... a balatonkenesei nyaralások, mikor még 50Ftért lehetett vizibiciklizni ...3évvel ezelött ugyanott, ugyanez, 800Ftvolt
Hát erről beszéltem
Lassan ott járunk, hogy olcsóbb lesz elmenni Franciaországba nyaralni a honvédségi nemzetközi üdültetés keretében(CLIMS), mint eljutni Kenesére
... mar aki hozzafer ehhez a CLIMS-hez. _________________ Dzsafi - Borisz urfi lakótársa
A Tiszteletbeli westie-gazdája
... a balatonkenesei nyaralások, mikor még 50Ftért lehetett vizibiciklizni ...3évvel ezelött ugyanott, ugyanez, 800Ftvolt
Hát erről beszéltem
Lassan ott járunk, hogy olcsóbb lesz elmenni Franciaországba nyaralni a honvédségi nemzetközi üdültetés keretében(CLIMS), mint eljutni Kenesére _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
[Erről jut eszembe, nem lesz semmi a már tavaly nyárra is tervezett össznépi hétvégi kutyás nyaralásból??????????
Mi is szívesen elmennék ám!!
Örülök neki! Mostmár akkor csak az kell, hogy intenzívebben nekiálljunk a szervezésnek, mert hipphopp és itt a nyár...
Első körben keressünk helyeket, melyek szóba jöhetnek. Ezek általában ilyen "parasztházikós" fogadók, vagy vadászházak, ahol lovacska és mindenféle falusi dolog megtalálható...itt jobban tolerálják a kutyókat. És azt is figyelembe kell tartani, hogy nem 1-2kutyuval mennénk, hanem 15-20al Egyik este pl lehetne hússütögetés, bár lehet hogy abba a kutyók beleőrülnének szal, valami olyasn hely kell, ahol ilyesmi megvalósítható. (szabadon lehessenek a kutyók, legyen a környéken kirándulóhely...stbstb. énaztánnagyonkisigényűvagyok ) _________________ Mooney - Forti
„ amíg még nem szerettél egy állatot, lelked egy része mélyen alszik” - Anatole France
a mind kevesebb honvédségi kezelésű üdülők is átmennek profitorientáltba, KHT kezeli őket, személytelenné és rideggé váltak
Igen, ezt sajna mi is észrevettük... Nekem azért megmarad gyerekkorom szép emlékeként a balatonkenesei nyaralások, mikor még 50Ftért lehetett vizibiciklizni ...3évvel ezelött ugyanott, ugyanez, 800Ftvolt _________________ Mooney - Forti
„ amíg még nem szerettél egy állatot, lelked egy része mélyen alszik” - Anatole France
...és ott is ez a "csapatpihenős" cucc van, de ahogy a képeket elnéztem pont ideális lenne kutyaüdültetésre óriási nagy füves részek a házak között...szal nemértem.
Már megint nem akarok nosztalgiázni, de régen kicsivel jobb volt a helyzet. Ha az ember ismerte az adott csapatpihenőt üzemeltető alakulat parancsnokát, akkor szinte mindent el lehetett érni (akár még a kutty beengedését is). Ma már egészen mások a "játékszabályok", a mind kevesebb honvédségi kezelésű üdülők is átmennek profitorientáltba, KHT kezeli őket, személytelenné és rideggé váltak _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
(hm..azt mondjuk nemértem, hogy a jó kis faházas(ahol családonként külön házikóban vannak a vendégek) katonai üdülöknek mi kifogása van a kutyák ellen.. )
Na igen Mondjuk hozzátartozik a képhez, hogy 22 év alatt egyszer jutottam el honvédségi üdülőbe, akkor is a nejem kapta a beutalót Viszont rengeteg un. "csapatpihenőt" kipróbáltunk. A gond csak az, hogy lassan B.kenesén és M.házán kívül már semmi nem marad
Anyuék a múltkori négynapos ünnep alatt Hajdúszoboszlón voltak pihizni, és ott is ez a "csapatpihenős" cucc van, de ahogy a képeket elnéztem pont ideális lenne kutyaüdültetésre óriási nagy füves részek a házak között...szal nemértem. Na igen, meg Mátraháza, az meg aztán tényleg a legjobb kutyásoknak való hely. nagy kirándulások, hegyek, rétek...
