Pontos idő: 2019 Feb. 21. Csütörtök 10:31
Időzóna: (GMT +1 óra) |
Szerző |
Üzenet |
Ördögpirula nagykutya

 Neme: Kor: 41 Csatlakozott: 2005.08.11., 20:48 Hozzászólások: 323
|
Elküldve: 2006 Máj. 10. Szerda 22:06 Hozzászólás témája:
Re: kérdés |
|
|
Mi meg logika alapján,elméletben megoldjuk!
Csak lesz belőle valami! _________________ ÖP
Képtáram |
|
Vissza az elejére |
|
|
 |
![]() |
Ördögpirula nagykutya

 Neme: Kor: 41 Csatlakozott: 2005.08.11., 20:48 Hozzászólások: 323
|
Elküldve: 2006 Máj. 10. Szerda 21:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
Összeszedtem!Már meg is daráltam a tápokat!Család meg van botránkozva,mert a kávédarálót használtam eme nemes feladatra.....nemkutyások! _________________ ÖP
Képtáram |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
adik falkavezér

 Csatlakozott: 2004.10.04., 13:53 Hozzászólások: 2856
|
Elküldve: 2006 Máj. 9. Kedd 9:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
szedjétek össze magatokat, Lányok!
 _________________ _/\_])_]_](_ |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
kami falkavezér

 Neme: Kor: 37 Csatlakozott: 2004.10.06., 8:36 Hozzászólások: 2632
|
Elküldve: 2006 Máj. 9. Kedd 8:36 Hozzászólás témája:
Re: kérdés |
|
|
Hát csak egy kis próbálkozás volt... de nézd meg.. aki ért hozzá nem szól... _________________ kami |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
Ördögpirula nagykutya

 Neme: Kor: 41 Csatlakozott: 2005.08.11., 20:48 Hozzászólások: 323
|
Elküldve: 2006 Máj. 8. Hétfő 23:58 Hozzászólás témája:
Re: kérdés |
|
|
2 "háziasszony" beszélget.....
bocsi,ha szenya vagyok,de ez rám nagyon igaz.....
A tojcival csak az a gondom,hogy árt a kajának,mert az vega.
Mindegy,próba-cseri alapon,majd alkotok vmit...... _________________ ÖP
Képtáram |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
kami falkavezér

 Neme: Kor: 37 Csatlakozott: 2004.10.06., 8:36 Hozzászólások: 2632
|
Elküldve: 2006 Máj. 8. Hétfő 9:08 Hozzászólás témája:
Re: kérdés |
|
|
Hát, egy kis tojás talán nem ártana bele hogy egyben maradjon nem???
NEm vagyok profi, csak egy ötlet... _________________ kami |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
Ördögpirula nagykutya

 Neme: Kor: 41 Csatlakozott: 2005.08.11., 20:48 Hozzászólások: 323
|
Elküldve: 2006 Máj. 7. Vasárnap 18:27 Hozzászólás témája:
kérdés |
|
|
Szerintetek,ha a tápot ledarálom,vízzel kexalakúra formázom,kiszárítom(nem sütöm),elvileg sikerülhet?Mármint,hogy egyben marad,nem esik szét,sütike lesz belőle.... _________________ ÖP
Képtáram |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
vikcey veterán

 Neme: Kor: 30 Csatlakozott: 2005.01.31., 9:02 Hozzászólások: 777
|
Elküldve: 2006 Feb. 19. Vasárnap 17:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát én még nem próbáltam mert mindík kitalálom h sütök és amikor eljutok a boltba elfelejtem megvenni ami kell hozzá  _________________ A westie nem kutya, a westie az westie!
Tamda Dee
KASE
Future Hope kennel |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
Frédike nagykutya

 Neme: Csatlakozott: 2005.02.18., 12:14 Hozzászólások: 461
|
Elküldve: 2006 Feb. 19. Vasárnap 15:41 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sütöttek már az uj kutyasüti receptekből? Bevallom én még nem Frédi ma almáspitét evett, imádja  _________________ Éva-Frédike
"A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé.
Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket!" |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
vikcey veterán

 Neme: Kor: 30 Csatlakozott: 2005.01.31., 9:02 Hozzászólások: 777
|
Elküldve: 2006 Jan. 24. Kedd 20:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ma kaptam megint egy új receptet de ez nem igazán tűnt túl jonak. Azt írja, h konzervet kell lisztel meg vízzel tésztaállagúra összegyúrni és tenni bele tojást. De sztem ez naon büdi lehet amikor sül. Ha esetleg vki csinált már ilyet akkor legyen oly kedves és újságolja el milyen lett.
Köszi _________________ A westie nem kutya, a westie az westie!
Tamda Dee
KASE
Future Hope kennel |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
peddington falkavezér

 Csatlakozott: 2004.10.21., 17:35 Hozzászólások: 1000
|
Elküldve: 2006 Jan. 24. Kedd 10:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én arabéknál ettem ilyet, zöldséggel és birkahússal , kicsit a barna rizsre emlékeztetett az íze  _________________ Peddington- Pedró |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
T.J. falkavezér

 Neme: Kor: 57 Csatlakozott: 2005.02.04., 22:26 Hozzászólások: 11582
|
Elküldve: 2006 Jan. 24. Kedd 9:43 Hozzászólás témája:
|
|
|
OK, akkor mégis egyről beszélünk, csak eszembe sem jutott, hogy van aki eszik ilyet és nem kutya  _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
 |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
lotifut falkavezér

 Neme: Kor: 55 Csatlakozott: 2005.09.25., 8:41 Hozzászólások: 1218
|
Elküldve: 2006 Jan. 24. Kedd 8:20 Hozzászólás témája:
|
|
|
Semmi félreértés!
A Snack receptben szerepel a bulgur. "Csak úgy" nem is tudod elrágcsálni, mert kemény. Főzve kicsit hasonlít a tartohánya (A Párom így is nevezi. ) Azért írtam, hogy ezt meg szoktuk főzni. Ahogy a receptet olvasom, a csíra is és a bulgur is, a levestől lesz lágyabb illetve puhább. Általában bioboltban lehet kapni, de láttam már máshol is. _________________ Lotifut - Panni
Lehet kutya nélkül élni, de ... |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
T.J. falkavezér

 Neme: Kor: 57 Csatlakozott: 2005.02.04., 22:26 Hozzászólások: 11582
|
Elküldve: 2006 Jan. 23. Hétfő 20:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
Tartok tőle, hogy mi két BULGUR-ról beszélünk
Én az egyik receptben találtam, mint alapanyag , de amit Te írsz,az már valami kész mű  _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
 |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
lotifut falkavezér

 Neme: Kor: 55 Csatlakozott: 2005.09.25., 8:41 Hozzászólások: 1218
|
Elküldve: 2006 Jan. 23. Hétfő 20:27 Hozzászólás témája:
|
|
|
A bulgur nagyon finom!!! Én nagyon szeretem!
Ha már unalmas a krumpli ilyen-olyan és amolyan változata, és éppen rizst és tésztát sem akarsz enni, akkor a bulgur, a köles, és a többiek hozhatnak egy kis változatosságot. Ráadásul a bulgur nagyon hamar kész van. Kétszeres mennyiségű vízben, takaréklángon kb. 10-12 perc alatt elkészül. Ízlés szerint lehet egy picit ízesíteni. Kedvet csináltam?  _________________ Lotifut - Panni
Lehet kutya nélkül élni, de ... |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
T.J. falkavezér

 Neme: Kor: 57 Csatlakozott: 2005.02.04., 22:26 Hozzászólások: 11582
|
Elküldve: 2006 Jan. 23. Hétfő 20:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ja ! Én már megtaláltam mi is az a BULGUR  _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
 |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
T.J. falkavezér

 Neme: Kor: 57 Csatlakozott: 2005.02.04., 22:26 Hozzászólások: 11582
|
Elküldve: 2006 Jan. 23. Hétfő 20:20 Hozzászólás témája:
|
|
|
Aki bármelyik receptet kipróbákja, kéretik a tapasztalatait beírni  _________________ Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
 |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
vikcey veterán

