen hallgass a dokidra, nem ér annyit az egész, hogy a kicsi összeszed valamit. A következő kombinált után már biztosan leviheted.
Oké, köszi
Mi is most voltunk 3. oltáson,és nekünk is azt mondta a doki,hogy 1 hét múlva vihetem sétálni,pedig van még neki 1. kombináltja.Szerintem én megvárom a 4.et is!
Örülünk neki
Neked már szoba tiszta? Mi most azzal küszködünk...de elég nehéz
Úgy emlékszem, hogy 3-4 hónapos korára lett teljesen szobatiszta.
Huhh, akkor csodakutyád van. Igazán súghatott volna valaki anno Vacinak. Pisi kérdésében megvolt már vagy 7 hónapos, mire sikerült egyeztetni a hol szabad pisilni című nézeteket vele. Mondjuk, mi 4 hónaposan mentünk le először sétálni, szóval előbb ennél esélye sem volt.
Elnézést, vissza kerestem a fórumon, hogy mikor örültem annak, hogy szobatiszta lett. 5 hónapos volt, sajna nem csoda kutya
Rögtön 1 hét szabival kezdtem, és az volt a taktikám, hogy mindíg figyeltem ha láttam, hogy tervez valamit kiszaladtam vele a teraszra. Mivel nyár volt mindíg nyitva volt a terasz ajtó, így megszokta, hogy a ott vécézhet, utána meg leszokott a kertbe. Hát ez az én kis történetem. _________________ Rudi Zsófi
Örülünk neki
Huhh, akkor csodakutyád van. Igazán súghatott volna valaki anno Vacinak. Pisi kérdésében megvolt már vagy 7 hónapos, mire sikerült egyeztetni a hol szabad pisilni című nézeteket vele. Mondjuk, mi 4 hónaposan mentünk le először sétálni, szóval előbb ennél esélye sem volt.
Wendy is nagyon későn lett szobatiszta.
Kb Ő is 7-8 hónaposan. _________________
Örülünk neki
Huhh, akkor csodakutyád van. Igazán súghatott volna valaki anno Vacinak. Pisi kérdésében megvolt már vagy 7 hónapos, mire sikerült egyeztetni a hol szabad pisilni című nézeteket vele. Mondjuk, mi 4 hónaposan mentünk le először sétálni, szóval előbb ennél esélye sem volt. _________________ Nóri+Zoli+Vaci+Rudolf+Sári&Sali a japán táncoló egerek
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban