Hát nem akarlak felidegesíteni, de AZ már régen megtörént
Vagyis csak feltételezem, hogy használsz mobil telefont, bankkártyát vagy egyéb személyhez köthető kütyüt. Na jó a chip (MÉG) nem a bőröd alatt van, de attól még a BibBróderovéjzvacsingjúúúúúúúúú
... es ne feledkezzunk meg a terfigyelo kamerak szaporulatarol sem.
Indexen isteni volt a cikk... figyelni kell a térfigyelő kamerákra, mert lopják, ezért fölszerelnek térfigyelő kamerát figyelő kamerát Magyarország 2005 _________________ <br>[Filmkocka - mozi,tv,dvd ajánló]
Vagyis csak feltételezem, hogy használsz mobil telefont, bankkártyát vagy egyéb személyhez köthető kütyüt. Na jó a chip (MÉG) nem a bőröd alatt van, de attól még a BibBróderovéjzvacsingjúúúúúúúúú
... es ne feledkezzunk meg a terfigyelo kamerak szaporulatarol sem. _________________ Dzsafi - Borisz urfi lakótársa
A Tiszteletbeli westie-gazdája
Ami visszatart, hogy elkepzeltem milyen is lehetne, ah engem is bechip-elnenek.
Vagyis csak feltételezem, hogy használsz mobil telefont, bankkártyát vagy egyéb személyhez köthető kütyüt. Na jó a chip (MÉG) nem a bőröd alatt van, de attól még a BigBróderolvéjzvacsingjúúúúúúúúú _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Legutóbb T.J. szerkesztette (2005 Ápr. 26. Kedd 8:57), összesen 1 alkalommal
Tetoválás kell, mert különben nem tudunk számháborúzni
Dehogynem !
Mindenki kölcsönkéri a legközelebbi állatorvos chip-leolvasóját - úgy sokkal izgalmasabb _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Tetoválás kell, mert különben nem tudunk számháborúzni
Akko' a lakotarsam jol alcazza magat, ugyanis kozel 2 eves korara a fultetovalasat a szore majdnem egeszen benotte. A biztonsag kedveert kozeledik a chip-elese. Ami visszatart, hogy elkepzeltem milyen is lehetne, ah engem is bechip-elnenek. _________________ Dzsafi - Borisz urfi lakótársa
Nem arról volt szó, hogy 1 éves türelmi idő van??? Vagy augusztusban már nekünk is kell chippeltetni? Nincs energiám végigolvasni. Lécci, lécci!
Amennyiben a kuttynak egyértelműen azonosítható a tetoválása, akkor 2011ig NEM kell chippeltetni. Ha viszont nem olvasható egyértelműen, akkor már MA sem ad ki az állatorvos útlevelet a kuttynak. Anélkül meg adódhatnak - bár Dzsfi példájából kiindulva nem biztos, hogy adódnak - gondok, problémák. _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Csak informative mondom, hogy Borisz mar 2004 oktobere utan lepett be (vissza) az EU teruletere es nem kertek tole az utlevelet. Ha hatarorok is olvassak ezt a forumot, tiszteltetem oket.
Jelenleg még kicsit kusza a helyzet: ugyanis EU tagok vagyunk, de még nem vagyunk teljes jogú un. Schengeni határ. Tehát aki Mo-ra lép be (nem EU tag országból) az egyrészt ugyebár belép az EU területére, de az első schengeni határ az mégis csak a magyar/osztrák határ Faramuci és átmeneti helyzet - s mint minden ilyen helyzet valszeg még nem az állatútlevél ellenőrzése a legfontosabb feladat a határokon.
Ettől függetlenül én azt gondolom biztosabb és egészségesebb dolog már útlevéllel barangolni az EUban. _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Csak informative mondom, hogy Borisz mar 2004 oktobere utan lepett be (vissza) az EU teruletere es nem kertek tole az utlevelet. Ha hatarorok is olvassak ezt a forumot, tiszteltetem oket.