Engem csak azért bosszant, mert nálunk a család nagy honvédségiüdüélőbejáró..lévén anyuék a többi helyre sokalják a szállást, mert azért itt jóval ócsibb Bár az is igaz, hogy én már egyre ritkábban nyaralok a családdal..de így hogy NO KUTTY tábla mindenhol, még azt a kevés alkalmat is elveszik tőlünk, mikor én is mennék.. _________________ Mooney - Forti
Előbb utóbb már T.J. is úgy megszokja, hogy nem is lesz más választásotok
Ezt belekalkuláltuk mielőtt a kutty mellett döntöttünk.
Szerencsére mi nem vagyunk kifejezetten "vizesek" - aminek némileg ellentmond, hogy az elmúlt 4 évben minden nyarat valamelyik tengerparton töltöttük (Törökország, Görögország, Bulgária) -, inkább utazgatós-pihenős-sétálósok Igaz ilyenkor is kell (majd) kompromisszumokat kötni (pl. egy múzeumba vagy felváltva vagy sehogy ), de hát amikor a gyerekek kicsit voltak akkor sem volt könnyebb (mondjuk őket legalább több helyre beengedték ) _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
(hm..azt mondjuk nemértem, hogy a jó kis faházas(ahol családonként külön házikóban vannak a vendégek) katonai üdülöknek mi kifogása van a kutyák ellen.. )
Na igen Mondjuk hozzátartozik a képhez, hogy 22 év alatt egyszer jutottam el honvédségi üdülőbe, akkor is a nejem kapta a beutalót Viszont rengeteg un. "csapatpihenőt" kipróbáltunk. A gond csak az, hogy lassan B.kenesén és M.házán kívül már semmi nem marad
Mooney írta:
Erről jut eszembe, nem lesz semmi a már tavaly nyárra is tervezett össznépi hétvégi kutyás nyaralásból?????????? Anno Györgyusz mesélt valami tuti helyet, utánna kéne nézni, ha van aki szeretne egy ilyenben részt venni rajtam kívűl...
Mi (is) benne vagyunk _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Persze azzal tisztában van az ember, hogy a kutty korlátokkal is jár, de ezzel meg kell tanulni együtt élni És mi igyekezni fogunk a legtöbbet kihozni ebből is
Hajrá! Előbb utóbb már T.J. is úgy megszokja, hogy nem is lesz más választásotok Forti a 2év alatt még sosem volt egyedülhagyva, eredmény: teljes kétségbeesés, ha magára hagyom 10percre (leszaladok a szemetessel..), következmény: Mindig mindehova jön velünk! Pl. nyáron a balatonon voltunk nyaralni, monanom sem kell, anyu egyik volt középiskolás barátnőjénl , lévén, oda jöhetett velünk Forti is. NApközben a strandolások a következőképpen zajlottak: Mivel kutty elméletileg nem tartozkodhat a tóparton, így levittem a szállítóboxát, beheveredtünk az árnyékba, és ott alukált..a cslád meg felváltva strandolt, hogy mindig legyen valaki őfelsége mellett Éjszakai strandolás: Ekkor már a kutty is mertük fürdetni..de mivel a térdig érő balaton neki már fejtető felettig ér, így én mondtam a többieknek, hogy menjenek be nyugodtan én maradok a szélén Fortival, ha elfáradna ki tudjunk menni..eredmény: Mikor meglátta Forti hogy anyu bement mélyebbre a vízbe lélekszakadva tempózott utánna a vízben...mire odaért anyuhoz, már alig kapott levegőt úgy fujtatott..következmény: Végül anyunak kellett ölben kihozni, mert ugy nézett ki, mint aki rögtön szívinfarktust kap. De ez persze nem tántorította el attól, hogy rá két percre újra a távolódó anyukám után ússzon Eredmény: Anyu nem tudott bemenni a többiekkel úszni, kint maradt velem kutyátúsztatni Néha elgondolom, hogy milyen szerencséje van ennek a dögnek, hogy így szeretjük.... _________________ Mooney - Forti