 Neme: Kor: 30 Csatlakozott: 2005.01.31., 9:02 Hozzászólások: 777
|
Elküldve: 2006 Jan. 23. Hétfő 16:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Már írom is:D
Beírom az összeset pontosabban bemásolom:D
Itt van pár recept!
Mézes
300 g kukoricadara
pici só
2 ek méz
2 ek olaj
2,5 dl víz
Dara só méz olaj 1 tálba vízet felforralni hozzáönteni konyhagéppel kemény tészta készítése hagyni kell langyosra hűlni majd előmelegített sűtő 180 C 30 percig sütni sütőpapíron
-----
Egyszerű kutyakeksz
Zabpelyhet valamilyen levessel (kockából) összekeverni 8sűrűnek kell lennie) utánna reszelt almát vagy sárgarépát beletenni kis golyókat formálni 180C száritani amíg ropogós lesz
------
Sajtos kutyakeksz
100 g reszelt sajt
150 g vaj
200 g liszt
1 összenyomott fokhagyma
2 tojás sárgája
pici só
Hozzávalókat összegyúrni tetszés szerinti vastagságú rudakat formálni sűtőpapíron 190 fokon előmelegített sűtöben 20 percig sütni
----
2 tepsihez:
1 kg liszt,
2 csésze kukoricadara,
2 tojás,
2 csésze tej, vagy víz,
1,5 csésze zsiradék. ( zsír, olaj, oliva, darált szalonna, vagy töpörtyű, reszelt sajt, ....)
Összegyúrni, formázni, 160 fokon inkább szárítani mint sütni.45-60 perc alatt megbarnúl és kész
----
Kutyakekszek sajátkezűleg
1. Villámgyors és olcsó
Kb. 50 db-hoz:
750 ml teljes kiőrlésű liszt
75 ml puha vaj vagy margarin
125 ml tejpor
¼ teáskanál fokhagymapor
175 ml szobahőmérsékletű víz
1 db tojás.
A hozzávalókat összegyúrjuk, formákat szúrunk, zsiradékkal enyhén kikent sütőlapra tesszük, és kb. 50 percig sütjük 16 fokon.
Miután kihűlt, dobozba tesszük. Sokáig eláll
2. Öreg vagy fogproblémás kutyáknak
Kb. 50 db-hoz
2 húsleveskocka
250 ml forrásban levő víz
500 ml teljes kiőrlésű liszt
125 ml kukorica dara
375 ml tejpor
250 ml instant zabpehely (le kell darálni a zabpelyhet)
125 ml növényi olaj
2 db tojás
A leveskockából és a vízből elkészítjük a levest. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A hozzávalókat összegyúrjuk, és 6-12 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Kiszúrjuk a formákat, és közepes fokozaton sütjük 5 percig mikrohullámú sütőben. Megfordítjuk, és a másik felét is kb. 2-5 percig sütjük. Műanyagedényben, hűtőben tároljuk.
3. Sajtos-fokhagymás
Kb. 50 db-hoz
50 ml víz
2 db tojás
500 ml búzaliszt
325 ml Cheddar sajt reszelve
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
125 ml növényi olaj
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, kb. 6 mm vastagra. Kiszúrjuk a formákat, és kb. 15 percig sütjük 200 fokon. Szobahőmérsékleten, dobozban tárolható.
4. Snack
Kb. 40 db-hoz
1 db zöldségleves kocka
175 ml forrásban levő víz
1 db tojás
3 evőkanál olaj
250 ml búzaliszt
250 ml teljeskiőrlésű búzaliszt
75 ml Bulgur
75 ml búzacsíra
75 ml búzakorpa
50 ml tejpor
1 teáskanál fokhagymapor
másfél teáskanál szárított élesztő
Kockából és vízből levest készítünk, szobahőmérsékletűre hűtjük. Nagyon alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat (az eredeti recept szerint kenyérsütőgéppel, de ha nincs, megy az kézzel is). Dagasztás után lisztezett deszkán 6 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat, és enyhén zsiradékozott sütőlapra tesszük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 30 percig meleg helyen pihentetjük. Ezután kb. 30 percig sütjük 160 fokon. Kihűlés után dobozban, szobahőmérsékleten tároljuk.
5. Fogtisztító keksz
Kb. 70 db-hoz
175 ml tejpor
125 ml kukoricadara
50 ml bulgur
550 ml teljeskiőrlésű búzalisz
1 tyúkhúsleves kocka
375 ml forrásban levő víz
250 ml instant-zabpehely
1 db felvert tojás
A száraz hozzávalókat összekeverjük, kivéve a zabpehely. Egy nagy keverőtálba beletesszük a leveskockát, leöntjük a forró vízzel, és feloldjuk benne. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és kb 5 percig állni hagyjuk. Majd belekeverjük a felvert tojást is.
Összegyúrjuk az egészet, kétfele vesszük, hogy könnyebben dolgozzunk, és mindkét részt 5-5 percig lisztezett deszkán átgyúrjuk. A tésztát 6-12 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat, és kb. 50 percig sütjük 160 fokon. 50 perc után kikapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk benne kihűlni a kekszet (legjobb, ha egész éjszaka ott marad). Zárt dobozban, szobahőmérsékleten tároljuk.