Nem arról volt szó, hogy 1 éves türelmi idő van??? Vagy augusztusban már nekünk is kell chippeltetni? Nincs energiám végigolvasni. Lécci, lécci! _________________ Pati - Lili
Lilike esti szotyizását a szponzorálja! Az utazásoknál kényelmét az biztosítja!
Csak informative mondom, hogy Borisz mar 2004 oktobere utan lepett be (vissza) az EU teruletere es nem kertek tole az utlevelet. Ha hatarorok is olvassak ezt a forumot, tiszteltetem oket. _________________ Dzsafi - Borisz urfi lakótársa
Hja, még valami !
Ha egyedül van hátul a kutty, akkor mind a két oldal felerősíthető az első ülések hátuljára - ergó a kutty nem tud beesni a két ülés közé _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Elsődleges tapasztalatok:
- 1-2 perc alatt "harckésszé" tehető
- víz és pisi álló
- tökéletesen védi a kárpitot a kaparástól és a szőrhullástól
- mivel középen félig szétcipzározható 1 kísérő kényelmesen elfér a kutty mellett
- grátisz jár mellé egy kulacs és egy összehajtható itató tál
- viszonylag könnyen és gyorsan tisztántartható (mosható is szükség esetén)
- a felszereléséhez első és hátső fejtámla megléte javallott
- kicsit csúszik a kutty tappancsa a műag. alapú anyagon
- sztatikusan töltődik
- a leírással ellentétben nincs rajta rés a "biztonsági heveder" átbújtatásához, de az anyagánál fogva egy laza vágással szükség esetén gyorsan megoldható
Összbenyomás: kedvező, én mindenkinek merem ajánlani, sokkal jobb mint a hagyományos kutyatakaró.
Köszi az infot Papa-Szolga _________________ Ágnes - Léda
Elsődleges tapasztalatok:
- 1-2 perc alatt "harckésszé" tehető
- víz és pisi álló
- tökéletesen védi a kárpitot a kaparástól és a szőrhullástól
- mivel középen félig szétcipzározható 1 kísérő kényelmesen elfér a kutty mellett
- grátisz jár mellé egy kulacs és egy összehajtható itató tál
- viszonylag könnyen és gyorsan tisztántartható (mosható is szükség esetén)
- a felszereléséhez első és hátső fejtámla megléte javallott
- kicsit csúszik a kutty tappancsa a műag. alapú anyagon
- sztatikusan töltődik
Összbenyomás: kedvező, én mindenkinek merem ajánlani, sokkal jobb mint a hagyományos kutyatakaró. _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Legutóbb T.J. szerkesztette (2005 Aug. 12. Péntek 11:16), összesen 2 alkalommal
Mondjuk én majd rosszul lettem, mikor megláttam azt a bazi tűt, amit a kutyikámba akartak döfni!! Szerencsére a blökk még csak nem is nyüszített, úh én is megnyugodtam
meg szerencse, hogy az embereket (egyelore) nem chip-elik be.
Ez az elvándorlás még kissé aggaszt, de remélem nem lesz gond.
A chip a bőr alatt vándorol és nem a szervezetben !
Apámnak majd 30 évig vándorolt egy betokosodott üllődarab a lábában, majd magától kijött Hálistennek 76 évesen is még jól bírja magát _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Igen... azert volt ott az 1 darab elore... csak azt nem tudni ez hagy darab hatra-t jelent.
Hát a chipes útlevél már eldöntött ügynek tűnik.
Tekintetbe véve, hogy milyen drága a műanyag, tartok tőle, a chip meg hamarosan megy a bőr alá, mint a kuttyoknak
Bár ha belegondolok - ha ma elmegy a család kirándulni, több a chippünk mint a fülünk (mobil, hitelkártya) _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Nem akarlak ijesztgetni, de ebben a kérdésben az egyelőrén van a hangsúly Nem adok rá 10 évet és az is meglesz !