Sajnos MOST nincsenek jó híreim. Ugyanis ahol most voltunk - egyébként egy csendes kis motel Mátraderecskén -, az a hely (is) alapból "Kutyamentes övezet" (a bejárati ajtón jó nagy matrica hirdeti is )
hát ez most elkeserített... Bár az is igaz, hogy egyre több hely van ahova beengedik a kutyust... (hm..azt mondjuk nemértem, hogy a jó kis faházas(ahol családonként külön házikóban vannak a vendégek) katonai üdülöknek mi kifogása van a kutyák ellen.. )
Erről jut eszembe, nem lesz semmi a már tavaly nyárra is tervezett össznépi hétvégi kutyás nyaralásból?????????? Anno Györgyusz mesélt valami tuti helyet, utánna kéne nézni, ha van aki szeretne egy ilyenben részt venni rajtam kívűl... _________________ Mooney - Forti
De annak örülök, hogy T.J. ennyire ügyes volt!! Nem semmi teljesítmény ez egy ilyen kiskutyustó!! (6 hónapos, ugye?) Szóval sok-sok vakirga és puszi a nevemben!!
Hát, hogy őszinte legyek - én is !
Nekünk is és T.J.nek is fontos, hogy megszokja az iyen szituációkat. Lévén, hogy elég sokat "mozgunk" ez egyfajta kényszer is, mivel nem akarjuk a kuttyot soha máshol hagyni (a gyerekekkel is így voltunk ).
Persze azzal tisztában van az ember, hogy a kutty korlátokkal is jár, de ezzel meg kell tanulni együtt élni És mi igyekezni fogunk a legtöbbet kihozni ebből is _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Sajnálom papa-szolga a nem túl kedvező tapasztalatokat
De annak örülök, hogy T.J. ennyire ügyes volt!! Nem semmi teljesítmény ez egy ilyen kiskutyustó!! (6 hónapos, ugye?) Szóval sok-sok vakirga és puszi a nevemben!!
T.J. írta:
...az is érdekelne, akinek már van személyes tapasztalata 1-1 ilyen helyen. Egy dolog, hopgy feltüntetik: kutyát lehet vinni, és egy másik dolog, hogy ez mit jelent a gyakorlatban.
Megkérdeztem Anyuékat, hogy mi volt aza szuper hely, ahol a nyáron Ausztria felé menet megszálltunk:
Öttevény - kastélyszálló
Egyszerűen szuper volt!! Kutyinak és embernek egyaránt! Abszolút nem volt probléma az eb, sőt!! A teljes személyzet el volt bűvölve! Plussz a szállónak van egy nagy parkja, ahol lehetett póráz nélkül is sétizni. Amúgy az étterem is jó - oda is beengedték Csikit!!!!! (illedelmesen ült az asztal alatt)
Az árakat sajna nemtom - de az általam írt címen találtuk mi is a helyet, szóval visszakereshető _________________ Csiki gazdija = Juci
T.J. papa-szolgája.. Hol is voltatok pontosan? hogy találtál a helyre? hogy fogadták a kutyust? lehetett vele mozogni mindenhol a szállóban? Írnál picit erről? Majd ha kirándulni készülünk, tudjam, hogy ez egy alternatíva Köszi!
Sajnos MOST nincsenek jó híreim. Ugyanis ahol most voltunk - egyébként egy csendes kis motel Mátraderecskén -, az a hely (is) alapból "Kutyamentes övezet" (a bejárati ajtón jó nagy matrica hirdeti is )
Ottlétünket sok más egyéb körülmény (jólnevelt és fegyelmezett kutya ) mellett leginkább az tette lehetővé, hogy a tulajdonos egészen véletlenül osztálytársam volt a középiskolában
Így most írhatnám, hogy így, meg úgy, meg amúgy, de sajnos nem vagyok biztos benne, hogy a látogatásunk sikere rá fogja venni a tulajt, hogy "rendszert csináljon" kutyák fogadásából.
