Neki ismerem a tesóit! És a szüleit is! A tesókból kiindulva egy édes pofa lehet a kislány!
Az én Fannym is édes pofa, de emellett egy égetnivaló rosszcsont. Ő két éves volt januárban, érett hölgy lett a télen, de még komolyodnia kell...
Megkeresem a képet, köszi! Gyűjtöm a fotókat.
Nálam lakik Glor Na Gael Iona.
Részemről még friss írfarkasos vagyok, ő az első és még csak 1,5 éves.
Kép van róla, a Van másik topicban egy kicsit lejjebb. Majd még készítek újakat, csak eddig az idő nem engedte, hogy fényképezkedjünk, de majd ezen a hétvégén! _________________ hemu
Szia Hemu! Most találtam rá erre a fórumra és örömmel látom, hogy van itt egy ír farkasos... (Ez egy dogos topicban kicsit OFF, úgyhogy bocs!). Szóval írtam az ír farkasos topicba egy kicsit, hátha "feléled"!
Helló!
Üdv itt! Szabad kíváncsiskodni, hogy a Te íred melyik kennelből való? Jahh! És hátha újat mondok: az ehavi "a kutya" magazin az ír farkasokkal foglalkozik! _________________ hemu
Szia Hemu! Most találtam rá erre a fórumra és örömmel látom, hogy van itt egy ír farkasos... (Ez egy dogos topicban kicsit OFF, úgyhogy bocs!). Szóval írtam az ír farkasos topicba egy kicsit, hátha "feléled"!
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Részemről magánzóként webfejlesztéssel és karbantartással foglalkozom.
Kicsit off:
Magyartanárként mi a véleményed a helyesírás hanyatlásáról és annak okáról?
a véleményem...
Gondolhatod, hogy milyen érzés fórumozni, szinte fárasztó néhány hsz-t elolvasni és kb. ezt csinálom magamban: ...de ez csak hozzávetőlegesen fejezi ki azt, amit érzek
Hogy mitől van Nehéz ügy és nyílván több összetevős általános iskolai oktatási reform, általánosan tapasztalható igénytelenség, ami az egész országban terjed és virul....huh de sokmindent tudnék még ide offolni, de inkább kutyázzunk, mert az mégis csak értékesebb téma ennél
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Részemről magánzóként webfejlesztéssel és karbantartással foglalkozom.
Kicsit off:
Magyartanárként mi a véleményed a helyesírás hanyatlásáról és annak okáról? _________________ hemu
Ezt most átnézem!
Nehéz dolog összehozni egy ilyen oldalt, de erre nem sajnálnám az energiát. Webszerverem van és szerencsére az oldal megcsinálására sem kell embert keresnem, ez a szakmám. Igazából olyan segítséget kérnék, hogy ha majd elindítom, akkor hogy lehetne egyszerbbé, felhasználóbarátabbá tenni. Esetleg fórummoderálási segítség sem jönne majd rosszul, ha egyszer megy!
Szívesen
Hát ha minden ennyire egyben van, akkor tényleg csak ráfordított idő kérdése az egész oldal létrehozása
Szívesen segítek a tesztelésben, moderálásban, meg ami jön, pölö információk beszerzése, leírások begyűjtése, esetleg ismertetők írása, mert nekem meg ehhez közeli a szakmám magyar tanár
Ha már itt tartunk Te mit is dolgozol, már ha nem titok
Ezt most átnézem!
Nehéz dolog összehozni egy ilyen oldalt, de erre nem sajnálnám az energiát. Webszerverem van és szerencsére az oldal megcsinálására sem kell embert keresnem, ez a szakmám. Igazából olyan segítséget kérnék, hogy ha majd elindítom, akkor hogy lehetne egyszerbbé, felhasználóbarátabbá tenni. Esetleg fórummoderálási segítség sem jönne majd rosszul, ha egyszer megy! _________________ hemu
Egyébként itt van ez az oldal is, látod már napok óta szinte ketten élünk itt aktív közösségi életet, a shar-pei részben sem sokkal többen vagyunk aktívak, úgyhogy komoly munka az embereket összehozni és egy önjáró oldalt csinálni
Itt vagyok bocsi, tegnap kicsit hosszú volt a napom!
Notehát az oldal egy tematikusan, könnyen átláthatóan rendezett oldal lenne, kutyafajtánként külön aloldallal. A főoldalon a "minden" kutyára vonatkozó információk+újdonságok lennének, az aloldalakon az adott fajtára vonatkozó információk.
Leírom, milyen fonkciókat gondoltam, de nem logikai sorrendben, mert az még nincs meg
Az oldalra látogatók regisztrálhatnak különböző minőségben:
Felhasználó, tenyésztő, szakértő, stbstb. Ennek lényege lentebb.
A főoldalon ilyeneket gondoltam:
Hírek, újdonságok, cikkek, eseménynaptár, időnként szakértői chat.
Szakértői chat:
Megpróbálnék felkérni kiképzőket, orvosokat, tenyésztőket - havonta egyet - akik szakértői valamilyen területnek, hogy az oldalon - a felhasználók által feltett - kérdéseket havonta/kéthetente egyszer válaszolják meg.
Netről összeszedett, esetleg tenyésztők által kiegészített fajtaleírások, később esetleg standard leírások.
Megbízható felhasználók leírhatnák tapasztalataikat, javaslataikat egy-egy tápról, táplálékkiegészítőről.
A "sima" felhasználók tudnának fórumozni, galériákat létrehozni és az oldal teljes tartalmát olvasni. Felkerülne még esetleg egy-két cikksorozat a kutyák otthoni neveléséről, mire figyeljünk, mit szabad, mit nem stbstb.
A tenyésztő minőségben regisztráltak ezeken kívül tudnának még a "saját aloldalukon" leírást adni a tenyészetükről, képekkel, szöveggel. Új alom születése esetén "hírdethetnék" azt. A felhasználók - indokolt esetben, tehát személyes látogatás és/vagy kutyavásárlás esetén minősíthetnék a tenyésztőket. Ez névtelenül ugyan, de csak abban az esetben, ha személyes tapasztalaton alapul az osztályzatuk. Ezen kívül a regisztrált tenyésztők között lehetne keresni fajta, földrajzi hely és átlagosztályzat szerint. (Német Dog->Pest megye->3-as fölöttiek pl.).
Regisztrálhatnának menhelyet fenntartó egyesületek is, természetesen saját "gazdira vár" aloldallal,képekkel, galériákkal. Itt arra is gondoltam, hogy azok a "sima" felhasználók, akik örökbe fogadnak egy kutyát, onnantól kibővített joggal rendelkeznének, az örökbe fogadott állat életútját dokumentálhatják blogszerűen. Így lehetne a menhely aloldalán egy "gazdira talált" részleg is.
Kutyaiskolák is regisztrálhatnak, kutyaiskolákra jellemző adataik megadásával: milyen képzés, mikor, milyen oktatókkal, fényképekkel, galériákkal stbstb.
Ezen kívül felkerülhetnének a kutyás boltok, termékkínálatukkal, akciókkal, fényképekkel. Ezeket a boltokat természetesen lehetne földrajzilag keresni.
Ugyanígy gondoltam az állatpatikák,kozmetikák, orvosok felkerülését. Nyitvatartással, ügyeleti idővel esetleg díjjal, fényképekkel stb.
Természetesen az összes felkerülő intézmény földrajzilag kereshető lenne.
Aztán kitaláltam egy olyat is (nem tudom, hogy van-e értelme), hogy kutyaválasztó. Ez egy olyan "varázsló" lenne, ami 5-10 jól átgondolt és megfogalmazott kérdésre választ adva, kidobja, hogy a válaszok alapján milyen kutyát vásároljon az illető. Tudom, hogy a mai kutyások nagy hányada nem praktikum alapján választ magának kutyát, hanem a szimpátia vezeti, de ha csak 3 kutyának lesz ettől jobb sorsa (pl.: panelban lakó lemond a német dogról) már megérte a dolog.
Ez persze bazi nagy meló, de idővel, ha értelmes a tartalom, akkor "önjáróvá" tudna válni, a rendszeres olvasók is írhatnának cikkeket, a tenyésztők sem akarnának kimaradni, ők is vezetnék az alominformáló részeiket, orvosoknak sem hátrány, ha a környékbeliek tisztában vannak az ügyeleti idővel, a kutyatáposokról már nem is beszélve. Hagynék az oldalon némi reklámfelületet, ha nagy a látogatottság, legyen egy kis bevétel is, de nem ebből akarnék megélni.
