Elküldve: 2005 Márc. 13. Vasárnap 15:13 Hozzászólás témája:
új ebrendelet
Sziasztok!Tudnátok tanácsot adni?VIII.kerületi kutyás vagyok,az új rendelettel nehéz helyzetbe hoztak minket:gyakorlatilag mindenért büntetik a kutyásokat.Nem engedhetjük el a kutyákat,csak a nemlétező kutyafuttatókon.Még azért is súlyos összegekre büntetnek,ha túl hosszú a póráz.Sintérekkel és elkobzással fenyegetik a kutyásokat.Szerintetek mit lehetne tenni?Sajnos el nem tudunk költözni. _________________ ancsapancsa
Sziasztok,üdvözlök mindenkit új tagként.Nagyon jó,hogy ennyi önzetlen,kutyaszerető ember van.Bár mindenki ilyen lenne,nem lenne vidéken az a sok,láncon sínylődő szerencsétlen.Sokszor szóvátettem"gazdiknak",mire azt a választ kaptam,hogy az összes nagyapjuk-dédapjuk így tartotta az állatot,ha azoknak jó volt,jó nekik is.Ha a kutya "bekattan",majd lelövi a vadász,és ők hoznak új kutyát,aki majd 8 hetes korától láncon lesz,hogy korán megszokja.A kutya vidéken úgyis fogyóeszköz.
Az én 13 éves bullterrierem soha nem juthat ilyen sorsra,amíg én élek.A másik kutyám 1 éve halt meg rákban,15 évesen.
Avidéki kutyákért nem tehetnénk valamit?
Na ezt jól elintéztem....pedig csak egy kicsit akartam futni Zulival. Nagyon védett, amikor ott fetrengtem jajgatva és segített ő is sírni. De megnyugtattam, hogy nincsen semmi baj. Most itthon vagyok,mert annyira sírtam, hogy vasárnap estig hazaengedtek, majd hétfőn műtenek. Teljes külső és belső kimozdult bokatörés. Attila bocs, hogy téged tiszteltelek meg a frász rád való hozásával.
Na ezt jól elintéztem....pedig csak egy kicsit akartam futni Zulival. Nagyon védett, amikor ott fetrengtem jajgatva és segített ő is sírni. De megnyugtattam, hogy nincsen semmi baj. Most itthon vagyok,mert annyira sírtam, hogy vasárnap estig hazaengedtek, majd hétfőn műtenek. Teljes külső és belső kimozdult bokatörés. Attila bocs, hogy téged tiszteltelek meg a frász rád való hozásával.
Szia Tündi!
Te aztán olyan helyes kutyikat találsz, Lejla és Karcsika is tündéri. De szerintem egymásnak adják le a drótot, hogy merre kell letelepedniük, úgyis nemsokára mész értük. Karcsikát kb 3 hete operálták, lehet, hogy megtaláljuk a gazdiját. Karcsi borzasztóan szomorú, beraktuk két kis félős barátja mellé ( T + É ).
Gyógyulgassál, de gyorsan, mert várnak a kutyik nagy izgalommal ( meg mi is )!!!!
Sok-sok pihenést és sok-sok gyógy ! _________________ www.minimenhely.hu
Na ezt jól elintéztem....pedig csak egy kicsit akartam futni Zulival. Nagyon védett, amikor ott fetrengtem jajgatva és segített ő is sírni. De megnyugtattam, hogy nincsen semmi baj. Most itthon vagyok,mert annyira sírtam, hogy vasárnap estig hazaengedtek, majd hétfőn műtenek. Teljes külső és belső kimozdult bokatörés. Attila bocs, hogy téged tiszteltelek meg a frász rád való hozásával. _________________ tüNdi
Láttam, hogy Csipesz gazdit talált és nagyon örülök. Ha nem lenne kutyám én is szivesen lettem volna a gazdija. Azért gondoltam besegítek neki és kitettem a plakátját pár helyre annak idején, amikor még gazdit keresett. Remélem jó gazdát talált magának és ha az én segítségemmel, akkor még az is lehet, hogy összefutok vele 1x hazafelé menet
Pár hete voltam nála látogatóban, jól van, gazdi dolgozószobájában ágyon szunyókált párnán, amikor odaértünk
Kedves, emberszerető kutyus, amikor gazdi hazaért, a nyakába ugrott. De velünk is kedves volt. Sőt, állítólag az idegenekkel (pl. postás) is nagyon kedves.
Kutyákkal még mindig picit domináns állítólag, de semmi gond vele.
Feljelentés nélkül csak az értelmes beszéd segíthet. Már ha erre alkalmas a szomszéd.
en írta:
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy hova/kihez lehet fordulni ha az ember kornyezeteben tud olyan -szerencsetlen- kutyust, akit a ""kedves"" "gazdaja" nem megfeleloen "gondoz".
Konkretan lattam ahogy az "ember" a "pofatlan, szemet" kutyat megrugja bakanccsal, mert volt pofaja kiszaladni a nyitott kapun az utcara egy masik kutyahoz..
A lenyeg az lenne, hogy hol lehet barmit tenni ugy hogy foganatja is legyen esetleg es ne kelljen az embernek nevvel "feljelentenie" a szomszedjat...
kosz elore is
NEM, nem alkalmas.
Ha a foldon fekvo, hunyaszkodo goldi-t futasbol oldalba rugja, az szerinted mire alkalmas?
es amennyire tudom: TANAR. bar nem az ertelmisegi fajta, nyilvan.
kiabrandito...
Mindenesetre ha feljelentes van csak, akkor csak a buntetesi tetelek jatszanak, azok meg csak maradando karosodas eseten lepnek eletbe amennyire tudom.
Na most "kissebb" hurzsolasok, zuzodasok esetleg verzesek akkor nem szamitanak igaz? ergo lehet varni meg szerencsesebb esetben kimul az allat? :-s ha atmegy az ember lerendezni meg meg ot csukjan le a vegen..
Feljelentés nélkül csak az értelmes beszéd segíthet. Már ha erre alkalmas a szomszéd.
en írta:
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy hova/kihez lehet fordulni ha az ember kornyezeteben tud olyan -szerencsetlen- kutyust, akit a ""kedves"" "gazdaja" nem megfeleloen "gondoz".
Konkretan lattam ahogy az "ember" a "pofatlan, szemet" kutyat megrugja bakanccsal, mert volt pofaja kiszaladni a nyitott kapun az utcara egy masik kutyahoz..
A lenyeg az lenne, hogy hol lehet barmit tenni ugy hogy foganatja is legyen esetleg es ne kelljen az embernek nevvel "feljelentenie" a szomszedjat...
:hello2:
A Galérián Bonifácnál még az szerepel, hogy Gazdira talált.
Itt úgy olvastam, hogy mégsem, mert okosodik. Szerintem érdemes lenne ezt levenni onnan.
Készíthetsz új témákat ebben a fórumban Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Szavazhatsz ebben a fórumban