A múltkoriban én is ezért érdeklődtem itt, hátha van már valakinek tapasztalata, de nem igazán tudott senki sem gyakorlati tapasztalatokról beszámolni Sajna így most én sem igazán, de a jövőben is kutatni fogom a Mo-i kutyás helyeket és igyexem is minél többet kipróbálni. _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
T.J. papa-szolgája.. Hol is voltatok pontosan? hogy találtál a helyre? hogy fogadták a kutyust? lehetett vele mozogni mindenhol a szállóban? Írnál picit erről? Majd ha kirándulni készülünk, tudjam, hogy ez egy alternatíva Köszi! _________________ Mooney - Forti
Elvileg van valahol egy olyan összetett kereső is, ahol direkt meg lehet jelölni, hogy csak kutyás helyekre keressen, de nem jut eszembe a címe, majd keresgélek neked!
Köszi megnézem !
A címek mellett az is érdekelne, akinek már van személyes tapasztalata 1-1 ilyen helyen. Egy dolog, hopgy feltüntetik: kutyát lehet vinni, és egy másik dolog, hogy ez mit jelent a gyakorlatban. (sajnos voltak már rossz tapasztalataim, az "ajánlatok" és a "valóság" közti fényévnyi különbségek terén ) _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Magyarországon fellelhető olyan szálláshelyeket (hotel, motel, panzió, vendégház.... stb), ahová kutyával is el lehet menni.
Tudom ajánlani a http://www.vendegvaro.hu katalógusát. Ott először kiválsztod a régiót, várost, ahova menni szeretnél, majd a szimpatikus szálláshelyet. A hotel/apartman/ ... szolgáltatásai között fel van tüntetve, hogy kutya bevihető-e.
Elvileg van valahol egy olyan összetett kereső is, ahol direkt meg lehet jelölni, hogy csak kutyás helyekre keressen, de nem jut eszembe a címe, majd keresgélek neked! _________________ Csiki gazdija = Juci
Kérnék mindenkit, akinek van ilyen jellegű tapasztalata, hogy ebben a topikban gyűjtsük össze a Magyarországon fellelhető olyan szálláshelyeket (hotel, motel, panzió, vendégház.... stb), ahová kutyával is el lehet menni.
Sajnos eddigi kutatásaim eredménye nem túl rózsás, azt kell, hogy gondoljam, a szállásadók jelentős része - szerintem igen korlátolt szemlélettől vezérelten - nem igen fordít arra figyelmet, hogy egy egyre bővülő számú, hálistennek mind nagyobb számban fizetőképes réteg (kutyások) számára megfelelő szolgáltatást nyújtson.
Szóval akinek van címe (web, póstai), elérhetősége, kérem ossza meg a többiekkel.
Előre is köszönöm. _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Ausztriában ugyan ez a helyzet! Egyszerűen hihetetlen, de Csikit minenhova beengedték a legkülönbözőbb boltoktól kezdve az éttermekig. Az utcán egy-egy étterem előtt gyönyörű tálkába víz és néhol pár finom falat is ki volt téve. Teljesen más a hozzáállás, mint itthon ... _________________ Csiki gazdija = Juci
Az olaszokat én is ajánlom. Bár mi eddig még nem vittünk kutyit, de tény, hogy náluk a kutyi és a gyerek szinte egy kategória. A pizzériában a gazdi kutyija mindenkit lelkesen üdvözöl, főleg a gyerekeket. Próbálna meg itthon valaki étteremben elengedni egy kutyit a vendégek közé. _________________ Pati - Lili
Lilike esti szotyizását a szponzorálja! Az utazásoknál kényelmét az biztosítja!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban