Pet.Site.Hu - Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól
Pet.Site.Hu
Kutyás Fórum és Galéria - Minden ami Kedvenceinkről szól

Segitség!Segitség! 

RegisztrációRegisztráció BelépésBelépés  GalériaGaléria KeresésKeresés Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned

Pontos idő: 2018 Jan. 20. Szombat 4:13
Időzóna: (GMT +1 óra)
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » West Highland White Terrier
Ugrás:  
Főzőcske, de okosan !
Moderátorok:  Adri & Spiky, Mooney, T.J.
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 38 oldal [950 H.sz.] Téma megjelölése olvasatlanként :: Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Ugrás az oldalra::  1, 2, 3, ..., 36, 37, 38 Következő
Szerző Üzenet
Solymi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 36
Csatlakozott: 2009.11.20., 8:58
Hozzászólások: 218

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 10. Vasárnap 18:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Kriszta-Fügi írta:
Solymi írta:
zsera írta:
Rexona írta:
zsera írta:
Solymi írta:
Flódni fotó:



húhaa! nagyon guszta! Mosoly de az az 5 óra kicsit megijeszt! azért küldesz egy receptet? ha nagyon ráérek megpróbálkoznék vele! puszitküld

5 óra egy sütire! Gondolj bele, ha nem sikerül! Én biztos felrobbannék.
Persze azért csak próbáld ki. Énis szoktam sütni, csak rövidebb ideig tart az elkészítés. szakács Mosoly


ne is mondd, biztos megőrülnék én is! Nagyon Boldog


Sziasztok!

Nagyon macerás süti, és nekem sem lett tökéletes. Amit én választottam receptet az óriási mennyiség, de mivel a karácsonyi nagy családnak sütöttem kellett a mennyiség. Nagyon laktató, akármilyen finom is, senki sem bír egy szeletnél többet megenni. Azért olyan hosszú az elkészítési idő, mert minden réteget át kell főzni. Mákot, diót, az almával lehet a legtöbbet elvacakolni, és a szilva lekvár. Rengeteg mosogatni való...keverő tálak, lábasok stb..
Persze utánna a tészta nyújtások és rétegenkénti össze pakolás...
Én még egyszer szeretnék csinálni, de tuti arra a napra szabit veszek ki.
nagy vigyor nagy vigyor nagy vigyor
Nagyon elrontani azért nem lehet, mert nagyon finom a sok-sok benne lévő töltelék. Wink

Recept:
Flódni
A flódni gyönyörűség a szájnak, és öröm a szemnek! Egyszerűen nem lehet abbahagyni! Amikor az első falatot a szájához emeli az ember, rögtön elfelejti a munkát, amivel az elkészítése járt.
Pedig el kell mondani, hogy flódnit sütni macerás, és időigényes. Stahl Judit írja a legújabb szakácskönyvében, hogy egyszer volt hajlandó ezt megtenni, majd úgy tette az asztalra a süteményt, hogy közölte, úgy egyék, ez az utolsó flódnija! Ki is találta a flódni rétest, amiben a töltelék megvan, de egy nagyon gyors változata az eredetinek.
Azért én mindenkinek ajánlom, hogy egy évben egyszer szánja rá magát a feladatra, garantáltan nem fogja megbánni, és a család is hálás lesz! Vigyázat, a flódni addictiv! Mosoly
Idén annyit változattam az eddigieken, hogy gyümölcskenyér formában sütöttem a süteményt. A megadott mennyiség 3 gyümölcskenyérnyi süteményre elegendő, vagyis hatalmas mennyiség. Akinek nem húsz emberre kell sütnie, az harmadolja a hozzávalókat, mert egy „normális” szelet flódni, megfelel egy komplett vacsorának.
Tészta:
1,5 kg liszt
70 dkg vaj vagy margarin
30 dkg porcukor
6 tojás sárgája
2 tojás
3,5 dl kóser fehér bor
1 kk só
Robotgéppel gyorsan összegyúrom, és folpackba csomagolva 24 órát pihentetem a hűtőben.
Almatöltelék:
3 kiló alma meghámozva, vékony szeletekre vágva
3 ek. méz
3 ek. cukor
2 ek fahéj
15 szem szegfűszeg (teatojásba téve)
5 dl fehér kóser bor (persze akinek fontos a kóser)
zsemlemorzsa (3-4 ek, amennyi a felesleges folyadékot felszívja)
Az almát a mézzel, cukorral, borral, fehéjjal, szegfűszeggel megpárolom. Nem szabad túl főzni! Szűrőbe teszem, és teljesen lecsepegtetem. Ezután keverem bele a zsemlemorzsát. Felfogom a lecsepegő bort, és azt használom a dióhoz.
Diótöltelék:
70 dkg dió
30 dkg cukor
10 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé
3 dl bor (ha nem elég az almából maradt, akkor borral pótolni kell)
A diód durvára darálom, majd a többi hozzávalóval felfőzöm. Érdemes az édességét ellenőrizni, mert van akinek nem elég édes így, és még tesz bele cukrot.
Máktöltelék:
70 dkg mák darálva
2 narancs héja belereszelve
0,5 l baracklekvár
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
2 dl bor
Felfőzöm, és elkeverem benne a lekvárt.
Szilvalekvár:
5 dl házi szilvalekvár
20 dkg aszaltszilva felaprítva (az eredeti receptben nincs aszalt szilva, de mióta kipróbáltuk így, azóta mindig teszünk bele, nagyon finom lesz tőle.
Minden tölteléknek teljesen hidegnek kell lennie!
Az őzgerinc formákat sütőpapírral kibélelem. A tésztát először három részre osztom, majd a harmadokat még ötödölöm. Akkora lapokat nyújtok belőle, mint az őzgerinc forma. A forma aljába fektetek egy lapot. Megkenem a diós töltelékkel. Erre megint tészta kerül, majd a mák töltelék. Újra tészta, majd alma töltelék, ismét tészta, amit megkenek a szilvalekvárral. Végül befedem az utolsó tésztával, amit megkenek tojássárgájával, és megszurkálok villával.
150 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütöm a középső rácson. Ha tepsiben készítem, akkor olyan 3 óra alatt sül meg. Tűpróbát végzek, ha már nem ragad rá semmi, és a teteje is szép piros, akkor van kész.



Aztaaaaaaa.......nagyon komoly dolog ez!!!! nagy vigyor puszitküld gratula


Köszönöm szépen szakács puszitküld
Viszont még tegnap is rádicsértek a sütire, hogy nagyon finom volt karácsonykor. Szemforgató Wink Tehát ajánlom annak, aki egy nem mindennapi sütit szeretne sütni, egyszer érdemes kipróbálni. Nagyon Boldog
_________________
Renáta & Prézli
www.prezliwestie.blog.hu
Vissza az elejére
Solymi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Kriszta-Fügi
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 35
Csatlakozott: 2008.12.01., 12:31
Hozzászólások: 594

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 10. Vasárnap 15:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Solymi írta:
zsera írta:
Rexona írta:
zsera írta:
Solymi írta:
Flódni fotó:



húhaa! nagyon guszta! Mosoly de az az 5 óra kicsit megijeszt! azért küldesz egy receptet? ha nagyon ráérek megpróbálkoznék vele! puszitküld

5 óra egy sütire! Gondolj bele, ha nem sikerül! Én biztos felrobbannék.
Persze azért csak próbáld ki. Énis szoktam sütni, csak rövidebb ideig tart az elkészítés. szakács Mosoly


ne is mondd, biztos megőrülnék én is! Nagyon Boldog


Sziasztok!

Nagyon macerás süti, és nekem sem lett tökéletes. Amit én választottam receptet az óriási mennyiség, de mivel a karácsonyi nagy családnak sütöttem kellett a mennyiség. Nagyon laktató, akármilyen finom is, senki sem bír egy szeletnél többet megenni. Azért olyan hosszú az elkészítési idő, mert minden réteget át kell főzni. Mákot, diót, az almával lehet a legtöbbet elvacakolni, és a szilva lekvár. Rengeteg mosogatni való...keverő tálak, lábasok stb..
Persze utánna a tészta nyújtások és rétegenkénti össze pakolás...
Én még egyszer szeretnék csinálni, de tuti arra a napra szabit veszek ki.
nagy vigyor nagy vigyor nagy vigyor
Nagyon elrontani azért nem lehet, mert nagyon finom a sok-sok benne lévő töltelék. Wink

Recept:
Flódni
A flódni gyönyörűség a szájnak, és öröm a szemnek! Egyszerűen nem lehet abbahagyni! Amikor az első falatot a szájához emeli az ember, rögtön elfelejti a munkát, amivel az elkészítése járt.
Pedig el kell mondani, hogy flódnit sütni macerás, és időigényes. Stahl Judit írja a legújabb szakácskönyvében, hogy egyszer volt hajlandó ezt megtenni, majd úgy tette az asztalra a süteményt, hogy közölte, úgy egyék, ez az utolsó flódnija! Ki is találta a flódni rétest, amiben a töltelék megvan, de egy nagyon gyors változata az eredetinek.
Azért én mindenkinek ajánlom, hogy egy évben egyszer szánja rá magát a feladatra, garantáltan nem fogja megbánni, és a család is hálás lesz! Vigyázat, a flódni addictiv! Mosoly
Idén annyit változattam az eddigieken, hogy gyümölcskenyér formában sütöttem a süteményt. A megadott mennyiség 3 gyümölcskenyérnyi süteményre elegendő, vagyis hatalmas mennyiség. Akinek nem húsz emberre kell sütnie, az harmadolja a hozzávalókat, mert egy „normális” szelet flódni, megfelel egy komplett vacsorának.
Tészta:
1,5 kg liszt
70 dkg vaj vagy margarin
30 dkg porcukor
6 tojás sárgája
2 tojás
3,5 dl kóser fehér bor
1 kk só
Robotgéppel gyorsan összegyúrom, és folpackba csomagolva 24 órát pihentetem a hűtőben.
Almatöltelék:
3 kiló alma meghámozva, vékony szeletekre vágva
3 ek. méz
3 ek. cukor
2 ek fahéj
15 szem szegfűszeg (teatojásba téve)
5 dl fehér kóser bor (persze akinek fontos a kóser)
zsemlemorzsa (3-4 ek, amennyi a felesleges folyadékot felszívja)
Az almát a mézzel, cukorral, borral, fehéjjal, szegfűszeggel megpárolom. Nem szabad túl főzni! Szűrőbe teszem, és teljesen lecsepegtetem. Ezután keverem bele a zsemlemorzsát. Felfogom a lecsepegő bort, és azt használom a dióhoz.
Diótöltelék:
70 dkg dió
30 dkg cukor
10 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé
3 dl bor (ha nem elég az almából maradt, akkor borral pótolni kell)
A diód durvára darálom, majd a többi hozzávalóval felfőzöm. Érdemes az édességét ellenőrizni, mert van akinek nem elég édes így, és még tesz bele cukrot.
Máktöltelék:
70 dkg mák darálva
2 narancs héja belereszelve
0,5 l baracklekvár
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
2 dl bor
Felfőzöm, és elkeverem benne a lekvárt.
Szilvalekvár:
5 dl házi szilvalekvár
20 dkg aszaltszilva felaprítva (az eredeti receptben nincs aszalt szilva, de mióta kipróbáltuk így, azóta mindig teszünk bele, nagyon finom lesz tőle.
Minden tölteléknek teljesen hidegnek kell lennie!
Az őzgerinc formákat sütőpapírral kibélelem. A tésztát először három részre osztom, majd a harmadokat még ötödölöm. Akkora lapokat nyújtok belőle, mint az őzgerinc forma. A forma aljába fektetek egy lapot. Megkenem a diós töltelékkel. Erre megint tészta kerül, majd a mák töltelék. Újra tészta, majd alma töltelék, ismét tészta, amit megkenek a szilvalekvárral. Végül befedem az utolsó tésztával, amit megkenek tojássárgájával, és megszurkálok villával.
150 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütöm a középső rácson. Ha tepsiben készítem, akkor olyan 3 óra alatt sül meg. Tűpróbát végzek, ha már nem ragad rá semmi, és a teteje is szép piros, akkor van kész.



Aztaaaaaaa.......nagyon komoly dolog ez!!!! nagy vigyor puszitküld gratula
_________________
Kriszta,Robi, Lili furgekutya , Fügi futokutyus
Vissza az elejére
Kriszta-Fügi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Rexona
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 33
Csatlakozott: 2006.05.15., 12:13
Hozzászólások: 485

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 9. Szombat 19:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Solymi írta:
zsera írta:
Rexona írta:
zsera írta:
Solymi írta:
Flódni fotó:



húhaa! nagyon guszta! Mosoly de az az 5 óra kicsit megijeszt! azért küldesz egy receptet? ha nagyon ráérek megpróbálkoznék vele! puszitküld

5 óra egy sütire! Gondolj bele, ha nem sikerül! Én biztos felrobbannék.
Persze azért csak próbáld ki. Énis szoktam sütni, csak rövidebb ideig tart az elkészítés. szakács Mosoly


ne is mondd, biztos megőrülnék én is! Nagyon Boldog


Sziasztok!