Igen... azert volt ott az 1 darab elore... csak azt nem tudni ez hagy darab hatra-t jelent. _________________ Dzsafi - Borisz urfi lakótársa
meg szerencse, hogy az embereket (egyelore) nem chip-elik be.
Nem akarlak ijesztgetni, de ebben a kérdésben az egyelőrén van a hangsúly Nem adok rá 10 évet és az is meglesz ! _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Mi ugye Horvátországba megyünk, és ehhez chipeltetni kell Lédát.
Csikiben is van chip. Semmi baja tőle
Papa-szolgának igaza van, nem nagy dolog az egész. Mondjuk én majd rosszul lettem, mikor megláttam azt a bazi tűt, amit a kutyikámba akartak döfni!! Szerencsére a blökk még csak nem is nyüszített, úh én is megnyugodtam
meg szerencse, hogy az embereket (egyelore) nem chip-elik be. _________________ Dzsafi - Borisz urfi lakótársa
Csikiben is van chip. Semmi baja tőle
Papa-szolgának igaza van, nem nagy dolog az egész. Mondjuk én majd rosszul lettem, mikor megláttam azt a bazi tűt, amit a kutyikámba akartak döfni!! Szerencsére a blökk még csak nem is nyüszített, úh én is megnyugodtam _________________ Csiki gazdija = Juci
Nagyjából a topika vág:Mi ugye Horvátországba megyünk, és ehhez chipeltetni kell Lédát.
T.J.-nek már kész az útlevele, így benne van a chip is.
Maga az eljárás kb. 1 perc, a kutya szinte meg sem nyikkant, a készlet steril, a doki ott bontja fel az orrod előtt. 1 órával a beültetés után a kuttyot már lehetett a nyakánál rángatni, nem érzékeny, nem fáj, nem kitapintható.
A chip - a doki szerint - valóban vándorol. Az ő tapasztalata szerint általában a mellső lábak fölött szokott megállni és betokozódni. (vagyis 5-10 centit is elmászik, mivel alapban a nyakbőrbe szúrják be.)
Elméletileg NEM lehetnek allergén reakciók, persze kivételek mindig vannak. T.J.-nél semiféle panasz nem jeletkezett.
Ugyanakkor bármilyen utólagos probléma esetén a chip kb. 5 perc alatt - természetesen orvos által - eltávolítható, helyi érzéstelenítéssel (a leolvasó műszerrel 1-2 centis pontossággal be lehet határolni a chip helyét).
Hát kb. ennyi tapasztalatunk és dokitól származó ismeretünk van ezzel kapcsolatban.
És ha tetszik, ha nem, aki külföldre akarja vinni a kuttyot annak ezzel számolni kell. _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Nektek van erről valamilyen tapasztalatotok? Van már valamelyik kutyi chipelve?
Az egyik kutyás ismerősöm azzal riogat,hogy betokozódhat a chip, vagy elvándorolhat, vagy allergiás lehet rá a kutya és ő soha sem chipeltetné a kutyáját.
Nektek van valamilyen tapasztalatotok??
Szombaton akarom vinni Lédát...a doki azt mondta, nem vándorolhat el a bőre alatt, az, hogy betokozódhat eszembe sem jutott, azt nem kérdeztem.
Nektek mi a véleményetek? _________________ Ágnes - Léda
Igen, ezt sajna mi is észrevettük... Nekem azért megmarad gyerekkorom szép emlékeként a balatonkenesei nyaralások, mikor még 50Ftért lehetett vizibiciklizni ...3évvel ezelött ugyanott, ugyanez, 800Ftvolt
Mooney, Kenese még igy is sokkal olcsóbb mint a többi strand. Mi már lassan 16 éve odajárunk, de nem adnám semmilyen más strandért. Itt elférek, nem taposnak le, csak idejében be kell állni a lángosos sorba!
Nálunk a nagypapa volt a honvédségnél, úgy kerültünk oda. _________________ Pati - Lili
Lilike esti szotyizását a szponzorálja! Az utazásoknál kényelmét az biztosítja!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban