Pet.Site.Hu - Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól
Pet.Site.Hu
Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól

Segitség!Segitség! 

RegisztrációRegisztráció BelépésBelépés  GalériaGaléria KeresésKeresés Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned

Pontos idő: 2020 Aug. 10. Hétfő 16:05
Időzóna: (GMT +1 óra)
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » West Highland White Terrier
Ugrás:  
Alkalmi párkeresők kíméljenek !
Moderátorok:  Adri & Spiky, Mooney, T.J.
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 1 oldal [1 Hozzászólás] Téma megjelölése olvasatlanként :: Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
T.J.
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Férfi Kor: 58
Csatlakozott: 2005.02.04., 22:26
Hozzászólások: 11582

HozzászólásElküldve: 2006 Okt. 13. Péntek 10:03    Hozzászólás témája: Alkalmi párkeresők kíméljenek !
Téma leírása: Felelőtlen szaporító jelöltek és egyéjszakás kalandkeresők figyelmébe !
Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Fórumunk szerettettel vár mindenkit, még azokat is akiket nem Embarassed
Időről időre szembesülnünk kell azzal, hogy vannak gazdik, akik természetesnek tartanak olyan dolgokat, amiket az általunk lelkiismeretesnek tartó többség egyáltalán nem tart természetesnek.
A fórum tagjai NEM pártolják a szaporítást, a blökik átgondolatlan és felelőtlen pároztatását.
Akik mégis ezen célból szeretnének segítséget kérni, kérem, hogy a felesleges további vitákat megelőzendő (és talán okulásként is) olvassák el egy hobby kutyás megszívlelendő monológját !Tigrissy írta:

Nem igazán szoktam beleszólni az ilyen jellegű vitákba, hiszen én nem vagyok tenyésztő, még hírből sem, csak Hobby kutyás, mint te is.
DE most úgy érzem, hogy mégis megteszem.
Nekem is lány kutyám van, méghozzá a világ legszebb, legokosabb kutyája szerintem. Jó a szőre, szép a kiállása, a harapása is, szóval maga a tökély. Igen, a LAIKUS kutyaimádó gazdi szemével. De tulajdonképpen nem értek hozzá, ahogy szerintem te sem. Lehet, hogy a kutyusom mégsem annyira tökéletes, sőt az is lehet, hogy számomra észrevehetetlen, de örökletes hibákat hordoz magában.
Már ne haragudj, de ahogy arra reagáltál, amit az itt lévő sokkalta tapasztaltabb, és járatosabb tagok leírtak, engem bizony kísértetiesen emlékeztet az 5 éves unokaöcsém hisztis duzzogására, miszerint ha szerinted nem szép az az autó, ami nekem tetszik, és meg mered nekem mondani, hogy ki van lyukadva a kereke, és letört az ajtaja, akkor nem is barátkozom veled,és majd keresek magamnak olyat, aki azt mondja rá, csak azért mert az enyém, hogy tökéletes.
Tudod, megvan a nagyon nyomós oka annak, hogy itt azok az emberek, akik foglalkoznak a fajta sorsával, és megpróbálnak a saját lehetőségeiken belül mindent megtenni azért hogy ezt a sajnos manapság sokszor genetikailag szétesett kutyafajtát kicsit helyrepofozzák kikelnek néha magukból.
HA arról beszélnénk, hogy van egy keverék kutyusunk, amit kicsapunk az udvarra amikor tüzel, aztán jöjjön aminek jönnie kell, az bizony nagyon más lenne. Az UV kutyák általában sajnos sokkal de sokkal egészségesebbek mint a tenyésztett fajták, hiszen a természet szerektálja őket, no meg az erősebb kutya.... ugye, tehát az életrevalóbb. De itt nem erről van szó. Itt egy olyan fajtáról beszélünk, amit a pénzéhes, vagy nem rosszindulatú, csak tudatlan szaporítók tönkretettek, túltenyésztettek. Gondolj csak bele. Veszel egy fiúcskát. Ő lesz számodra a legszebb, legkanabb kan a világon, de nála sem fogod tudni, hogy nincs e valami örökletes baja, ami egy gyakorlott szemű tenyésztő számára egyértelmű lenne, de te esetleg ugyanúgy nem fogod észrevenni, ahogy én sem venném, hiszen nem ezzel foglalkozunk. Megtörténik a beteljesülés, meglesznek a kiskutyák, és hiába nem eladásra szánod őket, ha mondjuk 5öt ellik Lexa, akkor csak el kell adnod-ajándékoznod egyet kettőt, hiszen mondjuk 7 kutyát mégsem tudsz megtartani, hacsak nem palotában laksz. És bizony sajnos elég, hogyha bármelyik szülő-kutyusnak egy pici hibája van, hogy az esetleg sokkal súlyosabban jöjjön ki a kicsiken. Mindenki tudja, hogy te csak szeretni akarod a kutyád, hiszen itt mindenkinek azért van kutyája, mert szeretni akarja, sőt imádja az ebét, de ettől még megvan a baj.
Én a piszok mázlista gazdik közé tartozom. Van egy lánykám, akit úgy vettem, hogy fogalmam sem volt hogy a fajtánál mikre kell figyelni, csak aranyos volt, meg fehér meg édibédi kismanó, és most egészséges mint a makk, erős a szőre mint a drót, az allergia legkisebb jeleit sem mutatja, életvidám, kiegyensúlyozott kutyus, aki bearanyozza a napjaimat. De ez csak azon múlott, hogy szerencsés csillagzat alatt születtem. Azóta sajnos sokkal több olyan történetet hallottam már itt is, hogy megvettek egy kutyust, és minden baja van. Amelyiknek csak a szőre nem jó minőségű, az már egy főnyeremény, hiszen nem beteg. És ettől még a gazdi nem fogja kirakni, vagy kevésbé szeretni "hiszen felelőséget vállalok a rókámért, ha már megszelidítettem" csak mennyivel boldogabb, vidámabb lenne az élet mind a kutyus, mind a gazdi számára, hogyha csak a kötelező oltásokkor, meg mondjuk egy egy elkerülhetetlen toklász-kaland alkalmával látná a doki a kutyust.
És igen, én csak egy hobbikutyus gazdi vagyok, de mélységesen egyetértek azzal, hogyha lehetne, minden olyan kutyust akit nem tenyésztési céllal adnak el, azt bizony ivartalanítani kellene, és akkor talán, hosszú évek alatt rendbe tudnák hozni a lelkiismeretes tenyésztők a fajtát annyira, hogyha valaki kiskutyát szeretne venni, akkor ha egy picit is ismeri a fajtát, ne azon idegeskedjen, hogy úristen, mi a garancia arra, hogy nem lesz beteg a kutyusom, amit veszek. Mert én pl bizony most ebben a cipőben járok. Szeretnék Vackor mellé egy kisfiút, és hónapok óta keresgélek, de nem találtam olyat akiben megbíznék, és ki tudnám fizetni. Sajnos az a kennel ahonnan őt vettük, az már nincsen meg, pedig onnan szerettem volna eredetileg. Nem vagyok milliomos, nem igazán tudok kifizetni esetleg közel 100 ezer forintot egy kutyusért, akit én is csak szeretni akarok, ahogy te a tiedet. De ha olyan tenyésztőtől akarom hozni, akiben a hallomások alapján megbízhatok, hogy figyel a kutyukra, és nagyobb az esélyem, hogy egészséges lesz akkor ezalatt bizony nem úszom meg. Pedig bizony én sem akarom tenyészteni, sőt ivartalanítanám, pont mindkettőnk érdekében és mégis.
Tudod, én úgyérzem, hogy ez a kutyatenyésztés is olyan, mint bármelyik másik szakma, alapos ismeret kell hozzá, mert a tenyésztő valahol "istent játszik" azzal hogy kiválasztja, hogy melyik kutyával fedeztet, melyik kutyáját fedezteti beleavatkozik a természet rendjébe, és ha már ezt teszi, legalább ismerje annyira azt amit csinál, hogy közelítőleg azok a kutyák szaporodjanak, akik más körülmények között vélhetően a természetes szelekció útján is tudnának érvényesülni mert a legegészségesebbek, legjobbak, legerősebbek, legéletrevalóbbak. Ha viszont ez is olyan szakma mint bármi más, akkor vajon miért nem megy mindenki orvosnak diploma nélkül, hiszen annyit mindenki tud, hogy kb hol a máj a szív, meg a vese, így akár operálhatna is.
Szóval azt hiszem, meg kellene látnod az okosabb, tapasztaltabb kutyás emberek hozzászólásaiban a jó indulatot, a segíteni akarást, még akkor is, ha néha keményebben fogalmaznak. Tudod, nehéz lehet folyamatos szélmalomharcot vívni valamiért ami neked fontos, kedves dolog lenne, de sokan mivel nem igazán értenek hozzá, több kárt tesznek mint hasznot, akarva akaratlanul is és hiába teszel meg bármit, mégis egyhelyben toporog az ügy amiért harcolsz. És tudod, ha itt téged esetleg nem gorombaságból, csak mondjuk a tehetetlenség érzése miatt, hogy már megint ugyanaz a dolog jön elő letorkol, azt nem azért teszi, mert veled baja lenne, vagy a kutyusodat ne tartaná szépnek, csak esetleg aggódik a fajtáért, ami kedves a szívének. Amiről tudja, mind akik itt vagyunk tudjuk, hogy a világ egyik leginteligensebb, legszebb, legokosabb kutyafajtája, és szépen lassan tönkreteszik a tudatlanok.
És nehogy azt hidd, hogy felsőbbrendűnek tekintenék magukat azért mert ők mondjuk hivatásos tenyésztők, vagy kiállításgyőztes kutyusaik vannak. Mindegyikük ugyanolyan mint te vagy én, egy gazdi, aki imádja a kutyusát, akinek nincs szebb okosabb imádnivalóbb mint a saját kutyája, csak sokkal jobban értenek a fajtához mint te vagy én.
Én úgy kerültem ide másfél éve, hogy kb annyit tudtam a westieről, hogy kicsi, fehér, és az eleje harap ha felbosszantom. Mindent ezektől az emberektől tanultam a fajtáról, az etetéséről, a tanításáról, hogy hogyan legyünk a lehető legboldogabbak egymás mellett a manókám meg én, és hogyan tudjuk a legjobban megérteni egymást, mert nekem előtte sosem volt kutyám, fogalmam sem volt, hogy mit kellene csinálni hogy hol van az eben a kapcsoló. De ők megtanítottak, bármekkora baromságot kérdeztem válaszoltak. Hidd el, nekem is lett volna bőven okom megsértődve továbbállni, mikor valamiért esetleg letorkoltak, mert nagy hülyeség volt, de azt hiszem azzal nem értem volna el semmit, és sokkal többet használtam mind magamnak, mind Vackornak azzal, hogy inkább elgondolkodtam a sértett duzzogás helyett azon amiket mondtak, és neked is ezt javasolnám.
Nagyon remélem, hogy nem sértettelek meg semmivel amit írtam, nem állt szándékomban, csak gondoltam megosztom veled egy ugyanolyan kutyáját rajongásig imádó, pusztán csak hobby-kutyatartó néha keszekusza gondolatait, amilyen azt hiszem te is vagy.

_________________
Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Vissza az elejére
T.J. jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 1 oldal [1 Hozzászólás] Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » West Highland White Terrier
Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban


Technikai és egyéb segítség: admin@site.hu
Értékesítés-információ: sales@site.hu


Copyright © 2005-2014 Site.hu