Nagyon macerás süti, és nekem sem lett tökéletes. Amit én választottam receptet az óriási mennyiség, de mivel a karácsonyi nagy családnak sütöttem kellett a mennyiség. Nagyon laktató, akármilyen finom is, senki sem bír egy szeletnél többet megenni. Azért olyan hosszú az elkészítési idő, mert minden réteget át kell főzni. Mákot, diót, az almával lehet a legtöbbet elvacakolni, és a szilva lekvár. Rengeteg mosogatni való...keverő tálak, lábasok stb..
Persze utánna a tészta nyújtások és rétegenkénti össze pakolás...
Én még egyszer szeretnék csinálni, de tuti arra a napra szabit veszek ki.
nagy vigyor nagy vigyor nagy vigyor
Nagyon elrontani azért nem lehet, mert nagyon finom a sok-sok benne lévő töltelék. Wink

Recept:
Flódni
A flódni gyönyörűség a szájnak, és öröm a szemnek! Egyszerűen nem lehet abbahagyni! Amikor az első falatot a szájához emeli az ember, rögtön elfelejti a munkát, amivel az elkészítése járt.
Pedig el kell mondani, hogy flódnit sütni macerás, és időigényes. Stahl Judit írja a legújabb szakácskönyvében, hogy egyszer volt hajlandó ezt megtenni, majd úgy tette az asztalra a süteményt, hogy közölte, úgy egyék, ez az utolsó flódnija! Ki is találta a flódni rétest, amiben a töltelék megvan, de egy nagyon gyors változata az eredetinek.
Azért én mindenkinek ajánlom, hogy egy évben egyszer szánja rá magát a feladatra, garantáltan nem fogja megbánni, és a család is hálás lesz! Vigyázat, a flódni addictiv! Mosoly
Idén annyit változattam az eddigieken, hogy gyümölcskenyér formában sütöttem a süteményt. A megadott mennyiség 3 gyümölcskenyérnyi süteményre elegendő, vagyis hatalmas mennyiség. Akinek nem húsz emberre kell sütnie, az harmadolja a hozzávalókat, mert egy „normális” szelet flódni, megfelel egy komplett vacsorának.
Tészta:
1,5 kg liszt
70 dkg vaj vagy margarin
30 dkg porcukor
6 tojás sárgája
2 tojás
3,5 dl kóser fehér bor
1 kk só
Robotgéppel gyorsan összegyúrom, és folpackba csomagolva 24 órát pihentetem a hűtőben.
Almatöltelék:
3 kiló alma meghámozva, vékony szeletekre vágva
3 ek. méz
3 ek. cukor
2 ek fahéj
15 szem szegfűszeg (teatojásba téve)
5 dl fehér kóser bor (persze akinek fontos a kóser)
zsemlemorzsa (3-4 ek, amennyi a felesleges folyadékot felszívja)
Az almát a mézzel, cukorral, borral, fehéjjal, szegfűszeggel megpárolom. Nem szabad túl főzni! Szűrőbe teszem, és teljesen lecsepegtetem. Ezután keverem bele a zsemlemorzsát. Felfogom a lecsepegő bort, és azt használom a dióhoz.
Diótöltelék:
70 dkg dió
30 dkg cukor
10 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé
3 dl bor (ha nem elég az almából maradt, akkor borral pótolni kell)
A diód durvára darálom, majd a többi hozzávalóval felfőzöm. Érdemes az édességét ellenőrizni, mert van akinek nem elég édes így, és még tesz bele cukrot.
Máktöltelék:
70 dkg mák darálva
2 narancs héja belereszelve
0,5 l baracklekvár
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
2 dl bor
Felfőzöm, és elkeverem benne a lekvárt.
Szilvalekvár:
5 dl házi szilvalekvár
20 dkg aszaltszilva felaprítva (az eredeti receptben nincs aszalt szilva, de mióta kipróbáltuk így, azóta mindig teszünk bele, nagyon finom lesz tőle.
Minden tölteléknek teljesen hidegnek kell lennie!
Az őzgerinc formákat sütőpapírral kibélelem. A tésztát először három részre osztom, majd a harmadokat még ötödölöm. Akkora lapokat nyújtok belőle, mint az őzgerinc forma. A forma aljába fektetek egy lapot. Megkenem a diós töltelékkel. Erre megint tészta kerül, majd a mák töltelék. Újra tészta, majd alma töltelék, ismét tészta, amit megkenek a szilvalekvárral. Végül befedem az utolsó tésztával, amit megkenek tojássárgájával, és megszurkálok villával.
150 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütöm a középső rácson. Ha tepsiben készítem, akkor olyan 3 óra alatt sül meg. Tűpróbát végzek, ha már nem ragad rá semmi, és a teteje is szép piros, akkor van kész.

Hú...
Döbbent
_________________
"Egy jó kutyának halála után, a legjobb helye a gazdája szívében van."
Ignác, a kis hős. Szomorú
Vissza az elejére
Rexona jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Solymi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 36
Csatlakozott: 2009.11.20., 8:58
Hozzászólások: 218

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 9. Szombat 18:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

zsera írta:
Solymi írta:
zsera írta:
Rexona írta:
zsera írta:
Solymi írta:
Flódni fotó:



húhaa! nagyon guszta! Mosoly de az az 5 óra kicsit megijeszt! azért küldesz egy receptet? ha nagyon ráérek megpróbálkoznék vele! puszitküld

5 óra egy sütire! Gondolj bele, ha nem sikerül! Én biztos felrobbannék.
Persze azért csak próbáld ki. Énis szoktam sütni, csak rövidebb ideig tart az elkészítés. szakács Mosoly


ne is mondd, biztos megőrülnék én is! Nagyon Boldog


Sziasztok!

Nagyon macerás süti, és nekem sem lett tökéletes. Amit én választottam receptet az óriási mennyiség, de mivel a karácsonyi nagy családnak sütöttem kellett a mennyiség. Nagyon laktató, akármilyen finom is, senki sem bír egy szeletnél többet megenni. Azért olyan hosszú az elkészítési idő, mert minden réteget át kell főzni. Mákot, diót, az almával lehet a legtöbbet elvacakolni, és a szilva lekvár. Rengeteg mosogatni való...keverő tálak, lábasok stb..
Persze utánna a tészta nyújtások és rétegenkénti össze pakolás...
Én még egyszer szeretnék csinálni, de tuti arra a napra szabit veszek ki.
nagy vigyor nagy vigyor nagy vigyor
Nagyon elrontani azért nem lehet, mert nagyon finom a sok-sok benne lévő töltelék. Wink

Recept:
Flódni
A flódni gyönyörűség a szájnak, és öröm a szemnek! Egyszerűen nem lehet abbahagyni! Amikor az első falatot a szájához emeli az ember, rögtön elfelejti a munkát, amivel az elkészítése járt.
Pedig el kell mondani, hogy flódnit sütni macerás, és időigényes. Stahl Judit írja a legújabb szakácskönyvében, hogy egyszer volt hajlandó ezt megtenni, majd úgy tette az asztalra a süteményt, hogy közölte, úgy egyék, ez az utolsó flódnija! Ki is találta a flódni rétest, amiben a töltelék megvan, de egy nagyon gyors változata az eredetinek.
Azért én mindenkinek ajánlom, hogy egy évben egyszer szánja rá magát a feladatra, garantáltan nem fogja megbánni, és a család is hálás lesz! Vigyázat, a flódni addictiv! Mosoly
Idén annyit változattam az eddigieken, hogy gyümölcskenyér formában sütöttem a süteményt. A megadott mennyiség 3 gyümölcskenyérnyi süteményre elegendő, vagyis hatalmas mennyiség. Akinek nem húsz emberre kell sütnie, az harmadolja a hozzávalókat, mert egy „normális” szelet flódni, megfelel egy komplett vacsorának.
Tészta:
1,5 kg liszt
70 dkg vaj vagy margarin
30 dkg porcukor
6 tojás sárgája
2 tojás
3,5 dl kóser fehér bor
1 kk só
Robotgéppel gyorsan összegyúrom, és folpackba csomagolva 24 órát pihentetem a hűtőben.
Almatöltelék:
3 kiló alma meghámozva, vékony szeletekre vágva
3 ek. méz
3 ek. cukor
2 ek fahéj
15 szem szegfűszeg (teatojásba téve)
5 dl fehér kóser bor (persze akinek fontos a kóser)
zsemlemorzsa (3-4 ek, amennyi a felesleges folyadékot felszívja)
Az almát a mézzel, cukorral, borral, fehéjjal, szegfűszeggel megpárolom. Nem szabad túl főzni! Szűrőbe teszem, és teljesen lecsepegtetem. Ezután keverem bele a zsemlemorzsát. Felfogom a lecsepegő bort, és azt használom a dióhoz.
Diótöltelék:
70 dkg dió
30 dkg cukor
10 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé
3 dl bor (ha nem elég az almából maradt, akkor borral pótolni kell)
A diód durvára darálom, majd a többi hozzávalóval felfőzöm. Érdemes az édességét ellenőrizni, mert van akinek nem elég édes így, és még tesz bele cukrot.
Máktöltelék:
70 dkg mák darálva
2 narancs héja belereszelve
0,5 l baracklekvár
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
2 dl bor
Felfőzöm, és elkeverem benne a lekvárt.
Szilvalekvár:
5 dl házi szilvalekvár
20 dkg aszaltszilva felaprítva (az eredeti receptben nincs aszalt szilva, de mióta kipróbáltuk így, azóta mindig teszünk bele, nagyon finom lesz tőle.
Minden tölteléknek teljesen hidegnek kell lennie!
Az őzgerinc formákat sütőpapírral kibélelem. A tésztát először három részre osztom, majd a harmadokat még ötödölöm. Akkora lapokat nyújtok belőle, mint az őzgerinc forma. A forma aljába fektetek egy lapot. Megkenem a diós töltelékkel. Erre megint tészta kerül, majd a mák töltelék. Újra tészta, majd alma töltelék, ismét tészta, amit megkenek a szilvalekvárral. Végül befedem az utolsó tésztával, amit megkenek tojássárgájával, és megszurkálok villával.
150 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütöm a középső rácson. Ha tepsiben készítem, akkor olyan 3 óra alatt sül meg. Tűpróbát végzek, ha már nem ragad rá semmi, és a teteje is szép piros, akkor van kész.


Aztamindenit! Döbbent ez aztán a hosszú recepet!
Köszönjük! Mosoly


Így legalább már elhiszitek, hogy miért is 5 óra össze rakni. nagy vigyor nagy vigyor nagy vigyor
Úgy, hogy elötte nap csináltam meg a tésztát. Nagyon Boldog Lehet, hogy kissebb mennyiségnél kicsit rövidebb az idő, de túl sokkal nem hiszem.
Bár aki rutinosabb a sütésben, lehet nem vacakol annyit, mint én.
Nagyon szívesen! Nagyon Boldog
_________________
Renáta & Prézli
www.prezliwestie.blog.hu
Vissza az elejére
Solymi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsera
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 34
Csatlakozott: 2008.08.14., 11:15
Hozzászólások: 650

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 9. Szombat 18:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Solymi írta:
zsera írta:
Rexona írta:
zsera írta:
Solymi írta:
Flódni fotó:



húhaa! nagyon guszta! Mosoly de az az 5 óra kicsit megijeszt! azért küldesz egy receptet? ha nagyon ráérek megpróbálkoznék vele! puszitküld

5 óra egy sütire! Gondolj bele, ha nem sikerül! Én biztos felrobbannék.
Persze azért csak próbáld ki. Énis szoktam sütni, csak rövidebb ideig tart az elkészítés. szakács Mosoly


ne is mondd, biztos megőrülnék én is! Nagyon Boldog


Sziasztok!

Nagyon macerás süti, és nekem sem lett tökéletes. Amit én választottam receptet az óriási mennyiség, de mivel a karácsonyi nagy családnak sütöttem kellett a mennyiség. Nagyon laktató, akármilyen finom is, senki sem bír egy szeletnél többet megenni. Azért olyan hosszú az elkészítési idő, mert minden réteget át kell főzni. Mákot, diót, az almával lehet a legtöbbet elvacakolni, és a szilva lekvár. Rengeteg mosogatni való...keverő tálak, lábasok stb..
Persze utánna a tészta nyújtások és rétegenkénti össze pakolás...
Én még egyszer szeretnék csinálni, de tuti arra a napra szabit veszek ki.
nagy vigyor nagy vigyor nagy vigyor
Nagyon elrontani azért nem lehet, mert nagyon finom a sok-sok benne lévő töltelék. Wink

Recept:
Flódni
A flódni gyönyörűség a szájnak, és öröm a szemnek! Egyszerűen nem lehet abbahagyni! Amikor az első falatot a szájához emeli az ember, rögtön elfelejti a munkát, amivel az elkészítése járt.
Pedig el kell mondani, hogy flódnit sütni macerás, és időigényes. Stahl Judit írja a legújabb szakácskönyvében, hogy egyszer volt hajlandó ezt megtenni, majd úgy tette az asztalra a süteményt, hogy közölte, úgy egyék, ez az utolsó flódnija! Ki is találta a flódni rétest, amiben a töltelék megvan, de egy nagyon gyors változata az eredetinek.
Azért én mindenkinek ajánlom, hogy egy évben egyszer szánja rá magát a feladatra, garantáltan nem fogja megbánni, és a család is hálás lesz! Vigyázat, a flódni addictiv! Mosoly
Idén annyit változattam az eddigieken, hogy gyümölcskenyér formában sütöttem a süteményt. A megadott mennyiség 3 gyümölcskenyérnyi süteményre elegendő, vagyis hatalmas mennyiség. Akinek nem húsz emberre kell sütnie, az harmadolja a hozzávalókat, mert egy „normális” szelet flódni, megfelel egy komplett vacsorának.
Tészta:
1,5 kg liszt
70 dkg vaj vagy margarin
30 dkg porcukor
6 tojás sárgája
2 tojás
3,5 dl kóser fehér bor
1 kk só
Robotgéppel gyorsan összegyúrom, és folpackba csomagolva 24 órát pihentetem a hűtőben.
Almatöltelék:
3 kiló alma meghámozva, vékony szeletekre vágva
3 ek. méz
3 ek. cukor
2 ek fahéj
15 szem szegfűszeg (teatojásba téve)
5 dl fehér kóser bor (persze akinek fontos a kóser)
zsemlemorzsa (3-4 ek, amennyi a felesleges folyadékot felszívja)
Az almát a mézzel, cukorral, borral, fehéjjal, szegfűszeggel megpárolom. Nem szabad túl főzni! Szűrőbe teszem, és teljesen lecsepegtetem. Ezután keverem bele a zsemlemorzsát. Felfogom a lecsepegő bort, és azt használom a dióhoz.
Diótöltelék:
70 dkg dió
30 dkg cukor
10 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé
3 dl bor (ha nem elég az almából maradt, akkor borral pótolni kell)
A diód durvára darálom, majd a többi hozzávalóval felfőzöm. Érdemes az édességét ellenőrizni, mert van akinek nem elég édes így, és még tesz bele cukrot.
Máktöltelék:
70 dkg mák darálva
2 narancs héja belereszelve
0,5 l baracklekvár
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
2 dl bor
Felfőzöm, és elkeverem benne a lekvárt.
Szilvalekvár:
5 dl házi szilvalekvár
20 dkg aszaltszilva felaprítva (az eredeti receptben nincs aszalt szilva, de mióta kipróbáltuk így, azóta mindig teszünk bele, nagyon finom lesz tőle.
Minden tölteléknek teljesen hidegnek kell lennie!
Az őzgerinc formákat sütőpapírral kibélelem. A tésztát először három részre osztom, majd a harmadokat még ötödölöm. Akkora lapokat nyújtok belőle, mint az őzgerinc forma. A forma aljába fektetek egy lapot. Megkenem a diós töltelékkel. Erre megint tészta kerül, majd a mák töltelék. Újra tészta, majd alma töltelék, ismét tészta, amit megkenek a szilvalekvárral. Végül befedem az utolsó tésztával, amit megkenek tojássárgájával, és megszurkálok villával.
150 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütöm a középső rácson. Ha tepsiben készítem, akkor olyan 3 óra alatt sül meg. Tűpróbát végzek, ha már nem ragad rá semmi, és a teteje is szép piros, akkor van kész.


Aztamindenit! Döbbent ez aztán a hosszú recepet!
Köszönjük! Mosoly
_________________
Zsera, Marci futokutyus és Macibébi

www.marcopolo.blog.hu
www.tapfutar.hu
Vissza az elejére
zsera jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Solymi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 36
Csatlakozott: 2009.11.20., 8:58
Hozzászólások: 218

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 9. Szombat 17:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

zsera írta:
Rexona írta:
zsera írta:
Solymi írta:
Flódni fotó:



húhaa! nagyon guszta! Mosoly de az az 5 óra kicsit megijeszt! azért küldesz egy receptet? ha nagyon ráérek megpróbálkoznék vele! puszitküld

5 óra egy sütire! Gondolj bele, ha nem sikerül! Én biztos felrobbannék.
Persze azért csak próbáld ki. Énis szoktam sütni, csak rövidebb ideig tart az elkészítés. szakács Mosoly


ne is mondd, biztos megőrülnék én is! Nagyon Boldog


Sziasztok!

Nagyon macerás süti, és nekem sem lett tökéletes. Amit én választottam receptet az óriási mennyiség, de mivel a karácsonyi nagy családnak sütöttem kellett a mennyiség. Nagyon laktató, akármilyen finom is, senki sem bír egy szeletnél többet megenni. Azért olyan hosszú az elkészítési idő, mert minden réteget át kell főzni. Mákot, diót, az almával lehet a legtöbbet elvacakolni, és a szilva lekvár. Rengeteg mosogatni való...keverő tálak, lábasok stb..
Persze utánna a tészta nyújtások és rétegenkénti össze pakolás...
Én még egyszer szeretnék csinálni, de tuti arra a napra szabit veszek ki.
nagy vigyor nagy vigyor nagy vigyor
Nagyon elrontani azért nem lehet, mert nagyon finom a sok-sok benne lévő töltelék. Wink

Recept:
Flódni
A flódni gyönyörűség a szájnak, és öröm a szemnek! Egyszerűen nem lehet abbahagyni! Amikor az első falatot a szájához emeli az ember, rögtön elfelejti a munkát, amivel az elkészítése járt.
Pedig el kell mondani, hogy flódnit sütni macerás, és időigényes. Stahl Judit írja a legújabb szakácskönyvében, hogy egyszer volt hajlandó ezt megtenni, majd úgy tette az asztalra a süteményt, hogy közölte, úgy egyék, ez az utolsó flódnija! Ki is találta a flódni rétest, amiben a töltelék megvan, de egy nagyon gyors változata az eredetinek.
Azért én mindenkinek ajánlom, hogy egy évben egyszer szánja rá magát a feladatra, garantáltan nem fogja megbánni, és a család is hálás lesz! Vigyázat, a flódni addictiv! Mosoly
Idén annyit változattam az eddigieken, hogy gyümölcskenyér formában sütöttem a süteményt. A megadott mennyiség 3 gyümölcskenyérnyi süteményre elegendő, vagyis hatalmas mennyiség. Akinek nem húsz emberre kell sütnie, az harmadolja a hozzávalókat, mert egy „normális” szelet flódni, megfelel egy komplett vacsorának.
Tészta:
1,5 kg liszt
70 dkg vaj vagy margarin
30 dkg porcukor
6 tojás sárgája
2 tojás
3,5 dl kóser fehér bor
1 kk só
Robotgéppel gyorsan összegyúrom, és folpackba csomagolva 24 órát pihentetem a hűtőben.
Almatöltelék:
3 kiló alma meghámozva, vékony szeletekre vágva
3 ek. méz
3 ek. cukor
2 ek fahéj
15 szem szegfűszeg (teatojásba téve)
5 dl fehér kóser bor (persze akinek fontos a kóser)
zsemlemorzsa (3-4 ek, amennyi a felesleges folyadékot felszívja)
Az almát a mézzel, cukorral, borral, fehéjjal, szegfűszeggel megpárolom. Nem szabad túl főzni! Szűrőbe teszem, és teljesen lecsepegtetem. Ezután keverem bele a zsemlemorzsát. Felfogom a lecsepegő bort, és azt használom a dióhoz.
Diótöltelék:
70 dkg dió
30 dkg cukor
10 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé
3 dl bor (ha nem elég az almából maradt, akkor borral pótolni kell)
A diód durvára darálom, majd a többi hozzávalóval felfőzöm. Érdemes az édességét ellenőrizni, mert van akinek nem elég édes így, és még tesz bele cukrot.
Máktöltelék:
70 dkg mák darálva
2 narancs héja belereszelve
0,5 l baracklekvár
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
2 dl bor
Felfőzöm, és elkeverem benne a lekvárt.
Szilvalekvár:
5 dl házi szilvalekvár
20 dkg aszaltszilva felaprítva (az eredeti receptben nincs aszalt szilva, de mióta kipróbáltuk így, azóta mindig teszünk bele, nagyon finom lesz tőle.
Minden tölteléknek teljesen hidegnek kell lennie!
Az őzgerinc formákat sütőpapírral kibélelem. A tésztát először három részre osztom, majd a harmadokat még ötödölöm. Akkora lapokat nyújtok belőle, mint az őzgerinc forma. A forma aljába fektetek egy lapot. Megkenem a diós töltelékkel. Erre megint tészta kerül, majd a mák töltelék. Újra tészta, majd alma töltelék, ismét tészta, amit megkenek a szilvalekvárral. Végül befedem az utolsó tésztával, amit megkenek tojássárgájával, és megszurkálok villával.
150 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütöm a középső rácson. Ha tepsiben készítem, akkor olyan 3 óra alatt sül meg. Tűpróbát végzek, ha már nem ragad rá semmi, és a teteje is szép piros, akkor van kész.
_________________
Renáta & Prézli
www.prezliwestie.blog.hu
Vissza az elejére
Solymi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsera
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 34
Csatlakozott: 2008.08.14., 11:15
Hozzászólások: 650

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 9. Szombat 14:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Rexona írta:
zsera írta:
Solymi írta:
Flódni fotó:



húhaa! nagyon guszta! Mosoly de az az 5 óra kicsit megijeszt! azért küldesz egy receptet? ha nagyon ráérek megpróbálkoznék vele! puszitküld

5 óra egy sütire! Gondolj bele, ha nem sikerül! Én biztos felrobbannék.
Persze azért csak próbáld ki. Énis szoktam sütni, csak rövidebb ideig tart az elkészítés. szakács Mosoly


ne is mondd, biztos megőrülnék én is! Nagyon Boldog
_________________
Zsera, Marci futokutyus és Macibébi

www.marcopolo.blog.hu
www.tapfutar.hu
Vissza az elejére
zsera jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Rexona
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 33
Csatlakozott: 2006.05.15., 12:13
Hozzászólások: 485

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 9. Szombat 11:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

zsera írta:
Solymi írta:
Flódni fotó:



húhaa! nagyon guszta! Mosoly de az az 5 óra kicsit megijeszt! azért küldesz egy receptet? ha nagyon ráérek megpróbálkoznék vele! puszitküld

5 óra egy sütire! Gondolj bele, ha nem sikerül! Én biztos felrobbannék.
Persze azért csak próbáld ki. Énis szoktam sütni, csak rövidebb ideig tart az elkészítés. szakács Mosoly
_________________
"Egy jó kutyának halála után, a legjobb helye a gazdája szívében van."
Ignác, a kis hős. Szomorú
Vissza az elejére
Rexona jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
zsera
veterán
veterán

Neme: Neme:Nő Kor: 34
Csatlakozott: 2008.08.14., 11:15
Hozzászólások: 650

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 9. Szombat 11:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Solymi írta:
Flódni fotó:



húhaa! nagyon guszta! Mosoly de az az 5 óra kicsit megijeszt! azért küldesz egy receptet? ha nagyon ráérek megpróbálkoznék vele! puszitküld
_________________
Zsera, Marci futokutyus és Macibébi

www.marcopolo.blog.hu
www.tapfutar.hu
Vissza az elejére
zsera jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Solymi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 36
Csatlakozott: 2009.11.20., 8:58
Hozzászólások: 218

HozzászólásElküldve: 2010 Jan. 1. Péntek 19:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Flódni fotó:


_________________
Renáta & Prézli
www.prezliwestie.blog.hu
Vissza az elejére
Solymi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Solymi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 36
Csatlakozott: 2009.11.20., 8:58
Hozzászólások: 218

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 24. Csütörtök 23:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Jelentem mindenkinek, megcsináltam a flódnit, elösször életembe és az is biztos, hogy utoljára. Kb. 5 óra hossza volt össze rakni, úgy hogy a tészta már készen volt, mert 24 órát pihennie kellett a hűtőbe.
Rengeteg a mosogatni való, a 4 féle cuccos után. Fotóval és több infóval jelentkezem hamarosan. Remélhetőleg megérte... Nagyon Boldog Nagyon Boldog
_________________
Renáta & Prézli
www.prezliwestie.blog.hu
Vissza az elejére
Solymi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kittY.
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő Kor: 24
Csatlakozott: 2007.08.18., 20:32
Hozzászólások: 1449

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 19. Szombat 13:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

lotifut írta:
kittY. írta:
lotifut írta:
kittY. írta:
Solymi írta:
lotifut írta:
T.J. írta:
lotifut írta:
Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?


Ha megmondod mi a fene az a flódni, akkor nekem van lol


taps taps Még mindig ölelés2 -lak! Embarassed

Flódni: többrétegű süti. A rétegek (nem pontos sorrendben): dió, mák; alma, szilvalekvár.


Húú ez a süti jól hangzik... Valakiiiiiiii légyszi írja meg a jó flódni receptet! Én is kiváncsi vagyok rá. Nagyon Boldog Nagyon Boldog Nagyon Boldog
Ha valaki privit küld, kérem küldje el nekem is. Köszönöm Wink


Neten találtam:
1.http://www.mindmegette.hu/flodni.recept
2.http://www.tutireceptek.hu/flodni


Én pedig amerikai süti recepteket várok!!! Valaki esetleg? nagy vigyor
Kami, ha erre jársz akkor esetleg....bevezethetnél az amerikai konyha rejtelmeibe! pirul nagy vigyor


Nagyon köszönöm! puszitküld
A helyzet az, hogy én is találtam pár receptet, de ott bizonytalanodtam el, hogy - mivel hosszú a sütési idő a rétegek miatt - van amelyik recept a tésztákat elősüti.... hát ezért gondoltam, hogy kérdezek. Egy biztos: megcsinálom! A fotót majd mellékelem. Nagyon Boldog
Az amerikai süti pl.: muffin? Ehhez egy egész word dokumentumnyi receptem van. Ha adsz egy email címet, átküldöm. Van közte édes is, és sós is. Van bevált gofri receptem is.

Ja! A flódni és a Florentin szelet az idén kiváltja a bájglit. A Folrentin szeletet már csináltam párszor. Mennyei!!!!


Ja bocsi, én ehhez nem értek, sőt nem is hallottam még erről a sütiről. Mosoly Igen, muffinokat már sütöttem sokszor, most valami karácsonyibbra gondolok Mosoly Gondoltam a brownie-re, találtam a neten sok fajta receptet meg még amerikai krémest is. Azért még nézelődöm a neten. Az biztos, hogy lesz választék bőven! Nagyon Boldog Viszont azért megnézném a Te muffin receptjeidet is, meg a gofrisat is, ide ha elküldenéd: kittyna@vipmail.hu megköszönném!
puszitküld


Átküldtem!
A tárgyban "Muffinok" van.
A gofri recept után ások egy kicsit.


Igen, megkaptam!
Köszönöm szépen!
puszitküld
_________________


Kitty & Wendy
Vissza az elejére
kittY. jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Mooney
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő Kor: 36
Csatlakozott: 2004.04.06., 22:13
Hozzászólások: 3209

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 16. Szerda 9:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Ez egy jópofa oldal: http://www.sutigyar.hu/kikapcsolodas/adventi_naptar Nagyon Boldog
_________________
Mooney - Forti

„ amíg még nem szerettél egy állatot, lelked egy része mélyen alszik” - Anatole France
Vissza az elejére
Mooney jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
lotifut
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő Kor: 54
Csatlakozott: 2005.09.25., 8:41
Hozzászólások: 1218

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 13. Vasárnap 17:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

kittY. írta:
lotifut írta:
kittY. írta:
Solymi írta:
lotifut írta:
T.J. írta:
lotifut írta:
Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?