Egy mondatban összefoglalva egy olyan oldalt szeretnék csinálni, ami kutyához egyáltalán nem értőknek is támpont és a "profik" is megtalálják a nekik való tartalmakat rajta. Mit gondolsz, lenne értelme egy ilyennek? Vagy elkéstem és már működik ilyesmi?
Visszafelé kezdve...nem, szerintem nem működik olyan oldal, ami ennyire összefogná általánosságban az egész kutyás társadalmat, bár mintha az Ebugatta oldala valami hasonlóval próbálkozna, de oda a tévés-klikken kívül nem sok mindenki jár
Az ötlet egyébként remek, a munka pedig szinte beláthatatlan a költségekről nem is beszélve-hiszen gondolom nem egy ingyenes szolgáltatón keresztül gondoltad a megvalósítást...emellett az oldal megalkotása is profi munkát igényel, hiszen sokféle keresés, rengeteg info kerülne a lapra
Az tényleg jó lenne, ha önjáróvá tudna válni, de ahhoz nem kevés marketingre lenne szükség, illetve húzó nevekre, akik vonzzák a többieket
Egyébként milyen stádiumban van a dolog, milyen segítségre van szükséged amiben tudok szívesen segítek
Itt vagyok bocsi, tegnap kicsit hosszú volt a napom!
Notehát az oldal egy tematikusan, könnyen átláthatóan rendezett oldal lenne, kutyafajtánként külön aloldallal. A főoldalon a "minden" kutyára vonatkozó információk+újdonságok lennének, az aloldalakon az adott fajtára vonatkozó információk.
Leírom, milyen fonkciókat gondoltam, de nem logikai sorrendben, mert az még nincs meg
Az oldalra látogatók regisztrálhatnak különböző minőségben:
Felhasználó, tenyésztő, szakértő, stbstb. Ennek lényege lentebb.
A főoldalon ilyeneket gondoltam:
Hírek, újdonságok, cikkek, eseménynaptár, időnként szakértői chat.
Szakértői chat:
Megpróbálnék felkérni kiképzőket, orvosokat, tenyésztőket - havonta egyet - akik szakértői valamilyen területnek, hogy az oldalon - a felhasználók által feltett - kérdéseket havonta/kéthetente egyszer válaszolják meg.
Netről összeszedett, esetleg tenyésztők által kiegészített fajtaleírások, később esetleg standard leírások.
Megbízható felhasználók leírhatnák tapasztalataikat, javaslataikat egy-egy tápról, táplálékkiegészítőről.
A "sima" felhasználók tudnának fórumozni, galériákat létrehozni és az oldal teljes tartalmát olvasni. Felkerülne még esetleg egy-két cikksorozat a kutyák otthoni neveléséről, mire figyeljünk, mit szabad, mit nem stbstb.
A tenyésztő minőségben regisztráltak ezeken kívül tudnának még a "saját aloldalukon" leírást adni a tenyészetükről, képekkel, szöveggel. Új alom születése esetén "hírdethetnék" azt. A felhasználók - indokolt esetben, tehát személyes látogatás és/vagy kutyavásárlás esetén minősíthetnék a tenyésztőket. Ez névtelenül ugyan, de csak abban az esetben, ha személyes tapasztalaton alapul az osztályzatuk. Ezen kívül a regisztrált tenyésztők között lehetne keresni fajta, földrajzi hely és átlagosztályzat szerint. (Német Dog->Pest megye->3-as fölöttiek pl.).
Regisztrálhatnának menhelyet fenntartó egyesületek is, természetesen saját "gazdira vár" aloldallal,képekkel, galériákkal. Itt arra is gondoltam, hogy azok a "sima" felhasználók, akik örökbe fogadnak egy kutyát, onnantól kibővített joggal rendelkeznének, az örökbe fogadott állat életútját dokumentálhatják blogszerűen. Így lehetne a menhely aloldalán egy "gazdira talált" részleg is.
Kutyaiskolák is regisztrálhatnak, kutyaiskolákra jellemző adataik megadásával: milyen képzés, mikor, milyen oktatókkal, fényképekkel, galériákkal stbstb.
Ezen kívül felkerülhetnének a kutyás boltok, termékkínálatukkal, akciókkal, fényképekkel. Ezeket a boltokat természetesen lehetne földrajzilag keresni.
Ugyanígy gondoltam az állatpatikák,kozmetikák, orvosok felkerülését. Nyitvatartással, ügyeleti idővel esetleg díjjal, fényképekkel stb.
Természetesen az összes felkerülő intézmény földrajzilag kereshető lenne.
Aztán kitaláltam egy olyat is (nem tudom, hogy van-e értelme), hogy kutyaválasztó. Ez egy olyan "varázsló" lenne, ami 5-10 jól átgondolt és megfogalmazott kérdésre választ adva, kidobja, hogy a válaszok alapján milyen kutyát vásároljon az illető. Tudom, hogy a mai kutyások nagy hányada nem praktikum alapján választ magának kutyát, hanem a szimpátia vezeti, de ha csak 3 kutyának lesz ettől jobb sorsa (pl.: panelban lakó lemond a német dogról) már megérte a dolog.
Ez persze bazi nagy meló, de idővel, ha értelmes a tartalom, akkor "önjáróvá" tudna válni, a rendszeres olvasók is írhatnának cikkeket, a tenyésztők sem akarnának kimaradni, ők is vezetnék az alominformáló részeiket, orvosoknak sem hátrány, ha a környékbeliek tisztában vannak az ügyeleti idővel, a kutyatáposokról már nem is beszélve. Hagynék az oldalon némi reklámfelületet, ha nagy a látogatottság, legyen egy kis bevétel is, de nem ebből akarnék megélni.
Egy mondatban összefoglalva egy olyan oldalt szeretnék csinálni, ami kutyához egyáltalán nem értőknek is támpont és a "profik" is megtalálják a nekik való tartalmakat rajta. Mit gondolsz, lenne értelme egy ilyennek? Vagy elkéstem és már működik ilyesmi? _________________ hemu
Az emberek sajnos nem mindig tudnak felelősen dönteni és ez elég gyakran a kutyákkal kapcsolatban mutatkozik meg
Reméljük a legjobbakat a kicsiknek
Sajnos ez nagyon igaz, de itt még a kisebbik rosszat választották azzal, hogy visszavitték a kutyákat és nem valami isten háta mögötti helyen hagyták őket! Azt hiszem hétvégén már én is megerőltetem magam és csinálok pár használható képet a kutyákról!
Az emberek sajnos nem mindig tudnak felelősen dönteni és ez elég gyakran a kutyákkal kapcsolatban mutatkozik meg
Sajnos ez nagyon igaz, de itt még a kisebbik rosszat választották azzal, hogy visszavitték a kutyákat és nem valami isten háta mögötti helyen hagyták őket! Azt hiszem hétvégén már én is megerőltetem magam és csinálok pár használható képet a kutyákról! _________________ hemu
Köszi szépen!! Ez nagyon gyors volt.
Remélem a két kislánynak is meg lesz a gazdája és akkor már nyugodtan aludhatunk . Egyszer már elvitték őket , de vissza is hozták, mert hogy nekik mégsem kell kutya, kb. 1 órát ha voltak ott. Úgyhogy most megint kereshetünk nekik.
Köszi szépen!! Ez nagyon gyors volt.
Remélem a két kislánynak is meg lesz a gazdája és akkor már nyugodtan aludhatunk . Egyszer már elvitték őket , de vissza is hozták, mert hogy nekik mégsem kell kutya, kb. 1 órát ha voltak ott. Úgyhogy most megint kereshetünk nekik.
Hát meghoztam a kis német dog keverékekről a képeket, sajnos még két kislánynak nincs gazdája. Egy csíkos és egy fekete
A kis mellényes kant pedig haza hoztuk.
Szerintetek mennyire dogosak? Mármint amennyire most meg lehet állapítani.
Egyébként elég sovány a kutyám...pedig zabál, mint....ööö...állat
Volt a télen egy nagyon kemény vírusos betegsége, melynek során vagy 4 napig semmit sem evett nos akkor inkább hasonlított egy etióp dogra és az is kérdéses volt, hogy megmarad-e.
De Hálisten megmaradt, de elhízni nem tud
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban