Pet.Site.Hu - Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól
Pet.Site.Hu
Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól

Segitség!Segitség! 

RegisztrációRegisztráció BelépésBelépés  GalériaGaléria KeresésKeresés Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned

Pontos idő: 2018 Dec. 18. Kedd 18:23
Időzóna: (GMT +1 óra)
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » Cairn Terrier
Ugrás:  
Cairn és a behívás
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 1 oldal [6 H.sz.] Téma megjelölése olvasatlanként :: Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
VM
növendék
növendék

Neme: Neme:Férfi
Csatlakozott: 2005.08.01., 22:07
Hozzászólások: 129

HozzászólásElküldve: 2007 Feb. 23. Péntek 12:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Ide válaszoltam, a Csevely fórumba, h. ne aprózódjun kel nagyon:
http://pet.site.hu/viewtopic.php?p=89309#89309
_________________
hungary.indymedia.org
Vissza az elejére
VM jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Sylvi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.02.06., 10:45
Hozzászólások: 230

HozzászólásElküldve: 2007 Feb. 21. Szerda 14:34    Hozzászólás témája: Cairn és a behívás Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Amikor Manó hozzánk került, semmit sem tudtam a cairnről. Megpróbáltam utána nézni, de csak általánosságokat találtam, pl. az a legfontosabb, hogy történhet bármi, be tudjuk hívni, különben horrorrá válhat a kutyasétáltatás. Ezt már átéltük. Azt is olvastam, hogy imád macskázni, kocsik, motorok, biciklisták után rohanni. Ez is megtörtént. De ezen kívül semmit hasznosat. Csak arról írtak, hogy mit kellene elkerülni. DE HOGYAN?
Éppen ezért nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot! Jó tudni, hogy más is megküzdött hasonló problémával, és többet tudhatok meg a cairn természetéről. Ő nem csak egyszerűen terrier.
Nagyon köszönöm, hogy együtt éreztek velem, és hogy megosztjátok velem a gyakorlati tapasztalatokat. Manóval "tanuljuk egymást". Tudom jól, hogy ez így lesz egy életen át, de az elején nem is olyan egyszerű.
Manó most kilenc hónapos, fél évesen került hozzánk. Az első hat hónapjáról csak azt tudom, hogy kennelben volt westikkel, skót terrierekkel.
Első perctől kezdve bizalmatlan az idegenekkel. A feléje nyúló kéz elől reflexszerűen kitér. Nem hogy megfogni, megsimogatni sem tudják. Vagy csak nem szokott emberhez, vagy nagyon rossz élményben volt része.
Viszont minden kutyához jóindulatúan, kíváncsian közeledik. Imádja a nagyobb testű kutyákat, velük tud igazán futni. Volt már példa arra, hogy kidőltek mellőle a játszótársak, nem bírták energiával. Nem fél tőlük. Nem morgott és nem ugatott még meg senkit, sem kutyát, sem embert. Utálja a konfliktust. Szilveszter másnapján petárdát dobtak le mellénk, azóta ha a távolból is hall hasonlót, magától hazamegy. Ekkor nincs gond a visszahívással.
Tüneményes bohóc. Ámbár néha azt hiszem hét ördög lakik benne. De nem tudok haragudni rá. IMÁDOM! A rosszaságaikat is kedvesen és huncut módon csinálja. Az estéket mindig játékkal fejezzük be. Az természetes, hogy keresztül-kasul ugrál rajtam, szinte bukfencezik, mint egy cirkuszi kutyus, pördül a hasáról a hátára és vissza, a labdával a szájában. Saját magát is szórakoztatja: Felmegy a kanapéra a labdával, és addig "cicázik" vele, míg legurul, s gyorsan leugrik érte, természetesen mindig be kell bújnia érte asztal vagy a kanapé alá és kezdi elölről. Vagy iszonyatos iramban el kezd rohangálni az egész lakáson keresztül, közben felugorva ágyra, kanapéra. Szerintem nevet is közben. Unatkozni nem lehet mellette. Mindig vidám, játékra kész. Az életem egyik legszebb ajándéka.
Közös séta valamelyik hétvégén a Hajógyári-szigeten? Mit szóltok hozzá?
Órákat lehet eltölteni velük itt biztonságban. Vagy van más ötletetek? Sziasztok
Sylvi
(Szívesen beszúrnék Manóról egy képet, de úgy látszik analfabéta vagyok hozzá.)
Vissza az elejére
Sylvi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Imo
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 43
Csatlakozott: 2006.09.27., 20:12
Hozzászólások: 310