Ha megmondod mi a fene az a flódni, akkor nekem van lol


taps taps Még mindig ölelés2 -lak! Embarassed

Flódni: többrétegű süti. A rétegek (nem pontos sorrendben): dió, mák; alma, szilvalekvár.


Húú ez a süti jól hangzik... Valakiiiiiiii légyszi írja meg a jó flódni receptet! Én is kiváncsi vagyok rá. Nagyon Boldog Nagyon Boldog Nagyon Boldog
Ha valaki privit küld, kérem küldje el nekem is. Köszönöm Wink


Neten találtam:
1.http://www.mindmegette.hu/flodni.recept
2.http://www.tutireceptek.hu/flodni


Én pedig amerikai süti recepteket várok!!! Valaki esetleg? nagy vigyor
Kami, ha erre jársz akkor esetleg....bevezethetnél az amerikai konyha rejtelmeibe! pirul nagy vigyor


Nagyon köszönöm! puszitküld
A helyzet az, hogy én is találtam pár receptet, de ott bizonytalanodtam el, hogy - mivel hosszú a sütési idő a rétegek miatt - van amelyik recept a tésztákat elősüti.... hát ezért gondoltam, hogy kérdezek. Egy biztos: megcsinálom! A fotót majd mellékelem. Nagyon Boldog
Az amerikai süti pl.: muffin? Ehhez egy egész word dokumentumnyi receptem van. Ha adsz egy email címet, átküldöm. Van közte édes is, és sós is. Van bevált gofri receptem is.

Ja! A flódni és a Florentin szelet az idén kiváltja a bájglit. A Folrentin szeletet már csináltam párszor. Mennyei!!!!


Ja bocsi, én ehhez nem értek, sőt nem is hallottam még erről a sütiről. Mosoly Igen, muffinokat már sütöttem sokszor, most valami karácsonyibbra gondolok Mosoly Gondoltam a brownie-re, találtam a neten sok fajta receptet meg még amerikai krémest is. Azért még nézelődöm a neten. Az biztos, hogy lesz választék bőven! Nagyon Boldog Viszont azért megnézném a Te muffin receptjeidet is, meg a gofrisat is, ide ha elküldenéd: kittyna@vipmail.hu megköszönném!
puszitküld


Átküldtem!
A tárgyban "Muffinok" van.
A gofri recept után ások egy kicsit.
_________________
Lotifut - Panni
Lehet kutya nélkül élni, de ...
Vissza az elejére
lotifut jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kittY.
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő Kor: 24
Csatlakozott: 2007.08.18., 20:32
Hozzászólások: 1449

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 13. Vasárnap 16:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

lotifut írta:
kittY. írta:
Solymi írta:
lotifut írta:
T.J. írta:
lotifut írta:
Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?


Ha megmondod mi a fene az a flódni, akkor nekem van lol


taps taps Még mindig ölelés2 -lak! Embarassed

Flódni: többrétegű süti. A rétegek (nem pontos sorrendben): dió, mák; alma, szilvalekvár.


Húú ez a süti jól hangzik... Valakiiiiiiii légyszi írja meg a jó flódni receptet! Én is kiváncsi vagyok rá. Nagyon Boldog Nagyon Boldog Nagyon Boldog
Ha valaki privit küld, kérem küldje el nekem is. Köszönöm Wink


Neten találtam:
1.http://www.mindmegette.hu/flodni.recept
2.http://www.tutireceptek.hu/flodni


Én pedig amerikai süti recepteket várok!!! Valaki esetleg? nagy vigyor
Kami, ha erre jársz akkor esetleg....bevezethetnél az amerikai konyha rejtelmeibe! pirul nagy vigyor


Nagyon köszönöm! puszitküld
A helyzet az, hogy én is találtam pár receptet, de ott bizonytalanodtam el, hogy - mivel hosszú a sütési idő a rétegek miatt - van amelyik recept a tésztákat elősüti.... hát ezért gondoltam, hogy kérdezek. Egy biztos: megcsinálom! A fotót majd mellékelem. Nagyon Boldog
Az amerikai süti pl.: muffin? Ehhez egy egész word dokumentumnyi receptem van. Ha adsz egy email címet, átküldöm. Van közte édes is, és sós is. Van bevált gofri receptem is.

Ja! A flódni és a Florentin szelet az idén kiváltja a bájglit. A Folrentin szeletet már csináltam párszor. Mennyei!!!!


Ja bocsi, én ehhez nem értek, sőt nem is hallottam még erről a sütiről. Mosoly Igen, muffinokat már sütöttem sokszor, most valami karácsonyibbra gondolok Mosoly Gondoltam a brownie-re, találtam a neten sok fajta receptet meg még amerikai krémest is. Azért még nézelődöm a neten. Az biztos, hogy lesz választék bőven! Nagyon Boldog Viszont azért megnézném a Te muffin receptjeidet is, meg a gofrisat is, ide ha elküldenéd: kittyna@vipmail.hu megköszönném!
puszitküld
_________________


Kitty & Wendy
Vissza az elejére
kittY. jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
lotifut
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő Kor: 54
Csatlakozott: 2005.09.25., 8:41
Hozzászólások: 1218

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 13. Vasárnap 14:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

kittY. írta:
Solymi írta:
lotifut írta:
T.J. írta:
lotifut írta:
Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?


Ha megmondod mi a fene az a flódni, akkor nekem van lol


taps taps Még mindig ölelés2 -lak! Embarassed

Flódni: többrétegű süti. A rétegek (nem pontos sorrendben): dió, mák; alma, szilvalekvár.


Húú ez a süti jól hangzik... Valakiiiiiiii légyszi írja meg a jó flódni receptet! Én is kiváncsi vagyok rá. Nagyon Boldog Nagyon Boldog Nagyon Boldog
Ha valaki privit küld, kérem küldje el nekem is. Köszönöm Wink


Neten találtam:
1.http://www.mindmegette.hu/flodni.recept
2.http://www.tutireceptek.hu/flodni


Én pedig amerikai süti recepteket várok!!! Valaki esetleg? nagy vigyor
Kami, ha erre jársz akkor esetleg....bevezethetnél az amerikai konyha rejtelmeibe! pirul nagy vigyor

Nagyon köszönöm! puszitküld
A helyzet az, hogy én is találtam pár receptet, de ott bizonytalanodtam el, hogy - mivel hosszú a sütési idő a rétegek miatt - van amelyik recept a tésztákat elősüti.... hát ezért gondoltam, hogy kérdezek. Egy biztos: megcsinálom! A fotót majd mellékelem. Nagyon Boldog
Az amerikai süti pl.: muffin? Ehhez egy egész word dokumentumnyi receptem van. Ha adsz egy email címet, átküldöm. Van közte édes is, és sós is. Van bevált gofri receptem is.

Ja! A flódni és a Florentin szelet az idén kiváltja a bájglit. A Folrentin szeletet már csináltam párszor. Mennyei!!!!
_________________
Lotifut - Panni
Lehet kutya nélkül élni, de ...
Vissza az elejére
lotifut jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Solymi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 36
Csatlakozott: 2009.11.20., 8:58
Hozzászólások: 218

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 13. Vasárnap 14:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

kittY. írta:
Solymi írta:
lotifut írta:
T.J. írta:
lotifut írta:
Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?


Ha megmondod mi a fene az a flódni, akkor nekem van lol


taps taps Még mindig ölelés2 -lak! Embarassed

Flódni: többrétegű süti. A rétegek (nem pontos sorrendben): dió, mák; alma, szilvalekvár.


Húú ez a süti jól hangzik... Valakiiiiiiii légyszi írja meg a jó flódni receptet! Én is kiváncsi vagyok rá. Nagyon Boldog Nagyon Boldog Nagyon Boldog
Ha valaki privit küld, kérem küldje el nekem is. Köszönöm Wink


Neten találtam:
1.http://www.mindmegette.hu/flodni.recept
2.http://www.tutireceptek.hu/flodni


Én pedig amerikai süti recepteket várok!!! Valaki esetleg? nagy vigyor
Kami, ha erre jársz akkor esetleg....bevezethetnél az amerikai konyha rejtelmeibe! pirul nagy vigyor


Köszönjük szépen! puszitküld puszitküld puszitküld
Én ezt karácsonyra megcsinálom Wink Wink Igyekszem lefényképezni... nem v agyok egy konyha tündér, pláne sütés terén, de ennyi finomsággal nem lehet rossz. Nagyon Boldog
_________________
Renáta & Prézli
www.prezliwestie.blog.hu
Vissza az elejére
Solymi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kittY.
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő Kor: 24
Csatlakozott: 2007.08.18., 20:32
Hozzászólások: 1449

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 13. Vasárnap 12:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Solymi írta:
lotifut írta:
T.J. írta:
lotifut írta:
Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?


Ha megmondod mi a fene az a flódni, akkor nekem van lol


taps taps Még mindig ölelés2 -lak! Embarassed

Flódni: többrétegű süti. A rétegek (nem pontos sorrendben): dió, mák; alma, szilvalekvár.


Húú ez a süti jól hangzik... Valakiiiiiiii légyszi írja meg a jó flódni receptet! Én is kiváncsi vagyok rá. Nagyon Boldog Nagyon Boldog Nagyon Boldog
Ha valaki privit küld, kérem küldje el nekem is. Köszönöm Wink


Neten találtam:
1.http://www.mindmegette.hu/flodni.recept
2.http://www.tutireceptek.hu/flodni


Én pedig amerikai süti recepteket várok!!! Valaki esetleg? nagy vigyor
Kami, ha erre jársz akkor esetleg....bevezethetnél az amerikai konyha rejtelmeibe! pirul nagy vigyor
_________________


Kitty & Wendy
Vissza az elejére
kittY. jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
T.J.
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Férfi Kor: 56
Csatlakozott: 2005.02.04., 22:26
Hozzászólások: 11582

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 12. Szombat 23:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

lotifut írta:

taps taps Még mindig ölelés2 -lak! Embarassed

Embarassed Még mindig nős vagyok Razz lol
_________________
Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Vissza az elejére
T.J. jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Solymi
nagykutya
nagykutya

Neme: Neme:Nő Kor: 36
Csatlakozott: 2009.11.20., 8:58
Hozzászólások: 218

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 12. Szombat 21:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

lotifut írta:
T.J. írta:
lotifut írta:
Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?


Ha megmondod mi a fene az a flódni, akkor nekem van lol


taps taps Még mindig ölelés2 -lak! Embarassed

Flódni: többrétegű süti. A rétegek (nem pontos sorrendben): dió, mák; alma, szilvalekvár.


Húú ez a süti jól hangzik... Valakiiiiiiii légyszi írja meg a jó flódni receptet! Én is kiváncsi vagyok rá. Nagyon Boldog Nagyon Boldog Nagyon Boldog
Ha valaki privit küld, kérem küldje el nekem is. Köszönöm Wink
Vissza az elejére
Solymi jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
lotifut
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő Kor: 54
Csatlakozott: 2005.09.25., 8:41
Hozzászólások: 1218

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 12. Szombat 20:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

T.J. írta:
lotifut írta:
Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?


Ha megmondod mi a fene az a flódni, akkor nekem van lol


taps taps Még mindig ölelés2 -lak! Embarassed

Flódni: többrétegű süti. A rétegek (nem pontos sorrendben): dió, mák; alma, szilvalekvár.
_________________
Lotifut - Panni
Lehet kutya nélkül élni, de ...
Vissza az elejére
lotifut jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
lotifut
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő Kor: 54
Csatlakozott: 2005.09.25., 8:41
Hozzászólások: 1218

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 12. Szombat 20:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

T.J. írta:
lotifut írta:
Manapság miből készül az adventi koszorú? Szemforgató Mosoly


Fórumtagokból lol

lol lol lol lol
_________________
Lotifut - Panni
Lehet kutya nélkül élni, de ...
Vissza az elejére
lotifut jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
T.J.
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Férfi Kor: 56
Csatlakozott: 2005.02.04., 22:26
Hozzászólások: 11582

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 12. Szombat 9:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

lotifut írta:
Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?


Ha megmondod mi a fene az a flódni, akkor nekem van lol
_________________
Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Vissza az elejére
T.J. jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
T.J.
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Férfi Kor: 56
Csatlakozott: 2005.02.04., 22:26
Hozzászólások: 11582

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 12. Szombat 9:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

lotifut írta:
Manapság miből készül az adventi koszorú? Szemforgató Mosoly


Fórumtagokból lol
_________________
Papa-szolga (KriszTadamus) és T.J. szállításáról a: gondoskodik.
Vissza az elejére
T.J. jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
lotifut
falkavezér
falkavezér

Neme: Neme:Nő Kor: 54
Csatlakozott: 2005.09.25., 8:41
Hozzászólások: 1218

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 12. Szombat 9:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével E hozzászólás és az utánnakövetkezők megjelölése olvasatlanként

Sziasztok!

Van valakinek egy jól bevált flódni receptje?
Előre is köszönöm!
_________________
Lotifut - Panni
Lehet kutya nélkül élni, de ...
Vissza az elejére
lotifut jelenleg offline Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához 1 / 38 oldal [950 H.sz.] Ugrás az oldalra::  1, 2, 3, ..., 36, 37, 38 Következő
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése
Fórum index » Csevely az egyes fajtákról » West Highland White Terrier
Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban


Technikai és egyéb segítség: admin@site.hu
Értékesítés-információ: sales@site.hu


Copyright © 2005-2014 Site.hu