6. Bolhaűző-keksz
Kb. 100 db-hoz
2 db marhaleves-kocka
425 ml forró víz
375 ml búzaliszt
375 ml teljeskiőrlésű búzaliszt
250 ml rozsliszt
250 ml instant-zabpehely
250 ml kukoricadara
50 ml sörélesztő pehely
2 evőkanál fokhagymapor
125 ml olaj
1 db felvert tojás
Levest megcsináljuk a kockából és a vízből, szobahőmérsékletűre hűtjük. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást, a levest, és mindegyik után összekeverjük, amíg jól össze nem áll.
Ketté vesszük, és 3-4 percig gyúrjuk. 6-12 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat, és sütőpapírral fedett lapon megsütjük kb. másfél óra alatt, 150 fokon. Kihűlés után zárt dobozban tároljuk, szobahőmérsékleten.
7. Marhahúsos
Kb. 80 db-hoz
500 g sovány darált marhahús
2 db tojás
750 ml búzaliszt
250 ml instant-zabpehely
250 ml víz
A marhahúst és a tojást jól összekeverjük, és félretesszük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat is, majd beleadagoljuk a húsos részt is, és jól beledolgozzuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. Ha összeállt a tészta, lisztezett deszkán még kb. 2-4 percig gyúrjuk. 6-12 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat, és enyhén zsírozott (vajazott) lapon egy órán keresztül sütjük, 180 fokon.
8. Mickey magos keksze
Kb. 120 db-hoz
1 csomag száraz élesztő
1 csipet cukor
50 ml langyos víz
2 db tyúkhúsleves kocka
125 ml tejpor
550 ml forró víz
1 db felvert tojás
50 ml méz
50 ml olaj
500 ml búzaliszt
1 l teljeskiőrlésű búzaliszt
250 ml búzacsíra
250 ml kukorica dara
500 ml bulgur
Az élesztőt a cukorral és a langyos vízzel összekeverjük. A leveskockákat és a tejport egy kisebb edényben leöntjük a forró vízzel, kihűtjük és hozzáadjuk a felvert tojást, a mézet és az olajat. A száraz összetevőket külön összekeverjük. A leveskockás keverékhez hozzáadjuk az élesztőset, és jól összekeverjük, majd hozzágyúrjuk a lisztes keveréket is. Ha jól összeállt, 4-5 percig még lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 12 mm vastagra nyújtjuk. Kiszúrjuk a formákat, és konyharuha alatt kb. 20 percig pihentetjük. 180 fokon 20 percig sütjük, megforgatjuk őket, és még 25 percig sütjük.
9. Bello arany sajt-álma
Kb. 60 db-hoz
750 ml teljeskiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál fokhagymapor
125 ml olaj
250 ml reszelt sajt
1 db tojás
250 ml tej
Az egészet összegyúrjuk, és kb. 12 mm-esre nyújtjuk. 200 fokon 25 percig sütjük.
10. Raudi úti élelme
Kb. 40 db-hoz
500 ml teljeskiőrlésű búzaliszt
125 ml búzaliszt
50 ml kukoricadara
125 ml napraforgó mag
3 tojás
2 evőkanál vaj vagy margarin
50 ml melasz (vagy más édesítőszer)
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojást felverjük a tejjel (ebből a keverékből egy evőkanállal félreteszünk). Összegyúrjuk az egészet, amíg össze nem áll, majd még 2-3 percig átdolgozzuk lisztezett deszkán. 6-12 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat. Sütőpapíron sütjük 180 fokon 30 percig. Közben a kekszek tetejét átkenjük a maradék tojás-tej keverékkel. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
11. Waldi puhakeksze
Kb. 140 db-hoz
1 cs. Száraz élesztő
1 csipet cukor
50 ml langyos víz
2 db tyúkhúsleves kocka
1 l forró víz
875 ml liszt
375 ml teljeskiőrlésű liszt
375 ml rozsliszt
250 ml kukoricadara
125 ml tejpor
A tetejére:
1 tojás
2 evőkanál tej
A szárazélesztőből, cukorból, langyos vízből elkészítjük a kovászt. A leveskockát feloldjuk a forró vízben, és kihűtjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős-mixet. Jól összegyúrjuk az egészet, ha összeállt, lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk.
6-12 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat, sütőpapírra helyezzük, és átkenjük őket a tojás-tej keverékkel. 25 percig sütjük, 150 fokon, majd megfordítjuk a kekszeket, és a másik oldalát is sütjük 25 percig. Hűtőben tároljuk.
12. Aromafalatkák
Kb. 50 db-hoz
625 ml teljeskiőrlésű liszt
125 ml tejpor
1 evőkanál barna cukor
2 teáskanál fokhagymapor
50 ml vaj vagy margarin
1 tojás
155 ml hideg víz
Először összekeverjük a lisztet, tejport, cukrot, és a fokhagymaport, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint. Ha jól összegyúrtuk, hozzáadjuk a tojást és a hideg vizet. Lisztezett deszkán újból átdolgozzuk. 6-12 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat. Sütőpapíron sütjük, 180 fokon, 30percig.
13. Szivárvány-falatkák
Kb. 55 darabhoz
250ml borsó és répa konzerv, lecsepegtetve
625 ml teljeskiőrlésű liszt
125 ml tejpor
1 teáskanál fokhagymapor
6 evőkanál olaj
1 db felvert tojás
125 ml hideg víz
Pürésítjük a borsót és a répát. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a pürét, az olajat, a tojást és a vizet. Összegyúrjuk. Ha összeállt, lisztezett deszkán még kb. 2 percig gyúrjuk. 6-12 mm-esre nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat. Sütőpapíron sütjük, 180 fokon, 15 percig, majd megfordítjuk, és még 25 percig sütjük.
14. Fido zsírszegény keksze
Kb. 50 db-hoz
500 ml teljeskiőrlésű liszt
125 ml liszt
50 ml kukoricadara
50 ml instant-zabpehely
másfél teáskanál fokhagymapor
2 evőkanál olaj
2 tojásfehérje
50 ml melasz
50 ml zsírszegény tej
2 evőkanál hideg víz
A száraz és a nedves összetevőket külön-külön összekeverjük, majd vegyítjük őket. Jól átdolgozzuk az edényben, majd még egyszer átgyúrjuk a lisztezett deszkán is. 12 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszúrjuk a formákat, majd sütőpapíron megsütjük (30 perc, 180 fok). A sütési idő végeztével kikapcsoljuk a sütőt, és még egy órán keresztül bent hagyjuk a kekszet.
15. Vegetáriánus finomság
Kb. 95 db-hoz
250 ml instant-zabpehely
50 ml puha vaj vagy margarin
375 ml forró víz
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma átnyomva
125 ml tejpor
1 db felvert tojás
250 ml kukoricadara
250 ml búzacsíra
625 ml teljeskiőrlésű liszt
125 ml rozsliszt
Átkenni a tetejét: 2 evőkanál tej
A zabpelyhet, a puha zsiradékot, és a forró vizet összeöntjük és állni hagyjuk 5 percig.
Ezután fokozatosan összegyúrjuk az összes hozzávalót, legvégül a zabpelyhes keveréket is beledolgozzuk.
Lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, 12 mm vastagra nyújtjuk, majd sütőpapíron 1 órán keresztül sütjük, 150 fokos sütőben. Hagyjuk kihűlni a sütőben.
16. MacDuff ünnepnapi mogyoróvajas falatkája
Kb. 55 db-hoz
375 ml teljeskiőrlésű liszt
125 ml liszt
1 evőkanál sütőpor
250 ml mogyoróvaj (mogyoró darabok nélküli!)
175 ml tej
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A mogyoróvajat kikeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. 6-12 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat, és sütőpapírra helyezzük. 15 percig sütjük, 200 fokon.
17. Vasárnapi snack
Kb. 140 db-hoz
1 csomag száraz élesztő
1 csipet cukor
50 ml langyos víz
2 marhahúsleves kocka
500 ml forró víz
50 ml tej
95 ml méz
1 felvert tojás
50 ml olaj
625 ml liszt
750 ml teljeskiőrlésű liszt
250 ml kukoricadara
250 ml búzakorpa
500 ml bulgur
175 ml búzacsíra
175 ml instant-zabpehely
175 ml Cheddar-sajt, reszelve
A tetejére:
Fél marhahúsleves kocka
egy csipet fokhagymapor
50 ml forró víz
1 evőkanál olaj
Megcsináljuk a kovászt az élesztőből, a cukorból és a langyos vízből. A leveskockát feloldjuk a forró vízben, és kihűtjük. Hozzáadjuk a tejet, a mézet, a felvert tojást, és az olajat. Jól összekeverjük.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat is.
Az élesztős keveréket hozzáöntjük a leveseshez, majd elkezdjük összegyúrni az egészet. Ha összeállt a tészta, lisztes deszkán újra átgyúrjuk (célszerű 3 fele osztani, a könnyebb és alaposabb összedolgozás miatt). 12 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a formákat, majd enyhén zsírozott (vajazott) sütőlapra tesszük. Letakarjuk, és kb. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Amíg pihen, elkészítjük a tetejére való masszát, amivel átkenjük majd, amikor letelt a sütési idő (és így hagyjuk kihűlni a sütőben).
A keksz mindkét oldalát 20-25 percig sütjük, 180 fokon. _________________ A westie nem kutya, a westie az westie!
Tamda Dee
KASE
Future Hope kennel |
|
Vissza az elejére |
|
![]() |
|
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban |
|