HozzászólásElküldve: 2007 Feb. 21. Szerda 9:08    Hozzászólás témája: Re: Cairn és a behívás Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Kedves Sylvi!
Először is szívből gratulálok hozzá, hogy egy cairn kutyus gazdája lettél! lol Mi egy westie (Rocco) mellé választottunk cairn-t (Chili) társnak, és voltam olyan dőre, hogy azt hittem, a két fajta hasonló természet, gondolván ezt azért, mivel ugye egy tőről fakadnak.
Hát rá kellett döbbennünk, hogy Chili a világ legaktívabb, legrosszabb, legönfejűbb és leghízelgőbb kutyusa. Amikor azt gondoljuk, hogy végre nagy nehezen megtanítottunk neki valamit, akkor simán rácáfol, és azért sem csinálja. Pl. minden átkelésnél leülünk a járda szélén, de van, amikor annyira türelmetlen, hogy le sem ül, vagy épp csak egy pillanatra teszi le a fenekét, utána meg tiszta erőből rohanna tovább, miközben majdnem leszakítja a karomat. Van egy tér, ahol el szoktuk őket engedni. Miközben rohangálnak össze-vissza, Chili rendszeres időközönként visszarohan, amolyan, "nézd, gazdi, itt vagyok, megvagyok" stílusban, azonban ha másik kutya jön, akkor simán elrohan utána, a hívásra rá se hederítve. Ilyenkor két trükköt szoktunk alkalmazni, vagy hangosan azt mondjuk, hogy "Szia Chili" és látványosan elindulunk hazafelé, vagy elhajítom a kedvenc labdáját (a labdákra teljesen rá van izgulva) ellenkező irányba, és ezekre általában visszajön. De van, amikor ez sem használ, és futhatunk utána, hogy elkapjuk, ami nem mindig egyszerű. Egyébként imád boldog-boldogtalanra felugrálni (akkorákat ugrik, mint egy cirkuszi kutya), így minden séta komoly fizikai megterhelést jelent a számunkra. A dilijeit leszámítva olyan, mint egy kisgyerek, imád hozzánk bújni, nyalogatni, puszilgatni bennünket, alvás közben pedig vagy szigorúan hozzánk bújik, vagy egyszerűen ráfekszik a fejünkre, így komoly harcok mennek a párna megszerzéséért. Természetesen imádjuk. nagy vigyor A közös séta tök jó ötlet, mi se nagyon ismerünk más cairn-eket!
Vissza az elejére
Imo jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sylvi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.02.06., 10:45
Hozzászólások: 230

HozzászólásElküldve: 2007 Feb. 20. Kedd 13:22    Hozzászólás témája: Cairn és a behívás Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Manó nagyon gazdis, de ragaszkodik a szabadsághoz is. A kettőt nem igen tudja összeegyeztetni.
Nem lóg meg, arra mindig figyel, hogy kapcsolatban maradjunk.
Imádok vele kirándulni, ideális társ ebben. Nagy élmény, ahogy felfedezi a világot, ahogy ismerkedik. Én is több mindenre figyelek, csodálkozom rá a természet gyönyörűségeire. Rögtön visszajön, ha hívom, leírja az örömköreit, csak nem engedi magát megfogni. A kedvenc helyünk a Hajógyári-sziget mellett a Népsziget, az ártéri erdő. Manó már nagyon otthonos mozog ott. Imád felugráni a fatöntökre - növeli a magasságát -, onnan tart terepszemlét és félelmetes sebességgel fut egy-egy nyomon.
Nagyon köszönöm a tippeket, sokat kirpróbáltam már, de egy-két alkalom után átlát a szitán. Iszonyúan önálló is, meg nem is.
Szombaton a Hajógyári-szigeten 8 kutyás 20 perceig terelte felém, míg végre feladta és leült.
Most pórázon húzom be, ültetem le és nagyon-nagyon megdicsérem. Tegnap már húzás nélkül is odajött, igaz háttal nekem ült le, de megcsinálta. Mivel nem akartam elhinni, és csak véletlennek gondoltam, a séta folyamán többször sikerrel ismételt. De póráz nélkül még nem merem.
Megyünk iskolába, belátom, hogy egyedül nem boldogulok. A népligeti Strázsa iskolát többen javasolták, szombaton megyünk.
Monyókhoz tiszta szívből gratulálok.
A sajátomon kívül élőben cairnt még nem láttam. Manót - meglepetés ajándékként - kaptuk, vidékről. Nem szoktatok cairnes találkozót szervezni, vagy csak közösen kutyát sétáltatni. Szívesen csatlakoznánk. - Sylvi és Manó
Vissza az elejére
Sylvi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
VM
növendék
növendék

Neme: Neme:Férfi
Csatlakozott: 2005.08.01., 22:07
Hozzászólások: 129

HozzászólásElküldve: 2007 Feb. 19. Hétfő 13:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Nekem is elég sokáig tartott az ilyen korszak, mostmár csak nagy néha csinál ilyen tréfákat. Ami fontos lehet: akkor is hívd be, ha nem akarod megkötni. Akkor megtanulja, h. nem okvetlenül jelent pórázt a behívás.
Gondolom erre már te is rájöttél, de azért hátha nem: ismeretleneknek odamegy, ha már nagyon menned kell, akkor kérj meg valakit, aki odahívja, és fülön csípi. Kicsit ciki, de a kutyások vigyorogva megcsinálják. Azt a pár hónapot én ezzel bekkeltem ki.
Meg ha menned kell, és nem jön oda, akkor indulj el hazafelé, és hívd magaddal. Persze van, h. a játéktértől sem hajlandó elszakadni, de ha egy fokkal jobb a helyzet, akkor azért követni fog, a biztonságos távolságból. És ha elég messze vagytok már a kutyabuli helyétől, ha ingerszegényebb környezetbe értek, akkor nagyobb valószínűséggel hagyja magát megfogni.
Azt is lehet, h. becsalod egy lépcsőházba, kapualjba, ahol aztán fülön lehet csípni. Nekem amikor jutalomfalatra sem reagált, a csipogó malacának hangja vált be. Azt bármekkora bírkózás alól kihallja, és jön érte.
De mondom, nekem Monyók az első kutyám, és már egész minimális gondom van vele, régi tapasztalt kutyások irigyelnek érte. Igaz, voltam vele kutyaiskolában, az is nagyon sokat segített. www.kutyasuli.hu
_________________
hungary.indymedia.org
Vissza az elejére
VM jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Sylvi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő
Csatlakozott: 2007.02.06., 10:45
Hozzászólások: 230

HozzászólásElküldve: 2007 Feb. 6. Kedd 13:30    Hozzászólás témája: Cairn és a behívás
Téma leírása: Aki hasonló gondokkal - sikeresen - megbírkozott már, írjon
Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Sziasztok!
8 és 1/2 hónapos cairn boldog gazdija vagyok. (Mindössze két és fél hónapja.) Nem agresszív, imádja a nagy kutyákat, fantasztikus energiával bír. 3 órás séta (labdázás és nagy futások játszótársakkal) után sem fáradt, én már inkább. Imádjuk, tüneményes bohóc. De a behívással gondjaink vannak.
Ki tud segíteni?
Szettereim voltak eddig (angol és gordon), nem vagyok ugyan kezdő kutyás,
de most mégis úgy érzem, hogy semmit sem tudok. Annyira más a cairn.
Egy dolgot nem igazán tudtam megoldani, a legfontosabbat, a behívást. A jutalomfalatra egy darabig reagált, séta közben többször is, de hamar rájött, hogy előbb-utóbb megfogom és hazamegyünk. Most már egyáltalán nem érdekli. Próbáltam a kedvenc labdájával is, de legfeljebb ledobja elém, és gyorsan hátrál, biztos ami biztos.
Nem adom fel, hétvégeken órákat töltünk a Hajógyári-szigeten, ugyan előre nem tudom, hogy mikor megyünk haza, de a mozgásra szüksége van, hisz egy energiabomba. Sokan mondták már, hogy ilyen a terrier, nyugodjak bele. Sokat utazunk, kirándulunk, természetesen eddig is kutyával, a terveinket nem szeretném feladni.
A szetterek esetében dicséret, simogatás és együtt örömködés volt a jutalom. Manót (a cairn) nem lehet "lekenyerezni"holmi jutalomfalattal. Örömmel vennénk gyakorlati tanácsot!
Vissza az elejére
Sylvi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 1 oldal [6 H.sz.] Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » Cairn Terrier
Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban


Technikai és egyéb segítség: admin@site.hu
Értékesítés-információ: sales@site.hu


Copyright © 2005-2014 Site.hu